B-tytöille täysi pistepotti Sipoosta

24.11.2019

B-tyttöjen sunnuntain urakka Sipoossa alkoi heti aamusta, kun joukkueemme kohtasi järjestysvastuussa olleen ÅIF:n joukkueen.

B-tytöt - ÅIF

Joukkueemme pelasi 4-5 ensimmäistä vaihtoa jotenkin naheasti, mutta tämän jälkeen vastustajaan mentiin heti ylhäältä kiinni ja alettiin luomaan painetta vastustajalle välittömästi. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava se, että Vantaa olisi voinut ÅIF pelissä painaa kyllä vielä pari pykälää kovempaakin mitä juoksemiseen tulee. Ajassa 4.53 sai Vantaa maalitilinsä auki, kun Lidi veti pakin paikalta matalan vedon kohti vastustajan maalia. Isla ohjasi hienosti pallon ilmasta maaliin ja siirsi Vantaan 1-0 johtoon. Vantaa lisäsi johtoaan runsaan 12 minuutin pelin jälkeen ja tällä kertaa asialla oli koko sunnuntain hyviä vetoja paukutellut Eevi. Pakin paikalle pallon syöttänyt Wilma sai maaliin syöttöpisteen.

Toisessa erässä Vantaan tytöt käytännössä ratkaisivat pelin tekemällä erässä neljä maalia. Lidi laukoi jälleen kohti maalia pakin tontilta ja maalilla maskia tehnyt Emmi otti pallon haltuunsa. Emmi ronkki pallon sisään rystyltä ajassa 19.54 vieden B-tytöt 3-0 johtoon. Lisää seurasi kolme minuuttia edellisestä maalista. Maalivahti torjui Lidin vedon pitkälle eteensä josta Siiri
sai pallon haltuunsa. Siiri paukautti kovan vedon aivan etuylänurkkaan, tilanne nyt siis 4-0. Seuraavan tilastomerkinnän takana olivat Ada ja Essi. Ada antoi pallon laidasta Essille joka pyörähti ketterästi ympäri ja ampui pallon matalana takanurkkaan. Seuraavassa maalissa Emmi karvasi pallon laidassa itselleen ja syötti pallon taakse vetopaikalle syöksyneelle Siirille. Siirin kova ja matala laukaus oli yksi aamun hienoimmista suorituksista. Erätauolle mentiin siis 6-0 johtolukemista.

Vantaa hallitsi peliä myöskin kolmannen erän, mutta otteisiimme tuli huolimattomuutta ja päästimme vastustajan läpiajoihin seitsemän (kyllä, 7) kertaa. Maalilla jäätävästi koko viikonlopun pelannut Martsa nollasi jokaisen läpiajon! Vantaan 7-0 maalin teki Saga lähietäisyydeltä Elsan syötöstä. Seuraava 8-0 maali tehtiin ajassa 40.47 ja sama parivaljakko oli tämänkin maalin takana. Elsa osoitti maalissa pelinäkemystään syöttämällä maltilla poikittaisen syötön Sagalle joka nykäisi pallon ykkösellä heti sisään. Pelin viimeisen maalin teki Siiri kun peliä oli vielä jäljellä vajaat kolme minuuttia. Henkka syötti pallon Siirille, joka kiertyi vedolle ja napautti pallon etuylänurkkaan. Ottelu siis Vantaalle lukemin 9-0.

B-tytöt -LoSB

Tunnin odottelun jälkeen asettui Vantaan vastustajaksi LoSBin joukkue. Vantaa jatkoi pelaaamista hyvällä sykkeellä ja vauhdilla. Kiitoksen vauhdikkaasta ottelusta ansaitsee myös LoSBin joukkue joka ei yhtään jarrutellut vaan pyrki koko ajan hyökkäämään aktiivisesti. Vantaan maalihana aukaistiin ajassa 1.23 kun Isla sai pallon itselleen vetosektoriin Elsalta. Matala veto painui sisään etukulmasta ja näin Vantaa siirtyi johtoon 1-0. Reilun kolmen minuutin pelaamisen jälkeen peli oli 2-0. Elsa punnersi pallon maalille jossa Saga laittoi ruuhkasta kimmonneen pallon ilmasta lähietäisyydeltä maaliin. Saralle tuomittiin tämän jälkeen jäähy mailaan lyömisestä, mutta Vantaa hyydytti tämän jäähyn ja Martsa joutui torjumaan pallon jäähyn aikana vain kerran. Seuraavaksi oli Vantaan tyttöjen vuoro yrittää maalintekoa ylivoimalla. Toinen ylivoimakoostumus kierrätti palloa alakerran kolmella pelaajalla ja kun keskellä pelannut Siiri jatkoi Emmin syötön nopeana laitaan Sagalle, oli pohjat luotu ottelun kolmannelle maalille. Saga vetäisi kovan ja ylös suuntautuneen vedon melkein maalin kattoon suoraan syötöstä. Ajassa 14.03 tehty YV-maali oli erän viimeinen tapahtuma.

