P09 Pantterit voitokkaina Ruskeasuolla 12.1.2020

16.01.2020

Pantterit jatkoivat pelejään 09 ikäluokan välisarjassa sunnuntaina 12.1. Ruskeasuolla. Vuorossa oli toinen kierros eli ottelut 3 ja 4, vastassa ensin LaPa ja sitten Oilers. Paikalla oli ensimmäisessä ottelussa tasan kaksi kentällistä, joten peluuttaminen oli helppoa, kun kaikilla oli oma vaihtomiehensä.

SB Vantaa – Lapa 10-9

Lauttasaaren pallosta oli ennakkotietoa sen verran, että heillä on melko agressiivinen pelityyli, joten valmistautumissa ohjeistettiin ottamalla tila pois menemällä tiukasti mieheen kiinni sekä pyrkimään liikuttamaan palloa aktiivisesti, jotta ei itse jumiuduta laitoihin vääntämään kaksinkamppailuja.

Ensimmäinen erä sujuikin oikein mallikkaasti pääosin vastustajan kenttäpäädyssä ja onnistumisia saatiin tasaiseen tahtiin viiden maalin verran. Vastustajien hyökkäykset saatiin ohjattua hyvin kulmiin ja he eivät onnistuneet kertaakaan ohitettua Valtteria, joka vartio maaliamme.

Toiseen erään LaPa lisäsi selkeästi vauhtia ja onnistuikin erän alkuun tekemään kaksi nopeaa maalia. He murtautuivat nopeilla nousuilla keskeltä läpi ja aiheuttivat hetkellisesti pientä ongelmaa meidän puolustuspelaamiseen. Tämä ongelma saatiin kuitenkin nopeasti korjattua ohjeistamalla pelaajia tarkempaan oman miehen merkkaamiseen. Loppuerä mentiin taas enemmän meidän tahtiin ja saatiin taas pöllytettyä myös vastustajan maaliverkkoa muutaman kerran ja tulos kahden erän jälkeen tuntui suht turvalliselta 9-4 lukemin.

Kolmanteen erään LaPa lähti jälleen uudella taktiikalla, jolla he pyrkivät pääsemään nopeasti ylittämään keskialueen ja luomaan paineen meidän maalinedustalle. Taikapussista kaivettiin ”kukkupallo-kortti” ja palloa alettiin laittamaan korkeilla syötöillä suoraan maalialueellemme, jossa alkoi kova vääntö pallonhallinnasta ja hyvällä prosentille he myös saivat paikoista pallon lyötyä verkkomme perukoille. Maalieron huvetessa myös paniikki omassa joukkueessamme kasvoi samaa tahtia, joka helpotti vastustajan takaa-ajoa, kun meidän pojat alkoivat enemmän ohjeistamaan toisiaan, kun ottamaan vastuuta omasta tekemisestään. Otimme rauhoittavan aikalisän pari minuuttia ennen loppusummeria, jolla purimme pahimman paniikin ja saatiin kuitenkin hoidettua ottelun lopputulos meille suotuisaksi 10-9 lukemin.

Ei todellakaan mikään ehjin erä, mutta kunnia vastustajalle hyvästä taktiikan vaihdosta ja kiitos oppitunnista, jonka meille antoivat. Toivottavasti loppupalaverin ajatusten vaihdosta otimme opiksemme, miten nopeasti paniikki leviää ja lamauttaa, jos sille antaa tilaa mielissä.

Oilers- SB Vantaa 2-14

Toiseen otteluun saimme yhden lisäpelaajan ja ennakkoasetelmien perusteella myös vastustaja oli astetta ”helpompi”, joten luottavaisin mielin lähdimme kohtaamaan Oilersin ryhmää. Tähän otteluun sekoitettiin vähän isommalla kädellä totuttuja ketjukoostumuksia ja haimme vähän lisäkokemuksia, miten pelaajat pärjäävät hieman vieraammilla pelipaikoilla ja vierustovereilla. Ottelun alku olikin ehkä muutamilla pelaajilla hieman hakemista, mutta kokonaisuudessaan mitään hätää ei ollut.

Puolustuspelaaminen oli hyvällä mallilla ja hyökkääminenkin oli hyvin tehokasta koko pelin ajan. Tosin juonikkuus ja syöttöpeli ei aina ollut se ratkaiseva tekijä maalin syntymiseen, vaan tehoja syntyi enemmän henkilökohtaisen taitoeron takia. Tosin muutama hieno poikittaissyötöistäkin tehty maali nähtiin. Maaleja ottelussa tehtiin tasaiseen tahtiin lähinnä Oilers päätyyn, mutta kyllä vastustajakin sinnitteli hyvin mukana ja onnistui kahdesti. Ottelu loppui vajaa 20 sekuntia ennen loppuvihellystä 12 maalin eroon, lukemin Oilers 2- SB Vantaa 14.

Välisarja jatkuu 25.1. ja ainakin siihen saakka pääsemme nauttimaan olostamme sarjan piikkipaikalla!