B-tytöt harkkapelissä Kauniaisissa

14.01.2020

Vantaan tytöt pelasivat Kauniaisissa harjoituspelin Granin CSM-tyttöjä vastaan. Kokoonpanosta puuttuivat maalilta Martsa (flunssa), Emmi (selkä), Norppa, Wilma ja Nelli.

Valmennus peluutti tyttöjä kaksi erää hieman poikkeavalla 2-2-1 systeemillä , joka näkyi erien aikana pienoisena epävarmuutena ja liikana miettimisenä. Kolmannessa erässä valmennus sekoitti hieman ketjuja ja peluutti tyttöjä normaalilla systeemillä.

Ensimmäisen maalin teki kotijoukkue ajassa 4.36. Tilanteesta alin pakkimme lähti nousemaan laidasta ja törmäsi vastustajiin keskiviivan tienoilla. Koska kukaan ei pudottanut varmistamaan ja vaihtokin oli hieman päällä, pääsi vastustaja kahdella pelaajalla täysin vapaasti maalilla hyvin pelanneen Ellan lähelle. Veto sivuttaissyötöstä vei Granin 1-0 johtoon. Vantaan ensimmäisen erän hieman tahmean haluttoman esityksen nollasi ajassa 9.50 tehty tasoitusmaali jossa Elsa ryösti maalivahdin pudottaman pallon ja tökkäsi pallon Sagalle. Saga ei läheltä erehtynyt ja tasoitti tilanteeksi 1-1.

Toisessa erässä Vantaan pelaajien jalat ja syöttöjen vastaanotot olivat edelleenkin hieman jähmeitä ja peli meni pienoiseksi puurtamiseksi. Ajassa 17.23 antoi puolustajamme rahtusen turhaan parin metrin raon hyökkääjälle joka kääntyi vapaasti kohti maalia ja veti taitavasti tarkan vedon maalimme takaylänurkkaan. Vantaa sai pelin tasoihin tilanteesta jossa Isla ja Elsa loivat kovan paineen vastustajan päähän. Paineen seurauksena Isla sai itselleen pallon ja syötti sen maalille Elsalle, Elsan veto läheltä torjunnan kautta sisään ja tilanne tauolle mentäessä oli siis 2-2.

Kolmannessa erässä normaaliin pelitapaan siirtyminen alkoi toimia. Vain 19 sekunnin pelaamisen jälkeen siirtyi Vantaa 3-2 johtoon. Henkka punnersi pallon luukulle Siirille joka liikutti fiksusti palloa pitkin maalivahdin aluetta kämmeneltä rystylle ja sieltä yli maaliviivan. Seuraava maali perustui harvemmin nähtyyn nopeaan toimintaan ja oivallukseen. Vantaalla oli hyökkäysalueen kulmassa pallo odottamassa vaparia ja vastustaja lähdössä  vaihtoon. Siiri syötti pallon nopeasti maalille josta pallo ruuhkan ja Islan kautta löysi tiensä maaliin vajaan kolmen minuuttia erätauosta.  Seuraava eli 5-2 maali tehtiin Islan maalin takaa lähteneestä syötöstä. Henkka survoi pallon lähietäisyydeltä ylöspäin ja maaliin. Illan viimeinen maali oli hienon yhdistelmän tulosta. Elsa syötti pallon reunaan juosseelle Empulle,  joka odotti sen verran, että Elsa ehti juosta vetosektorille ja antoi hyvän poikittaissyötön. Elsan nopea veto meni etunurkasta sisään ja loppunumerot olivat näin 6-2.

Vantaan tytöiltä kuulee edelleenkin liian vähän puhetta kentällä. Kun palloa syötetään pelaajalle jolla ei ole sillä hetkellä suoraa näköyhteyttä syöttäjään voi aivan hyvin huutaa pelaajan nimeä. Pelaajamme voisivat vielä enemmän ohjata toisiaan selvillä huudolla (varo, käänny, selkä jne). Tänään menetimme myös muutaman hyvän vetopaikan siihen, että pelaajamme ei huomannut paremmalla vetopaikalla olevaa pelikaveria päätyen näin vetämään itse helpommin torjuttavan vedon (katse ylös pelin aikana).

Kiitokset Granille harjoituspelin järjestämisestä ja hyvästä vastuksesta. SB Vantaa toivottaa onnea Granin viikonlopun matkapeliin. Erikoismaininnan ansaitsee tänään Ella jonka hyvät torjunnat pitivät meidät pelissä mukana vaikeat ensimmäiset kaksi erää.