B-tytöille Myllypurosta 3 pistettä

03.11.2019

B-tyttöjen kausi jatkui kahdella Myllypuron sarjapelillä sunnuntaina. Vastaan asettuivat ErVin Akatemia sekä GrIFK Greenin joukkueet.

ErVi Akatemia – B-tytöt

Ensimmäinen ErViä vastaan pelattu peli osoittautui melkoiseksi tervanjuonniksi sekä jännitysnäytelmäksi. Pelin painopiste oli voittopuolisesti vastustajan päädyssä, mutta hyvin maalipaikkansa hyödyntänyt vastustaja piti loistopelin pelanneen maalivahtinsa (virallisen tilaston torjunnat eivät pidä paikkaansa ja tee oikeutta vastustajan veskarille) kanssa pelin äärimmäisen tiukkana. Ensimmäisen tilastomerkinnän sai Ervi. Ajassa 3.26 syntyneessä maalissa pakkimme syötti valitettavasti pallon suoraan vastustajalle joka hyödynsi tilanteen heti vieden vastustajan johtoon. Vantaa ei tänään tuntunut saavan palloja tässä pelissä millään maaliin, mutta ajassa 5.26 antoi varmasti pelannut Emppu syötön Islalle maalin eteen. Isla tasoitti pelin lähietäisyydeltä. Ensimmäistä erää värittivät Vantaan lukuisat harhasyötöt sekä virheet joita valistunut BiancoNero -kannattajaryhmä ei oikein ole tottunut näkemään.

Toisessa erässä Vantaa siirtyi 2-1 johtoon. Pallo otettiin haltuun syvällä omalla alueella ja Isla lähetti pitkän syötön Elsalle. Elsa otti pallon taitavasti haltuun ja teki johtomaalin lähietäisyydeltä ajassa 25.07.

ervi0311.jpg

Kolmannessa erässä sitten keskittyminen herpaantui oikein kunnolla. Tasoitusmaaliin johtaneessa tilanteessa toinen pakkimme oli maalimme takana ja toinen osittain matkalla maalin taakse. Kun keskellä vetosektorilla ollutta vetäjää ei hyökkääjien toimesta puolustettu maalin puolelta, pääsi vastustaja vetämään maalin takaa annetusta syötöstä läheltä ylös tasoittaen pelin ajassa 32.16. Vantaa ei millään päässyt hyödyntämään pallonhallintaansa eikä saanut koko pelissä hyödynnettyä runsaita maalipaikkojaan. Kuten monesti näissä peleissä käy, pääsi vastustaja jälleen hyödyntämään tilanteensa. Rehellisyyden nimissä on sanottava se, että meidän tyttöjen kokemuksen omaavien pelaajien olisi pitänyt pystyä jäädyttämään tilanne paremmin. Vastustaja pelasi pallon ylimmälle hyökkääjälleen, joka oli selin puolustajamme. Vastustaja päästettiin kääntymään tässä 1v1 tilanteessa kämmenpuolelle. Välittömästi lähtenyt puolittainen kääntöveto upposi hyvin torjuneen Martsan taakse kun peliä oli jäljellä vain 23 sekuntia.

Paikalla ollut runsaslukuinen BiancoNero kannustajien ryhmä oli tässä vaiheessa vähintäänkin pettynyt ja selvästi turtunut. Käsittämättömällä tavalla tässä pelissä hyvässä vireessä ollut Empun johtama ketju (laidoilla Isla ja Elsa) sai pelin kuitenkin tasoitettua vain 17 sekuntia ennen pelin päättymistä. Läheltä tehdyn 3-3-maalin syöttäjänä oli Emppu ja maalin teki Isla. ErVi pelissä tuli osoitetuksi se, että tässä sarjassa on maalipaikat käytettävä ja kaikkien ketjujen on pystyttävä luomaan painetta vastustajille.

B-tytöt  - GrIFK Green

Toisessa pelissä oli vastustajanamme Granin joukkue ja tilanne oli se, että pelistä oli saatava täydet pisteet. Tässä pelissä toimivat pelin osaset ja kaikki ketjut aamun aikaisempaa peliä huomattavasti paremmin. Ensimmäinen maali tehtiin vastustajan verkkoon ajassa 8.43 ja maaliin teki vahvan taustatyön Isla, joka raivoisalla karvaamisella otti pallon itselleen ja syötti pallon hieman poikittain hyvin tilanteeseen nousseelle Lidille. Lidi ei vapaasta vetopaikasta erehtynyt. Takaylänurkkaan suuntautunut veto vei Vantaan 1-0 johtoon. Erän toisessa maalissa antoi Ada hienon syötön laitaan Elsalle. Elsa pääsi vapaasti etenemään kohti maalia ja veti tarkan vedon takanurkkaan. Jostain kumman syystä eivät tuomarit tai toimitsijat merkanneet Adaa ajassa 14.07 tehtyyn 2-0 maaliin syöttäjäksi (meidän lahjomattomiin tilastoihimme merkintä on kuitenkin syöpynyt).

