B-tytöillä vahva kauden aloitus

12.10.2019

B-tyttöjen kausi alkoi Nummelassa kahdella pelillä joista ensimmäisessä joukkueemme kohtasi PSS Keltaisen joukkueen. Valmennuksella oli hyvä tilanne, kun paikalla oli täysi kortillinen pelaajia.

PSS Keltainen – B-tytöt 1-8

Valmennuksella oli ajatuksena toteuttaa kaikilla kentällisillä jatkuvaa ja kovaa karvausta sekä näin estää vastustajan pelinrakentelu. Vantaa jaksoikin toteuttaa tätä taktiikkaa läpi koko ensimmäisen pelin.
Pelin alku oli Vantaa B -Tytöille suopea. Vantaa siirtyi Elsan yläpesään suuntautuneella laukauksella 1-0 johtoon vain 35 sekunnin pelin jälkeen. Vantaa sai pelin pidettyä jatkuvasti vastustajan päädyssä, mutta enempää maaleja ei päästy ensimmäisessä erässä enää tekemään.

Toisessa erässä Vantaa sai sitten alkukankeuden karistettua hartioiltaan ja teki erässä kaikkiaan kuusi maalia. Näistä ensimmäinen väsättiin ajassa 17.37 kun Siiri sai vedettyä matalan vedon etukulmasta sisään. Maaliin merkittiin syöttäjäksi Lidi. 3-0 maali tehtiin reilu 20 sekuntia edellisestä ja nyt asialla oli Essi. Essin maalin pohjusti Emmy karvaamalla pallon maalin takana itselleen. Ajassa 18.30 eli vain 30 sekuntia Essin maalista sai Vantaa aikaiseksi 4-0 johtomaalin. Tässä maalissa pallo riistettiin jälleen maalin takana ja toimitettiin maalin eteen vetopaikalle. Hyvän syötön maalin eteen Henkalle antoi Elsa. Henkan matala suoraan syötöstä lähtenyt maali käytännössä ratkaisi pelin. Kun peliä oli pelattu reilut 22 minuuttia sai Emmi toisessa laidassa pallon ja syötti pallon kentän poikki etuviistoon Siirin juoksulinjalle. Siirin hyvä veto ei jättänyt vastustajan veskarille mitään mahdollisuuksia. Hyvänä esimerkkinä ylhäällä tapahtuneesta karvauksesta oli Lidin tekemä seuraava ja siis 6-0 maali. Lidi pysäytti vastustajan hyökkäyksen laidassa ja eteni heti kohti maalia vetäen pallon maaliin vastustajan veskarin torjunnan kautta. Erän viimeinen maali oli Empun käsialaa. Henkka ja Elsa loivat vastustajalle painetta maalin takana ja Elsa toimitti pallon (jälleen) maalin takaa luukulle nousseelle hyökkääjälle. Emppu pani pallon maaliin välittömästi syötöstä ja viimeiselle tauolle mentiin 7-0 lukemista.

Viimeisessä erässä Vantaa sai aikaiseksi vielä yhden maalin. Ajassa 36.21 tehdyssä 8-0 maalissa toistui sama kaava kuin kolme kertaa aikaisemminkin. Pallo saatiin jälleen haltuun vastustajan maalin takana ja toimitettiin heti luukulle, josta hyökkääjä veti pallon maaliin suoraan syötöstä. Hienon syötön tarjoili tällä kertaa Emppu ja maalin teki Henkka. Vastustaja pääsi vielä pilaamaan maalissa olleen Martsan nollapelin iskemällä laidasta alkaneen läpijuoksun päätteeksi pallon takanurkkaan ajassa 40.00. Tässä maalissa Vantaa pelasi luvalla sanottuna hieman löysin rantein, peli kuitenkin Vantaalle hyvän ja aktiivisen esityksen jälkeen 8-1.

