Otteluraportti - Pikkujoulupelissä pelattiin pilkuille

02.12.2019

SB VANTAA - FBC TURKU 3-4rl. (0-1, 1-1, 2-1, 0-0)
Tilastot

Seuran pikkujoulupeliin viime perjantaina Myyrmäen Urheilutalolle vieraaksi saapui Divarin kärkijoukkueisiin kuuluva FBC Turku. Kauden ennätysyleisön (275 katsojaa) siivittämänä illan ottelusta muodostui tasainen ja vähämaalinen taisto, jossa ratkaisua haettiin aina rangaistuslaukauksilta asti.

Avauserän ainoasta maalista vastasi FBC Turku, kun Miikka Sokka runnoi itselleen tilan ja vei vieraat johtoon ajassa 6:49. Seuraavista tilastomerkinnöistä vastasi SB Vantaa, ensiksi Lari Sorsalle kaksi minuuttinen aikaan 17:23 ja vielä erän viimeisellä minuutilla joukkuerangaistus väärästä vaihdosta. Edarin alivoima pumppasi kuitenkin molemmat boksit tyylikkäästi pois taululta.

Toinen erä ehti vanhentua reilu viisi minuuttia, kunnes Benjamin Iles avasi maalihanat myös kotijoukkueen osalta, syöttöpiste vahvan marraskuun tahkonneelle Leevi Auraselle. Toinen erä kirjattiin taululle lukemissa 1-1, kun FBC Turun Matias Kallio siirsi maalinedustalta vieraat toistamiseen johtoon pelikellojen näyttäessä aikaa 32:45.

Päätöserässä tarjottiin kuitenkin runsaslukuiselle kotiyleisölle herkkua, heti erän ensimmäiseen vaihtoon sahasi Edarin ykköskentällinen vastustajan viisikon rikki ja lopulta Auranen tasoitti tyylikkäällä osumalla. Vieraiden kulmavapari tuotti tulosta aikaan 44:45 ja taas karkasi Turku johtoon Miika Hämäläisen maalilla. Ottelun tasoihin punnersi kuitenkin aikaan 52:01 kotidebyytissään esiintynyt Jesse Tolvanen hieman erän puolivälin jälkeen.

Varsinainen peliaika ei enempää maaleja tuottanut ja kun jatkoaikakin oli maaliton, lähdettiin toisessa perättäisessä Edariottelussa ratkaisua hakemaan rangaistuslaukauksista. Edarilta epäonnistui kaksi ensimmäistä yrittäjää, FBC Turun toinen laukoja Saku Hirmasto sen sijaan osui ja illan vieras tarrasi tiukasti kiinni kahteen sarjapisteeseen. Seuraavassa parissa maalinteossa onnistuivat niin Leevi Auranen, kuin vieraiden Jaakko Hautamäkikin. Neljäs laukojapari ei tulosta kummaltakaan tuottanut, joskin Edarin yritys puhallettiin hivenen kyseenalaisesti poikki jo ennen lopullista yritystä. SB Vantaan Riku Kallunki pääsi vielä yrittämään viimeisenä laukojana kotijoukkueelta tasoitusta, mutta tällä kertaa pallo ei maaliin asti löytänyt ja näin ollen kaksi sarjapistettä matkasivat Suomen Turkuun, yhden tärkeän pisteen jäädessä Vantaalle Myyrmäkeen.

Erikoista

SB Vantaan tulikuuma ylivoima ei ole päässyt kahdessa viime ottelussa yrittämään kertaakaan, Edarin sen sijaan ajoittain hieman hapuilevana esiintynyt alivoima oli rautaa perjantain pelissä.

Muuta

Jesse Tolvanen ampui kotidebyytissään ensimmäisen maalinsa SB Vantaan paidassa. Leevi Auranen vietti jälleen kahden tehopisteen iltaa ja iski yhteensä marraskuun neljään otteluun 12 tehopistettä.

Palkitut

Niilo Nevalainen putsasi perjantain palkintopöydät, hienosti maalilla torjunut Nevalainen pokkasi sekä Wanda's nälkäisimmän pelaajan palkinnon, Lady Bodycare herrasmiespalkinnon, että ottelun MVP tittelin.