Seuraavassa erässä Vantaa päästi erikoistilannemaalin vastustajan vaparista. Vantaa teki muuria jotenkin löysästi ja pelaajien keskittyminen katosi totaalisesti. Jollakin tavalla nopeasti annettu, mutta aavistuksen epäonnistuneelta näyttänyt matala veto päätyi maalissa aloittaneen Martsan taakse. Vantaan hallinta kuitenkin jatkui ja paine tuotti lopulta 3-1 maalin ajassa 25.04. Emmi antoi pallon laidasta poikittain Norpalle jonka kovan ja nopeasti lähteneen vedon veskari torjui vain osittain. Torjunnasta korkealle kimmonneeseen palloon ehti luukulla ensimmäisenä Saga.

grani0311.jpg

Kolmanteen erään Vantaa vaihtoi maalille Ellan joka hoiti oman tonttinsa mallikkaasti. B-tytöt siirtyivät 4-1 johtoon hienon yhdistelmän päätteeksi. Pakkimme avasi pallon laitaan Emmille. Emmi kääntyi keskustaan ja syötti pallon etuviistoon Sagalle. Sagan kova veto paukahti poikkipuun alle ajassa 32.48. Nopeasti maalimme jälkeen tuomittiin pakiksi siirtyneelle Henkalle jäähy mailan painamisesta. Normaalisti hyvin ylivoimat tappanut joukkueemme kärsi jäähyn aikana takaiskun. Kieltämättä hienosti tehdyn ylivoimamaalin syntyaika oli 33.25. Pelin loppulukemat 5-2 olivat Elsan ja Islan työn tulosta. Elsan syötöstä pallon saanut Isla suojasi palloa hyvin ja väänsi itsensä maalin eteen väkisin vetopaikalle. Tämäkin maali tehtiin aivan luukulta.

ErVi peli toimii hyvin muistutuksena siitä, että missään kauden peleissä ei Vantaalla ole mahdollisuutta ottaa rennosti. ErVi pelissä ketjuistamme vain kaksi toimi kuten pitikin ja monet alakerran avauksistamme napsahtelivat vastustajille tai olivat vain muuten epätarkkoja. Hienoa sunnuntaissa oli kuitenkin nousu viime hetkellä tasoihin Ervi-pelissä sekä kolme pistettä joilla jatkamme sarjan johdossa. Kehitettävää jää kuitenkin vielä avauspeliin ja vapareihin (puolustus/hyökkäyspää).

Vaikka pakkiemme avauspeli aiheutti joltakin osin turhia sydämentykytyksiä BiancoNero -faneille, ansaitsevat pakkimme kuitenkin erityismaininnan hyvistä nousuista ja vetoihin päättyneistä hyökkäyksistä. Hienoa on myös se miten valmennuksellamme on tällä kaudella entistä useampia pelaajia joita voidaan käyttää eri pelipaikoilla.

 

B-TYTTÖJEN TEHOT

Isla Piispa                                     3+2
Elsa Rahikainen                          2+1
Saga Puuska                                2+0
Emilia Sibelius                             0+2
Lidi Partti                                     1+0
Emmi Nappari                            0+1
Ada Hupli                                     0+1
Nora Vohlonen                           0+1
 

www.instagram.com/sbvantaabtytot

#salibandy #btytot #swagelokhelsinki #hellapoliisishop #hellapoliisi #mbls.fi #promonafinlandoy #promona #mecatrade #ndttutkku #käpygrilli #meidänjengi #sbvantaa

 

20.05.2020Tää on mun hima - Yksi tarina päättyy, toinen alkaa
19.05.2020Miekin pysyn kotona - Lari Sorsa jatkaa Edarissa!
18.05.2020Kauden 2019-2020 palkitut
15.05.2020NAISET EDUSTUS - Avoimet treenit
06.05.2020Uusia juniorisalibandyjoukkueita käyntiin
06.05.2020SB Vantaa Kesäleirien ilmoittautuminen on käynnissä
03.05.2020Haku kauden 2020-2021 joukkueisiin on käynnissä
15.04.2020Nyt jos koskaan apusi on tarpeen!
24.02.2020Valmentajahaku kauden 2020-2021 joukkueisiin on käynnissä
14.05.2020Naisten edustuksen lohkojako selvinnyt

Siirry arkistoon »