B-tyttöjen kevätkausi käyntiin Masalassa

11.01.2020

Vantaan B-tytöt jatkoivat kautta joulutauon jälkeen Masalassa pelatulla kahdella pelillä. Poissa rosterista olivat tällä kertaa Isla, Eevi, Nelli, Martsa, Wilma sekä ensimmäisestä pelistä Lidi.

B-tytöt vs PSS Keltainen

Ensimmäinen peli oli PSS Keltaista vastaan ja tämä peli oli todennäköisesti koko päivän kovatempoisin peli. Kun vielä jostakin tuntemattomasta syystä B-tyttöjen pelit pelattiin pienillä kentillä, tuli PSS pelistä melkoinen vääntö vantaalaisille. Ajassa 2.53 menetti vastustajan pakki pallon maalinsa läheisyydessä Sagalle. Saga hyödynsi heti tilanteen ylänurkkaan vedetyllä laukauksella. Ajassa 4.54 raastoi Emmy pallon itselleen, veti pallon kohti maalia ja seurasi oman vetonsa kimmokkeen. Emmy leipoi pallon maaliin omasta reboundistaan. Valitettavasti Vantaa päästi vastustajan 2-0 tilanteesta erässä vielä 2-2 tasatilanteeseen. 13 pelatun minuutin jälkeen vastustaja kääntyi pakkimme edestä kämmenpuolen vetoon joka lähti todella napakasti Ellan vartioiman maalin takatolpan juureen. Toinen maali tuli erittäin kiusallisesti juuri erän loppuun  pienehkön hölmöilyn seurauksena. Vastustaja painoi peliä Vantaan päätyyn kun hyökkääjämme sai reunassa itselleen pallon ja syötti sen takana olleelle kahden vastustajan  painostamalle pakillemme. Kun samalla tehtiin vaihtoa, seurasi tilanteesta pallon menetys lähellä omaa maaliamme joka johti ruuhkasta vedettyyn 2-2 tasoitusmaaliin. Tämä maali oli osoitus siitä, miten tärkeää on purkaa omassa päässä oleva paine tavalla tai toisella. Meidän kokemuksemme omaavien tyttöjen tulisi pystyä hyydyttämään erien viimeiset sekunnit.

Toisessa erässä Vantaa siirtyi 3-2 johtoon kovan painostuksen seurauksena. Elsa ronkki pallon itselleen ja syötti nopean poikittaisen syötön Siirille. Siirin hieno laukaus painui luodin lailla takaylänurkkaan ajassa 19.40. Pienoisten nukahdusten sarjamme jatkui kun vastustaja sai vaparin hieman keskiviivan alla. Kukaan pelaajistamme ei mennyt kolmen metrin päähän pallosta peittämään vetoa. Tämän johdosta pääsi vastustaja vetämään vaparinsa kenenkään estelemättä korkeana kohti ruuhkaista maaliamme. Veto painui maskissa olleen Ellan maalin ylänurkkaan tasoittaen pelin. Vantaa pääsi toiselle erätauolle 4-3 johdossa. Emppu oivalsi syöttää nopean vaparin nurkasta maalilla olleelle Elsalle. Elsan läheltä tehty maali syntyi vain 11 sekuntia ennen erän loppua.

Kolmanteen erään Vantaa sai hyvän lähdön kun Emppu pohjusti kovalla karvaustyöllään itselleen syöttöpaikan Sagalle. Sagan hieno rystysyöttö löysi maalilla olleen Henkan. Henkka leipoi pallon maaliin ajassa 35.05 vieden B-tytöt 5-3 johtoon. Vain 23 sekuntia maalimme jälkeen pääsi vastustaja kaventamaan pelin kenties onnekkaastikin. Vastustajan vetoa päästiin blokkaamaan sen verran, että veto lähti epäpuhtaasti kohti maaliamme. Veto päätyi tolpasta tolppaan ja sen jälkeen veskaristamme maaliviivan yli. Vantaan olisi pitänyt pystyä jäädyttämään tilanne oman maalin jälkeen paremmin. Jotenkin pelin luonteeseen sopi se, että vastustaja päästettiin tekemään 5-5 tasoitusmaali reilu minuutti ennen ottelun päättymistä. Tässä tilanteessa pelaajiemme keskittyminen herpaantui jälleen juuri riittävästi jotta vastustaja pääsi laidasta vapaasti etenemään vetopaikalle. Loppunumerot 5-5 toivat Vantaalle kauden toisen pistemenetyksen. Ennen peliä oli B-tytöille tehty 10 maalia, tässä pelissä tehtiin siis suhteellisen roimasti maaleja meidän verkkoomme. Maalissa ollut Ella kyllä torjui torjuttavissa olevat vedot, nyt vain vastustaja päästettiin turhan monesti vetopaikoille.

