Otteluraportti - Tuplavieraista kylmää kyytiä

21.01.2020

Miesten edustusjoukkue reissasi menneenä viikonloppuna pitkän pätkän, kun ensiksi Edaria lauantaina Kempelehallissa isännöi LNM ja sunnuntaina Porissa Karhut. Hiukan tavallista niukemmalla rosterilla liikkeellä ollut vantaalaisjoukkue löi molemmissa peleissä vankan taistelun pöytään, mutta silti kummastakin pelistä kirjattiin taululle kotivoitot lukemin 8-2.

LNM - SB Vantaa 8-2  (0-0, 4-2, 4-0)
Tilastot

Kempelehallin avauserä tahkottiin tasaisissa merkeissä nollatulokseen ja lopulta pelin toisessa erässä illan maalihanat avasi SB Vantaa. Edarin Larit värkkäsivät ylivoimalla johto-osuman aikaan 28:28, Lundström maalintekijänä ja Sorsa syöttäjänä. Avausosuma kuitenkin herätti isännät lentoon ja Niittarit tasoitti ajassa 29:50 lukemiksi 1-1. Seuraavan viiden minuutin aikana LNM osui kolmesti muuttaen lukemiksi jo 4-1, kunnes Leevi Auranen kavensi SB Vantaan aikalisän jälkeen. Päätöserässä Edarin kiri ei tuottanut tulosta ja kotijoukkue kuittasi vieraiden kirivaihteen neljästi, näin ollen päätöslukemat Kempelehallissa 8-2.

Karhut - SB Vantaa 8-2 (2-1, 3-1, 3-0)
Tilastot

Porin sunnuntai-illassa maalihanat avasi lauantain tapaan SB Vantaa, tällä kertaa maalin värkkäsivät junalla sunnuntaiksi pelille matkanneet Toni Koskela ja Asko Santero, ensimmäinen maalintekijänä. Karhut kuittasi kuitenkin pelin tasoihin seuraavassa vaihdossa Juuso Aholan toimesta ja kun vielä erän loppupuolella osui Miikka Marjamäki, lähdettiin ensimmäiselle tauolle kotijohdossa 2-1. Ahola vei toisen erän alkuun Karhut kahden maalin johtoon, jonka jälkeen kotijoukkueelle tuomitun viiden minuutin rangaistuksen hyödynsi vieraiden ylivoima ja Leevi Auranen. Karhut kuitenkin onnistui heti pelin puolivälin jälkeen ja kun Matti Vapaniemi muutti lukemiksi 5-2 alivoimalla aikaan 35:58, alkoi kotijoukkue taas karata. Päätöserä kirjattiin lopulta selkeästi 3-0 Karhujen nimiin ja näin ollen sunnuntainkin lopputulokseksi saatiin 8-2.

Numerot tauluilla kertovat kotijoukkueiden olleen selkeästi niskan päällä molemmissa peleissä, vantaalaisryhmän hyväksi luettava kuitenkin vahva taisteluasenne läpi viikonlopun. Edarin osalta matka jatkuu tulevana viikonloppuna vieraspelillä Nurmossa, jonka jälkeen alkaa Divarin runkosarjan loppurutistus lähempänä omaa kotia.