Tiikerit Tupla Cupissa 21.9-22.2019

28.09.2019

Tiikerit Tupla cupissa 21-22.9. Arena Center Hakaniemessä

Tiikerit osallistui tänä syksynä turnauksen P09 alempaan haastajasarjaan. Aikaisen herätyksen takia silmät olivat vielä hiukan lurpallaan sekä ensimmäinen varsinainen turnaus tällä kokoonpanolla tuotti puntteihin vähän liikaa tutinaa.
Alkusarjassa oli tällä kertaa yhteensä kolme ottelua, joiden perusteella pelit jatkuivat joko mitalipeleissä tai sijoituksista 5-7. Alkusarjan ottelut noudattivat hyvin pitkälle samaa kaavaa lukuun ottamatta ensimmäistä peliä, jossa unihiekat vielä vaivasivat silmiä. Tuossa ensimmäisessä pelissä hävisimme melkeinpä jokaisella osa-alueella, jossa pelissä voi hävitä. Syöttöpeli oli olematonta ja vastustajan tiiviin puolustuksen takia saimme pallon hyvin harvoin edes vastustajan päätyyn ja tuolloinhan maalin teko on liki mahdotonta. Lisäksi oma puolustus ei saanut pidettyä omia miehiään. Puolustuspään ongelmat vaivasivat pitkälti jokaisessa ottelussa, mutta onneksi se parani huomattavasti ensimmäisen ottelun jälkeen.
Pojat selvästi saivat koneet käyntiin toisessa ja kolmannessa ottelussa jonka johdosta syötöt alkoivat kulkea ja maalin teko onnistua. Näistä otteluista tulikin todella jännittäviä aina viime sekunneille asti, mutta valitettavasti vastustaja pääsi kummassakin ottelussa tasoittamaan viime hetkillä pienien merkkaus ja pallon purkuvirheiden takia. Ennen jokaista peliä valmennus painotti terävästi, että maalinedusta on alue, jossa vastustaja ei häärää vapaana ja purkupallot suunnataan laitoja kohti.

Valitettavasti loukkaantumisiltakaan ei vältytty, kun yksi urheista pojistamme törmäsi läpiajotilanteessa vastustajan maalivahtiin ja kolautti kasvonsa tämän kypärään. Tästä ei ilman ruhjeita selvitty vaan turnaus päättyi hänen osaltaan valitettavasti siihen. Ja juuri samainen pelaaja oli saanut maalivainun kohdilleen tykittämällä ennen loukkaantumista 3 maalia! Onneksi ei mitään vakavaa kuitenkaan käynyt.

Lopputulosten johdosta tällä kertaa Tiikerit eivät päässeet mitalipeleihin vaan pelit jatkuivat sunnuntaina sijoista 5-7

Lauantain tulokset

Esport Oilers - SB Vantaa 9-0

SB Vantaa - Blackbirds 4-4

SB Vantaa - Tuomarilan Urheilijat 4-4

Sunnuntaina iltapäivällä oli vielä 2 ottelua. Pirteystaso oli selvästi korkeampi eikä pojista näkynyt pettymystä, vaikka jouduimme mitalipelien ulkopuolelle. Taktiikkapalaverin jälkeen lähdimme taistelemaan viidennestä sijasta. Ensimmäinen peli osoitti, että olimme hyvällä jalalla liikkeellä. Pallo liikkui pojalta toiselle ja pääsimme hyville maalipaikoille. Lisäksi kun vielä puolustuspäässä alkoi tapahtumaan oikeita asioita niin ensimmäisen erän jälkeen olimme 4-0 johdossa. Vastustaja ei päässyt koko pelin aikana liian lähelle vaikka kahden maalin päässä kävikin. Ensimmäinen voitto ja ansaittu sellainen levitti ison hymyn kaikkien kasvoille!

Viimeisen otteluun saimme vastustajaksi Tuomarilan Urheilijat, joka oli myös lauantain viimeinen vastus. Tiedossa oli etukäteen siis jälleen tiukkaa vääntöä ja sitä se totisesti olikin viime minuuteille asti. Vastustajalla oli ensimmäisen erän puoliväliin asti pienoinen yliote, koska pelasimme liian pehmeästi ja pidimme ikään kuin turvaväliä vastustajaan. Onneksi hyökkäyspäässä tuli meilläkin onnistumisia ja ei ole yllätys, että tilanne oli erätauolla tasan 3-3. Toisessa erässä sama pehmeys jatkui ja vastustaja nakutti pari maalia kaulaa. Jätimme maalinedustan vartioimatta, jolloin vapaiden vastustajien oli helppo laukoa palloa häkkiin. Lopussa emme saaneet enää kiriä aikaiseksi vaan pisteet tästä pelistä vastustajalle.

Sunnuntain tulokset

SB Vantaa - Eräviikingit 6-3

Tuomarilan Urheilijat - SB Vantaa 6-4

Loppusijoitus Tiikereille oli kuudes. Tästä on hyvä jatkaa, koska pojat alkoivat pelaamaan todella hyvin yhteen sekä fiilis ja yhteishenki oli korkealla koko turnauksen ajan. Joukkueessa vallitsi positiivinen meininki ja pojat antoivat peleissä kaikkensa. Muutamia asioita pitää vielä harjoituksissa hioa, mutta kaiken kaikkiaan tuleva kausi näyttää oikein hyvältä, kun ottaa huomioon, että joukkueessa on nyt paljon toisille tuntemattomia poikia.