B-tytöt HFC2020 turnauksen voittoon

06.01.2020

B-tyttöjen turnaus jatkui pyhäaamuna pelillä Espoon Oilersia vastaan.
Tässä pelissä oli panoksena paikka vähäjoukkueisen turnauksen finaaliin.

Vantaan kannattajat varautuivat kohmeiseen peliin koska aamupelit ovat perinteisesti olleet joukkueellemme rahtusen naheita. Toisin kuitenkin kävi, Vantaa otti pelin nopeasti haltuunsa ja kun neljä minuuttia oli pelattu oli Vantaa siirtynyt 1-0 johtoon. Tässä maalissa oli takana hyvä syöttöyhdistelmä jossa Lidi avasi pelin keskelle Elsalle. Elsa syötti pallon etuviistoon Norpalle jolta veto lähti aikailematta. Reilun 7 minuutin jälkeen tuomittiin vastustajalle jäähy, mutta eilisen tapaan oli yv-pelaamisemme tänäänkin melko jäissä eikä tilannetta hyödynnetty. Ajassa 12.33 siirtyi Vantaa 2-0 johtoon. Isla karvasi pallon itselleen ja syötti pallon maalilla olleelle Elsalle,  joka malttoi laittaa veskarin poikittaiseen liikkeeseen ja nosti pallon maaliin. B-tyttöjen 3-0 maali tehtiin aivan erän loppuun. Tässä maalissa syötti Eevi pallon laitaan Henkalle,  joka täräytti maskin ohi sopivan matalan vedon takatolpan juureen.

Toisessa erässä Vantaa hallitsi tapahtumia mutta sai pöytäkirjaan vain yhden merkinnän. Vantaan 4-0 maalin teki rankkarista Nora vain muutama minuutti ennen ottelun loppumista. Rankkarissa Nora veti veskarin hieman sivuun ja nosti pallon yli veskarin.
Tällä tuloksella Vantaa meni turnauksen finaaliin joka päästiin pelaaman parin tunnin odottelun jälkeen.

Finaalissa kohdattiin ruotsalaisjoukkueen rankkareilla voittanut venäläinen Floran joukkue.
Ottelussa pelattiin kaksi hieman pidempää erää ja Vantaa otti ottelun komentoonsa suhteellisen nopeasti. Vantaan avausmaali tuli heti kolmen minuutin aktiivisen pelaamisen jälkeen. Tässäkin maalissa avattiin vastustajan puolustus pakkien keskelle hyökkäysaluetta antamalla avauksella. Syötön vastaanottanut Isla jakoi pallon heti laitaan Elsalle jonka kova ja tarkka veto painui aivan maalin yläputken alle.  Jatkoa seurasi ajassa 4.35 kun Henkka katkaisi vastustajan syötön ja veti aikailematta pallon etuyläpeltiin, maaliin ei syöttäjää. Valitettavasti vastustajalle annettiin kuitenkin hieman siimaa kun palloa ei Martsan torjuntojenkaan jälkeen saatu siivottua maalilta. Vastustaja punnersi pallon lähietäisyydeltä maaliin ajassa 14.22, tilanne siis nyt pelitapahtumien vastaisesti 2-1.

Toinen erä päästiinkin sitten aloittamaan ylivoimalla, joka ei tälläkään kertaa ollut rehellisesti sanottuna vakuuttavin esityksemme. Koko turnauksen ajan oli ylivoimapelissämme paljon heikkoja syöttöjä eikä palloa pelattu ja pyöritetty koko kentällisen kautta liikuttaen näin vastustajan koko ryhmitystä. Ylivoimamme tuntui pyörivän vain alimpien pelaajien muodostamassa kolmiossa eikä syöttöjä edes haettu neliön keskellä mahdollisesti olleelle pelaajalle. Vantaa ei kuitenkaan hidastanut vauhtiaan, vaan ajassa 25.17 veti Lidi maalia kohti vedon jonka vastustajan veskari torjui eteensä. Paikalla oli kärppänä Karkki joka lirutti pallon tolpalta maaliviivan yli vieden Vantaan 3-1 johtoon. B-tyttöjen 4-1 maali tehtiin reilun puolentunnin pelaamisen jälkeen. Isla antoi maalin takaa syötön luukulle tulleelle Elsalle joka veti pallon maaliin lähietäisyydeltä. Parilla kentällisellä pelannut vastustaja alkoi hieman puuskuttamaan ja putoamaan Vantaan kyydistä. Ajassa 34.40 hyödynsi Elsa Norpan vedon reboundin ja vei Vantaan jo ratkaisevaan 5-1 johtoon. Ottelun viimeisen maalin (6-1) teki Ada joka katkaisi vastustajan syötön ja veti pallon tarkasti maalin alanurkkaan. Adan veto oikeastaan alleviivasi sitä, miten tärkeää on pitää pidemmältä lähtevät vedot riittävän matalina. Matalat vedot ovat helpommin ohjattavissa ja monesti vaikeammin torjuttavissa (varsinkin jos maalilla on paljon porukkaa).

Vantaan B-tyttöjen urakka päättyi siis selvään finaalin voittoon.

Kiitokset täytyy antaa  joukkueen C-ikäisille pelaajille jotka urakoivat kahden ikäryhmän pelit neljän päivän sisään.
Ella osoitti jälleen joukkuehenkeä pukemalla kamat päälle vaikka B-tyttöjen peleissä peliaikaa ei nyt tullutkaan. Hienoa B-tyttöjen pelaamisessa oli jälleen asenne ja voitontahto. Saimme myös aikaiseksi useita hienoja syöttöyhdistelmiä ja avauspelikin alkoi hieman parantumaan. Parannettavaa jäi -yllätys, yllätys – vähintäänkin takkuiseen ylivoimapelaamiseen. Vaikka hyökkäyksen avauksissamme on tapahtunut parannusta, on tälläkin saralla vielä parannettavaa.
Kaiken kaikkiaan oli viikonlopun esitys hyvin tasainen ja varma, tästä on hyvä jatkaa tulevan viikonlopun sarjapeleihin.

Joukkueen kapteeni Emppu olisi muuten ansainnut kiitosmaininnan tasaisesta esityksestään, mutta Emppu erehtyi pelien jälkeen hoputtamaan otteluraportoijaa tehden näin viikonlopun pahimman virheensä 😉