B-tytöt vs VSS

Toinen lauantain peleistä oli VSS:n joukkuetta vastaan.  Selkävaivainen Siiri jäi sivuun tästä ottelusta ja Lidi tuli puolustukseen. Tähän peliin tuli selvästi vimmainen Vantaa joka jauhoi taululle selkeät 10-1 voittonumerot. Ajassa 10.31 Milla katkaisi laidassa vastustajan hyökkäyksen ja veti pallon riittävän matalana maalin nurkkaan. Noin 12 minuutin jälkeen oli asialla Essi joka otti Millan päätylaudoitukseen osuneen vedon itselleen ja teki 2-0 maalin vanhanaikaisella. Erän viimeinen maali (3-3) tehtiin vain sekunti ennen erän loppua. Norppa syötti pallon Emmille keskelle ja Emmi veti pallon rystyltä veskarin kautta maaliin.

Toisessa erässä Vantaa siirtyi nopeasti jo 4-0 johtoon. Lidi syötti pallon toiseen laitaa Emmille. Emmi otti muutaman askeleen ja veti laidan vierestä pallon matalana maalin takanurkkaan. Ajassa 23.16 peli oli jo ratkaisevasti 5-0. Karkki avasi hyvin pelin puolustuksesta laitaan keskelle Sagalle, Saga kääntyi kohti maalia ja veti tarkasti etuylänurkkaan.  Tämän jälkeen tuomari lähetti Emmyn jäähylle mailan painamisesta. Kun alivoimaa oli tapettu n.50 sekunti tuomittiin myös vastustajalle jäähy. Joukkueiden pelatessa tasavajaalla oli pienellä kentällä tilaa ja tämä Vantaa hyödynsi. Essi antoi nappisyötön vetosektoriin nousseelle Millalle jolta lähti välitön matala veto takatolpan juureen.

Kolmannessa erässä pääsi Emmy tekemään 7-0 maalin lähetä rystypuolen kauhaisulla. Pallo tuli Emmylle Millan tolpasta kimmonneesta vedosta. Ottelun kauneusvirhe tuli ajassa 33.04 kun vastustaja kavensi pelin lukemiksi 7-1. Tässä tilanteessa katkaistiin pakkimme syöttö maalin läheisyydessä. Nopea veto lähetä nousi Ellan maalin ylänurkkaan. Susa vei Vantaan 8-1 johtoon hyvällä laidasta lähteneellä alanurkkaan suuntautuneella vedolla johon syötön tarjosi Saga. Lidi pääsi tekemään 9-1 maalin maalin takaa Emmin antamasta syötöstä. Lidin muutamasta metristä lähtenyt veto sisään etuylänurkasta. Illan viimeisen eli 10-1 maalin teki Saga kääntövedolla johon syötön antoi Susa.

Päivän ensimmäisestä pelistä on opittavissa muutamia asioita. Jos meillä vaihto venyy ja vastustaja painaa peliä jatkuvasti maalillemme, on paine purettava jollakin tavalla. Tarvittaessa on pallo vaikka vedettävä yli reunuksen. Pääasia on se, että paine hetkeksi purkautuu. Toinen asia on keskittyminen erien loppuu ja pelin jäädyttäminen. Kolmas huomioitava asia on hieman hosuva ja päämäärätön ylivoimapelaamisemme. Hienoa tämän päivän peleissä oli tehojen jakaantuminen jälleen monille pelaajille.

Erikoiskiitos paikalle tulleille veskareille Ellalle ja Eevalle, joista Eeva pelasi ensimmäistä kertaa B-tyttöjen sarjaottelussa. Kiitokset kuuluvat myös Suskille, Susalle ja Raisalle jotka pelasivat hyvät pelit ja auttoivat joukkuetta poissaolojen hetkellä. Huoltajan tehtäviä hoiti tänään Linda, tästä kiitokset Lindalle. Kiitos myös päivää piristäneelle ketulle joka saalisti vantaalaisten sijasta hiiriä.