B-tytöt – VSS 5-1

Toiseen peliin lähdettiin tunnin odottelun jälkeen ja vastaan saatiin paikallinen VSS:n joukkue.
VSS osasi odottaa Vantaan aggressiivista karvausta ja välillä nähtiinkin vastustajan jättävän yhden pelaajan ylös odottamaan puolustajan purkupalloa. Vantaalla oli vaikeuksia purkaa vastustajan sumppua ja peli meni välillä hieman painimiseksi.

Helpottavan avausmaalin teki Eevi ajassa 14.08. Noin puolessa kentässä olleessa vaparissa Ada siirsi pallon poikittain Eeville, jonka ylös suuntautunut kaukoveto painui läpi sankan palaajamuurin melkein maalin kattoon.

Toisessa erässä hieman tuskaisen tuntuinen peli jatkui ja kokonaisuudessaan hieman löysästi pelatun vaihdon tuloksena pääsi vastustaja vastahyökkäykseen. Puolittaisesta läpiajosta ammuttu laukaus painu Martsan taakse ajassa 17.35. Valmennus oli painottanut pelaajillemme kärsivällisyyttä ja joukkueemme jaksoi jauhaa takaiskusta huolimatta. Myös juoksuvoimaisten Wilman ja Essin tulo kentälle toi peliimme vielä lisää särmää. Vantaa hyödynsi ajassa 27.29 estämisestä tuomitun jäähyn. Aivan jäähyn loppupuolella sai Vantaa kentällisiä vaihdettaessa pallon laitaan Emmille. Emmi eteni nopeasti laidasta vetopaikalle. Vastustajan veskari torjui vedon eteensä ja luukulla ollut Isla sörkki pallon sisään lähietäisyydeltä. Ennen tätä ajassa 29.32 tehtyä johtomaalia oli edeltänyt saman parin läheltä värkätyn maalin hylkääminen. Luottavaksi tiedetyt ja lähellä maaliviivaa olleet BiancoNero kannattajat vannoivat Suomen valtionvelan kautta pallon käyneen maalissa…

Kolmannessa erässä sai Wilma palkinnon uurastuksestaan. Nora antoi vaparin Wilmalle, joka kääntyi maalia kohti ja veti pallon ylös ohi maskissa olleen veskarin. Vapauttava 3-1 maali syntyi ajassa 31.52. Vantaa jatkoi kärsivällisesti pelin vyöryttämistä järkevästi pelanneen vastustajan maalia kohti. Ajassa 32.28 Karkki antoi hyvän poikittaisen syötön Siirille laitaan. Siirin pienestä kulmasta lähtenyt tiukka ja matala veto päätyi maalin takanurkkaan. Tämän 4-1 maalin jälkeen pääsivät B-tytöt tekemään vielä yhden maalin. Pallo pelattiin Emmille ylös oikeaan laitaan ja rystyltä poikittain lähtenyt syöttö osui hyökkäykseen nousseen Elsan lapaan. Elsa ei paljoa ihmetellyt ja veti pallon voimalla ylös sinetöiden näin pelin loppulukemiksi 5-1 ajassa 41.54.

Kauden aloitukset ovat olleet usein joukkueellemme takkuisia. Tämä aloitus oli nyt kyllä parhaimmasta päästä ja tytöt malttoivat olla kärsivällisiä kuten valmennus oli ohjeistanut.
Peleissä oli sykettä vaikka tiiviisti puolustaneen VSS:n puolustussumppua oli ajoittain vaikeaa purkaa. Hienoa oli myös se, että peleissä kaikki kentälliset saivat tehtyä maaleja ja jopa 14 pelaajaa pääsi pisteille. Vantaan tyttöjen ei kuitenkaan kannata vetää tästä aloituksesta turhan nopeita johtopäätöksiä. Kuten viime kaudesta muistamme, tulevat kaikki joukkueet parantamaan pelejään tuntuvasti kauden edetessä ja edessä on siksi vielä paljon haastavia pelejä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.

Erityiskiitos kuuluu Ellalle, joka oli polvivaivoistaan huolimatta tullut paikalle varaveskariksemme. Tämä on hyvä osoitus joukkuehengestä, jonka varaan voimme rakentaa tulevaisuudessakin.