Otteluraportti - O2 parempi Jyväskylän maalisirkuksessa

15.01.2020

O2-Jyväskylä - SB Vantaa  13-8  (4-0, 4-3, 5-5)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue avasi vieraskiertueensa viime lauantaina O2-Jyväskylän vieraana, joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa sarjapisteet Myyrmäessä pitänyt SB Vantaa joutui tällä kertaa kotimatkalle tyhjin käsin.

Ottelun avausosumasta vastasi kotijoukkue aikaan 5:16, Edarin puolustuspelaaminen hieman nukahti ja illan isäntä pyöräytti vahvan kulmapelin kautta pallon maalille ja lopulta verkkoon. Avauserässä SB Vantaa oli väkevästi pelin päällä ja loi laatupaikkoja useamman, mutta kun et itse tee, kaveri tekee. O2 otti komennon haltuunsa erän päätösvitosella ja naulasi puoleentoista minuuttiin kolme osumaa, näin ollen ensimmäiselle tauolle kotijohdossa 4-0.

Toisen erän avausminuutti sai jatkoa siitä mihin ensimmäinen päätettiin, kun Ville Sepponen viimeisteli O2-Jyväskylän pelin viidennen Ilkka Tepposen syötöstä. Aikaan 22:35 avasi pörssi-Santero lopulta Edarin maalihanat Lari Lundströmin syötöstä ja kun sama mies osui puolitoista minuuttia myöhemmin, ilmoittautui SB Vantaa taas mukaan peliin. Anton Aaltio kavensi lukemiksi 5-3 ajassa 25:25 ja tähän hetkeen käytti kotijoukkue aikalisänsä. Ja se kannatti, momentum kääntyi taas kotijoukkueelle, ensiksi Niklas Pullin maalilla ja sen jälkeen kahdella viimeisten minuuttien rangaistuksella, joista isäntien vaarallinen ylivoima kuittasi kummatkin.

Päätöserään Edari lähti viiden maalin karkumatkalta, mutta uskoa kiriin loi kapteeni Koskela aikaan 42:44 Samuli Raumannin esityöstä. Vantaalaisryhmä löikin viimeisellä kahdellakympillä pöytään miehekkään kirin, mutta kun aina vieraiden maalia seurasi kotijoukkueen kuitti, ei ihan tappituntumalle SB Vantaa onnistunut itseään missään vaiheessa hivuttamaan. Päätöserän lopuista vantaalaisosumista vastasivat Asko Santero kahdesti, Lari Lundström kauden ensimmäisellään ja Anton Aaltio pelin toisellaan. Illan loppulukemiksi Palokan koulukeskuksessa tanssittiin lopulta näyttävät 13-8, kolme tärkeää sarjapistettä jäivät tällä kertaa ansaitusti Jyväskylään.