Otteluraportti - Josba piti pisteet kotonaan

29.10.2019

Miesten edustusjoukkue vieraili lauantaina Joensuussa Josban vieraana, vantaalaisjoukkue pyrki katkaisemaan orastavaa tappioputkeaan, mutta illan taistossa isäntä oli lopulta parempi kahdella maalilla.

Ottelun maalikarkelot avasi vierasjengi, kun Asko Santero osui reilun minuutin pelin jälkeen JP Auroilan esityöstä. Heti seuraavassa vaihdossa kuittasi Josba pelin tasoihin, mutta tästä vain 21 sekuntia myöhemmin vei Leevi Auranen SB Vantaan taas johtoon. Jere Kaartinen tasoitti pelin aikaan 8:21, mutta jälleen karkasi Edari johtoon, kun avausmaalin syöttänyt Auroila onnistui tällä kertaa itse. Maalisirkus kuitenkin jatkui ja taas nousi Josba tasoihin aikaan 16:02 ja kun avauserän loppupuolella onnistuivat kumpainenkin ylivoimalla, tanssittiin illan ensimmäinen kaksikymppinen tasalukemiin 4-4.

Jukka Kaunisto vei vieraat johtoon toisen erän alkupuolella, kunnes taas kuittasi Josba pelin tasoihin Santtu Siposen osumalla. Erän puolivälin jälkeen osui Samuli Raumanni toistamiseen pelissä, jälleen kotijoukkueen tasoihin toi Elias Ikonen ajassa 35:57. JP Auroilan pelin toinen vei vieraat jälleen johtoon, mutta vielä nousi isännät tasoihin taas Ikosen maalin myötä.

Päätöserän alkuun muutti Eetu Kuittinen lukemiksi 8-7, mutta aikaan 46:25 toi Asko Santero pelin toisellaan vantaalaisryhmän tasoihin. Tästä vain reilu minuutti ja Kasper Tähkä vei kotijoukkueen taas johtoon, Tähkän osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi, kun seuraavaa maalia saatiin odotella aina viime sekunneille asti. Lopulta Aleksi Matikainen löi pelin päätöslukemiksi 10-8 tyhjään maaliin viisi sekuntia ennen päätössummeria.

Ilta Joensuussa tarjosi roppakaupalla maaleja ja vantaalaisryhmältä miehekkään taistelun, sarjapisteisiin asti ei lauantain isku kuitenkaan riittänyt.