Toisessa erässä B-tytöt jatkoivat maalien tekemistä. Pallo pelattiin Emmille laitaan josta syöttö keskustaan löysi Siirin. Siirin nopea veto vei B-tytöt jo ratkaisevan tuntuiseen 4-0 johtoon ajassa 15.58. Vain vajaa minuutti erän aloitusmaalista ja Vantaa olisi lisännyt johdokseen 5-0. Tässä maalissa pohjustuksen teki varmasti pelannut Emppu. Elsa pääsi läpiajoon ja teki maalin eleettömän varmasti. Vantaan 6-0 maalissa Henkka nousi ylös ja vastustajasta hieman suuntaa muuttanut pallo päätyi aivan maali edessä olleelle Islalle. Isla ei tilanteesta hätääntynyt vaan nosti pallon läheltä maalin kattoon. Erän viimeinen maali tehtiin kovan pyörityksen päätteeksi. Wilma sai pallon maalin taakse Essiltä ja jatkoi pallon maalille vetosektoriin hakeutuneelle Emmylle. Emmy pisti pallon viipymättä maalin takanurkkaan tehden sarjapelien avausmaalinsa SB Vantaan paidassa.

Kolmannessa erässä Vantaa ei syyllistynyt ÅIF-pelin kaltaiseen lepsuiluun vaan piti tempoa yllä. Tänään jälleen tarkasti pelannut Eevi sai Essiltä kulmasta pakin paikalle loistavan syötön. Eevi piti vetonsa riittävän matalana ja se painui maskissa olleen veskarin taakse ajassa 33.20. Vantaan 8-0 johtomaalin jälkeen pelattiin vielä reilut neljä minuuttia kunnes Vantaa sai tehtyä seuraavan maalin. Isla otti pallon nopeasti haluun kaukalon reunassa ja antoi poikittaisen syötön keskellä juoksussa olleelle Elsalle. Elsan hieno sijoitus vei Vantaan 9-0 johtoon kun
peliä oli pelattu 37.41. BiancoNero kannattajat toivoivat Martsan pitävän tässäkin pelissä nollan, mutta pettymys odotti nurkan takana. Pienen nukahduksen vuoksi sai LoSB tilanteen maalillemme jossa Martsa pelattiin sivuun oivaltavalla syötöllä. Vastustajan hyökkääjällä oli helppo työ laittaa pallon sisään melkein maaliviivalta. 9-1 kavennusmaali tehtiin ajassa 39.19. Vantaa kuitenkin jatkoi vielä sunnuntain urakkansa ja leipoi kaksi maalia. Ensimmäisessä maalissa Emmy näki hyvin maalille nousseen Adan ja Ada veti pallon heti syötöstä takanurkkaan. Päivän viimeisen ja siis 11-1 maalin teki Henkka omalta puoleltaan lähteneen kuljetuksensa päätteeksi. Ylös suuntautunut veto ylitti maaliviivan ajassa 44.15.

Vantaan B-tytöillä oli tänään paljon hyviä syöttöyhdistelmiä ja kaikki kentälliset pääsivät pyörittämään peliä erittäin hyvin. Riemastuttavaa oli jälleen se, että pisteitä teki kaikkiaan 13 pelaajaa. Näin laajalla tasolla onnistuvaa joukkuetta on vaikeaa pysäyttää.

Hienoa oli myös se, miten joukkueen puolustajat otettiin mukaan hyökkäyksiin ja miten paljon maaleja saatiin aikaiseksi pakkien vedoista. Säätämistä kaipaavat vielä avauksemme puolustuksesta, tänäänkin napsahteli muutamia syöttöjä suoraan ensimmäisille vastustajille. ÅIF pelin useat kolmannen erän läpiajot olivat osaltaan turhia, mutta menevät liiallisen hyökkäysinnon piikkiin joukkueen ollessa selvässä johtoasemassa.

LoSB ottelu oli hetken aikaa keskeytettynä vastustajan pelaajan loukatessa nilkkansa pahan näköisesti. SB Vantaa toivottaa omalta osaltaan pikaista paranemista. Nopeasti apuun rynnänneen Riston kylmäpussissa oli halkeama josta osa pussin sisällöstä pursusi kentälle. Loukkaantumisen lisäksi jouduttiin siis puhdistamaan myös kenttää ja tässä yhteydessä ansiokkaasti moppia käyttäneen Villen määrätietoiset ja rivakat harjausliikkeet herättivät asiantuntevan BiancoNero -ryhmän huomion. Osa kannattajista epäili Villen jopa omaavan Curling-taustaa….