Otteluraportti - Sarjakärki vahvempi Nurmossa

29.01.2020

NJ - SB Vantaa 10-4  (0-2, 5-2, 5-0)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue vieraili viime lauantaina Nurmossa Divarin piikkipaikalla majailevan Jymyn luona. Edari kiusasi laadukasta isäntäjoukkuetta pelin ensimmäisen puoliskon, mutta sen jälkeen painoi sarjakärki kaasun pohjaan ja jyräsi vastustamattomasti kolmeen sarjapisteeseen.

Edari iski shokkihoitoa runsaslukuiselle kotiyleisölle jo pelin toisella minuutilla, kun Isto Ohvanainen yllätti Asko Santeron esityöstä Jymyn maalilla aloittaneen Joona Viitalan. Eikä seuraavaa iskua tarvinnut kauaa odottaa, kun Leevi Auranen naulasi aikaan 5:06 Toni Koskelan syötöstä lukemiksi 0-2. Enempää tilastomerkintöjä ei avauserään saatu, vieraiden väkevän startin peliin kruunasi maalinsuulla vakuuttavasti torjunut Aleksi Paakkari.

Toisen erän alkuun pääsi SB Vantaa ylivoimalle ja tulos löydettiinkin puolentoista minuutin yrittämisen jälkeen. Maalintekijänä kapteeni-Koskela siivestä, syöttöpiste vahvan pelin pelanneelle Lari Lundströmille. Tämän jälkeen vaihtoi Jymy veskaria ja pelin juoni muuttui. Sarjakärki nousi otteluun vahvemmin mukaan ja alkoi vihdoin myös osua paikoistaan, seuraavaan kymmeneen minuuttiin isännät osuivat neljästi. Jymyn hurjan rynnistyksen stoppasi lopulta Lundström, joka tasoitti lukemiksi 4-4 ajassa 35:51. SB Vantaan viime minuuttien rangaistuksen kuitenkin laadukas kotijoukkue vielä ylivoimalla kuittasi, näin ollen toiselle erätauolle lähdettiin numeroissa 5-4.

Päätöserän saaga oli hyvin samanlainen kuin aiemmissa Edarin otteluissa. Vantaalaisryhmä yritti lyödä kirivaihdetta silmään, mutta kun omista paikoista ei osuttu, kuittasi tilanteen tyylillä kerta toisensa jälkeen vastustaja. Rangaistusten sävyttämä kolmas erä kirjattiin lopulta kotijoukkueelle tylysti lukemin 5-0 ja koko ottelun maalit 10-4.

Erikoista

Väkevä avauserä ja laatu, jolla vantaalaisjoukkue peliin tuli, antaa uskoa tulevaan. Ehjän kuusikymppisen löytyessä sarjapisteistä taistellaan joka pelissä.

Muuta

Edarin ykköskentällisen hyökkäystrio vastasi huutoon hyvin, kolmikko Leevi Auranen - Lari Lundström - Toni Koskela kirjasivat kaikki tehot 1+1.

Palkitut

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin Aleksi Paakkari. Edarin ottelun MVP oli Matti Siitonen.