Otteluraportti - Karhut murisi Temppelillä

09.12.2019

SB VANTAA - KARHUT 2-10  (0-4, 1-2, 1-4)
Tilastot

Miesten edustusjoukkueen vieraaksi keskiviikkona Myyrmäen Urheilutalolle saapui alkukauden kompurointien jälkeen kurssinsa korjannut Karhut. Illan vieras olikin odotetun vahva ja löi pöytään sellaisen esityksen, että Edarille jäi joulukuun ensimmäisessä kotipelissä vain statistin rooli.

Muutamassa aiemmassakin ottelussa ensimmäisen kympin kirous nosti jälleen päätään, kun Karhut oli karannut aikaan 9:17 jo neljän maalin karkumatkalle. Ja kun edes erän puolivälin jälkeen SB Vantaalle tarjottu ylivoimamahdollisuus ei tuottanut tulosta, avauserä puhtaasti 0-4 Karhuille.

Samalla kaavalla jatkettiin myös pelin toiseen erään, Ville Salonen niittasi vieraiden viidennen vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkueen illan ensimmäinen nähtiin aikaan 24:52, kun Asko Santero kanttasi vastustajan vaihtopenkin liepeiltä takayläpesään ja lukemiksi 1-5. Taas pääsi SB Vantaa koittamaan ylivoimalla erän puolivälissä, mutta jälleen jäi mahdollisuus yritykseksi ja kun Ville Salonen viimeisteli erän toisensa rangaistuslaukauksesta ajassa 37:19, lähdettiin päätöserään tuntuvassa vierasjohdossa 1-6.

Pelin viimeiselle kahdellekympille Edari pyrki virittelemään kiriä päälle ja toiveita nostatti seitsemän minuutin pelin jälkeen Isto Ohvanainen, joka viimeisteli Lari Sorsan syötöstä 2-6 kavennuksen. Karhut kuittasi osuman kuitenkin jo heti seuraavassa vaihdossa ja kun Juuso Ahola ampui lukemiksi 2-8 taas vain minuutti myöhemmin, alkoivat sarjapisteet karata entistä vahvemmin vieraille. Ahola ampui vielä 53:26 hattutemppunsa täyteen ja Kalle Santanen löi kaksinumeroiset taululle vierasjoukkueen osalta kolme minuuttia ennen päätöstä.

Karhut oli jokaisella osa-alueella selkeästi vantaalaisryhmää edellä ja vei pisteet tyylillä mukanaan Poriin.

Erikoista

Joukkueen huoltaja Petteri Lesch palkittiin ansaitusti Edarin ottelun MVP:nä, kaukalon puolelta onnistujia oli kotijoukkueelta vaikea löytää.

Muuta

Isto Ohvanainen teki kauden ensimmäisen Divaripisteensä päätöserän maalillaan.

Palkitut

Wanda's ottelun nälkäisin pelaaja oli Asko Santero, Lady Bodycare herrasmiespelaaja Leevi Auranen. Edarin ottelun MVP Petteri Lesch.