B-tytöt aloittivat HFC2020 turnauksen

05.01.2020

B-tytöt osallistuvat HFC turnaukseen ennen tulevan viikonlopun aluesarjan kevätkauden alkua.

Lähtökohta turnaukseen ei ollut paras mahdollinen kun Emmi (nilkka), Wilma (flunssa), Siiri (FBA) ja Saga (matka) olivat ulkona kokoonpanosta. Lisäksi C-tytöt pelasivat sunnuntaina kaksi viimeistä turnauspeliään.

Sunnuntaina oli ohjelmassa kolme peliä, joista ensimmäisessä kohdattiin Espoon Oilers.

Kaksieräisissä kamppailuissa on ensimmäinen maali aina tärkeä ja Vantaa ryösti itselleen aloitteen kun Henkka karvasi keskialueella itselleen pallon ja veti sen torjunnan kautta maaliin ajassa 3.30. 2-0 maalissa Isla aloitti kuljetuksen omalta maalilta ja eteni laitaa pitkin. Hyvä poikittainen syöttö tavoitti maalille juosseen Elsan, jonka suora veto painui maaliin ajassa 4.41. Erän viimeinen maali oli myös Vantaan ja sen alusti Eevi laitaan lähteneellä syötöllä Henkalle. Henkka kanttasi laidasta keskelle ja veti Vantaan ylös osuneella vedollaan 3-0 johtoon reilun 9 minuutin pelin jälkeen.

Vantaa siirtyi toisessa erässä 4-0 johtoon hieman alle kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Tässä maalissa Elsa veti pallon keskeltä vetosektoria ja Isla lusikoi pallon veskarin torjunnasta sisään. Vantaan viides maali tehtiin heti seuraavasta tilanteesta ja maalintekijänä oli Henkka, Henkan maaliin ei syöttäjää. Vantaa sai vielä mahdollisuuden lisätä johtoaan pelaamalla reilun minuutin kahden pelaajan ylivoimalla, mutta tästä ei saatu leivottua maalia pienoisen hätäilyn vuoksi. Ottelun loppunumerot olivat 6-0 ja viimeisestä maalista vastasi pelissä neljä maalia tehnyt Henkka vakuuttavasti hoidetulla rankkarilla.

Toisessa ottelussa kohdattiin ruotsalainen IBK Lockerud Mariestadin joukkue ja tässä pelissä oli tempoa ja sykettä. Hakaniemen hieman kälyisissä puitteissa ja pienessä kaukalossa pelaaminen meni ajoittain painimiseksi, mutta Vantaa tytöt olivat terävinä ja voittivat ottelun. Ajassa 7.11 sai Nelli laitaan syötön Saralta ja veti hyvän ja sopivan matalan kääntövedon vastustajan maalin takanurkkaan. Reilun 10 minuutin pelaamisen jälkeen sai Vantaa jäähyn jonka aikana Henkka rynni läpi laidasta vetosektorille ja veti alivoimamaalin etualanurkkaan. Valitettavasti B-tytöt päästivät saman jäähyn aikana myös ylivoimamaalin ja näin tilanne oli 2-1. Takaiskumaalissa olisi puolustuksemme kannattanut purkaa pallo reilusti vastustajan päätyyn. Nyt vastustaja pääsi katkaisemaan laitaa pitkin annetun syötön ja rakentamaan kavennusmaalin.

Toisessa erässä sai Vantaa vaparin n. 4 metriä keskiviivasta hyökkäysalueelta. Karkki rakensi maalille hyvän maskin ja mahdollisti Empun takayläpeltiin osuneen 3-1 maalin. Empun maaliin hyvän sivuttaisen syötön antajana toimi Milla. Erän loppupuolella olikin sitten tapahtumia. Ensin Isla lähetettiin jäähylle jonka perään lähetettiin jäähypenkille vastustajan pelaaja. Joukkueiden pelatessa tasavajaalla annettiin vastustajille tilaa maalin läheisyydessä. Tarkka kääntöveto upposi vahvasti sunnuntain pelanneen Martsan taakse ajassa 27.02. Vastustaja otti taas jäähyn taklaamalla Henkkaa selkään ajassa 29.04. Tämän jälkeen sai Sara sysättyä pallon Norpalle joka veti keskisektorista matalan pallon alanurkkaan ja sinetöi näin B-tytöille ajassa 29.27 4-2 voiton.

Illan viimeisessä pelissä saimme vastaan venäläisen Floran joukkueen, joka oli myös voittanut molemmat pelinsä. Asetelma oli se, että Vantaa olisi varmistanut lohkovoiton tasapelillä paremman maalieronsa turvin. Tämäkin peli oli hyvätempoinen ja fyysinen. Vastustaja siirtyi 1-0 johtoon onnekkaasti kun pallo kimposi maalin takana 1v1 -tilanteesta maalin rautojen kautta ylös ilmoihin ja siltä Martsan selän kautta maaliin. Vastustajan ajassa 2.37 tehdyn maalin jälkeen oli Vantaan vuoro tehdä maali. Noin viisi minuuttia vastustajan maalista ja Vantaa oli tasoittanut tilanteeksi 1-1. Tässä maalissa Elsa syötti Islalle maalin eteen. Isla teki muutamankin pyörähdyksen maalin edessä ja veti pallon lopulta sisään kääntövedolla. Vantaa hukkasi erässä vielä yhden ylivoimatilanteen ja toiseen erään mentiin tasatilanteessa.

Toinen erä oli Vantaa hienoista painostusta, mutta vastustajakin pääsi ajoittain hyviin tilanteisiin. Ajassa 27.49 sai Vantaa jälleen mahdollisuuden yrittää maalia ylivoimalla kun vastustaja pelasi palloa maasta. Valitettavasti Vantaa sai tämänkin ylivoiman jotenkin puuroiseksi, eikä lisämaaleja saatu. Koska vastustaja olisi kaivannut pelistä voittoa, nostivat he vajaallakin pari pelaaja reilusti Vantaan kenttäpuoliskolle. Katsomossa tämä aiheutti vakavia ahdistuksen hetkiä, koska Vantaan pelaajat eivät tätä tuntuneet oikein huomaavan. Peli pelattiin loppuun ilman takaiskuja ja näin Vantaa sai maanantain peleihin ensimmäiseksi vastustajaksi sarjan viimeiseksi jääneen Oilersin joukkueen.

Ulkomaisia joukkueita vastaan pelatuissa peleissä oli sykettä ja ne tarjosivat katsojille hyvää viihdettä. Vantaan tyttöjen asenne oli kiitettävä ja palloista taisteltiin ihan tosissaan. Hyvää oli myös se, että kaikki ketjut painoivat peliä voimakkaasti ja jatkuvasti vastustajan päätyyn.
Sunnuntain peleistä jäi selvästi parannettavaa ylivoimapelaamiseen.