Otteluraportti - Mosalta mukaan jatkoaikavoitto

15.11.2019

EV Akatemia - SB Vantaa 4-5ja.  (0-2, 2-0, 2-2, 0-1)

Miesten edustusjoukkue matkasi keskiviikkona Mosahalliin EV Akatemian vieraaksi. Illan ottelu tarjosi tasaisen taiston tärkeistä sarjapisteistä, ratkaisua haettiin lopulta aina jatkoajalta asti, jossa sankarinviitan harteilleen puki Edarikapteeni Toni Koskela.

Kotijoukkueen liigavahvistus Juho Niinikoski pääsi yrittämään maalisaldojen avaamista rangaistuslaukauksesta reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, mutta yritys karkasi lavasta luvattoman helposti. Illan ensimmäistä maalia saatiin odottaa erän toiselle puolikkaalle, kunnes Divarin pistepörssin kärkeen noussut Asko Santero naulasi ylivoimalla Leevi Aurasen hienosta esityöstä. Erätaukolukemiksi 0-2 ampui avausmaalin syöttänyt Auranen aikaan 15:45, syöttöpisteen osumaan kirjautti Benjamin Iles.

Jos meni avauserä vieraiden komennossa, nousi EV Akatemia kuskin paikalle toisessa. Erän ensimmäisen alivoiman Edari vielä kesti, mutta pelin puolivälin jälkeen ampui Kasimir Mörö ylivoimalla kotijoukkueen illan ensimmäisen. Ja kun vielä vajaa pari minuuttia ennen taukosummeria toimitti Valtteri Saari pallon Niilo Nevalaisen selän taakse, lähdettiin toiselle erätauolle tasatilanteessa 2-2.

Tarkassa ja tasaisessa väännössä siirryttiin ensimmäistä kertaa kotijohtoon ajassa 51:45, kun kentän näkyvimpiin kuulunut Juho Niinikoski ampui pallon maaliin. Edarin kuitti nähtiin puolitoista minuuttia myöhemmin Matti Siitosen naulatessa hienosti Asko Santeron syötöstä. SB Vantaa tarrasi taas kiinni ottelun voittoon muutama minuutti myöhemmin, ylivoimalla maalintekijä Samuli Raumanni, hienon esityön osumaan tarjoili Lari Sorsa. Kotijoukkueen kiri ilman maalivahtia toi kuitenkin vielä palkinnon, kun Kaius Karhulahti runnoi pallon Edarimaaliin 18 sekuntia ennen täyttä aikaa.

Jatkoajalla vieraiden ykkösviisikko rakenteli tyylikkään osuman vain reilun puolen minuutin pelin jälkeen. Lopulta Lari Lundström tarjoili näyttävästi Toni Koskelalle maalin kulmalle, joka puttasi pelin ratkaisuosuman ja varmisti Edarille tärkeät kaksi sarjapistettä.

Palkitut

Edarin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Lari Sorsa.

Erikoista

Edarin ylivoima jatkaa tulikuumana, onnistumisprosentti jälleen tasan sata.

Muuta

Vierasjoukkueen tehokkaimmat olivat tehoilla 1+1 Leevi Auranen ja Asko Santero. Santero nousi keskiviikon ottelun myötä Divarin pistepörssin kärkeen tehoilla 17+10=27.