07 Black & White Tupla cupissa

28.09.2019

Aikaisin lauantaiaamuna P07 Black & Whiten kaksi peliryhmää suuntasivat Myllypuroon pelaamaan Tupla cupia. Ennakkoon lohkot tiedettiin koviksi ja sitä ne olivatkin.

White

Whiten ensimmäinen vastustaja alemmassa haastajasarjassa oli Oilers Challenger, jota vastaan peli kulki välillä jopa oikein näyttävästi, mutta viimeistely tuntui olevan harvinaisen vaikeaa. Varsinkin ohivetoja nähtiin ihan liikaa. Pojille tarjottiin voittoa, mutta vastustaja iski maalin edestä hyvällä prosentilla puolustusvirheiden jälkeen.

Toisessa pelissä kohdattiin venäläinen Bizons Team, joka oli alunperin ilmoittautunut vuotta nuorempien kilpasarjaan.

Ottelun alku oli vaikea ja venäläiset siirtyivätkin vajaan viiden minuutin kohdalla jo 3-0 johtoon. Mitä pidemmälle ottelu eteni, niin sitä paremmin päästiin peliin kiinni, vaikka kunnon kiriä ei saatukaan aikaiseksi.

Tuomari antoi poikien pelata välillä miten sattui ja tämä kostautui lopussa, kun viimeisen kahden minuutin aikana vastustajalle tuomittiin ensin jäähy vaarallisesta pelistä ja vähän myöhemmin vielä ulosajo. Onneksi jälkimmäisestä tilanteesta selvittiin suhteellisen vähällä ensimmäisiin ajatuksiin nähden.

Alkulohkon viimeisessä ottelussa vastaan tuli RSS Panthers Red. Ottelu ei ehkä ollut valmentajien mieleen, mutta katsojat saivat seurata peliä missä mentiin päästä päähän ja tilanteita tuli paljon. Harmi vain, kun suurin osa tuli yksilösuorituksilla, eikä joukkuepelillä.
Ensimmäisessä erässä onnistuttiin maalinteossa harvinaisesti jopa ylivoimalla, kun puolustajamme neljäs veto upposi sisään pitkän pyörityksen jälkeen.

Toisen erän alussa nukuttiin ja annettiin vastustajan kokeilla maalia myös rangaistuslaukauksesta - tuloksetta.  Heti perään kyllä sellainenkin nähtiin.
Lopussa käytiin tekemässä vielä pari maalia, vaikka useampaankin oli paikkoja.
Kaikesta huolimatta hieno voitto pojille!

Esport Oilers Challenger - White 4-2
White - Bizons Team (RUS) 1-6
RSS Panthers Red - White 1-5

Black

Blackin ensimmäinen vastustaja oli kilpasarjajoukkue HaKi, jolta saatiin oppitunti pelaamisesta vajaa pari viikkoa aikaisemmin harjoitusottelun merkeissä.

HaKi iski ensimmäisen maalin reilun parin minuutin jälkeen, joka kuitattiin hienosti jo heti seuraavassa vaihdossa. Tämän jälkeen vastustaja meni menojaan ja ajassa 9.33 taululla oli jo 5-1 lukemat. Erän lopulla vastustaja teki vielä yhden lisää.

Toinen erä oli puolustuksen kannalta parempi, vaikka vetoja ei juuri itse saatukaan aikaiseksi. Erä vastustajalle 2-0.

Toinen peli oli Light Ironin ja PSS:n kakkos joukkuetta vastaan.
Poikien asenne peliin parani ja taistelutahtoakin löytyi, vaikka vastustaja oli kova. Ensimmäinen erä vastustajalle 4-0, vaikka laukaukset maalia kohti olivat lähes tasan.
Toisessa erässä nähtiin kovaa taistelua ilman maaleja.

Viimeisessä ottelussa vastaan tuli Pelicans SB Nastolasta, joka oli turnauksessa liikkeellä kapealla kokoonpanolla. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, jossa pallonhallinta oli hienokseltaan meillä. Pelin tempo oli tosin aika verkkaista sarjatasoon nähden. Blackin ruuti oli vasta kuivumassa, kun laukauksia ei saatu kauheasti kohti maalia. Ne mitä saatiin, niin niistä tehtiin hyvällä prosentilla.

Toisessa erässä ruvettiin näkemään taas kunnon hymyä poikien huulilla, kun käytiin tekemässä reiluun viiteen minuuttiin viisi maalia!
Pari minuuttia ennen loppua oltiin kohteliaita pitkänmatkalaisille ja annettiin myös heidän juhlia edes kerran maalia.
Hieno voitto pojille!

HaKi - Black 8-1
Black - Light Iron/PSS II 0-4
Pelicans SB Nastola - Black 1-8

Sunnuntai

Alkulohkojen kolmannet sijat tarkoittivat sitä, että sunnuntaina pelit jatkuivat Hakaniemessä.
Päivä aloitettiin Blackin pelillä GrIFK:a vastaan. Pelin panosta nosti se, että vastustajan leirissä pelasi vielä viime kaudella meidän joukkueessa pelannut poika.
Peli alkoi todella hyvin ja viiden minuutin pelin jälkeen johdettiin jo 2-0, joka oli myös erätaukotilanne, vaikka Grani saikin luotua enemmän paikkoja.
Kolmannen erän alussa tehtiin vielä kolmas maali, jonka jälkeen taisi tulla hyvän olon tunne ihan liian aikaisin, sillä sen jälkeen alkoi vastustajan kiri ja ero oli äkkiä enää vain maalin verran. Grani painoi päälle minkä pystyi ja tasoitus tuntui roikkuvan koko ajan ilmassa, mutta joukkue taisteli hienosti loppuun asti johdossa ja näin saatiin yksi peli lisää.

Blackin viimeinen vastustaja oli kilpasarjajoukkue M-Team, jonka paidassa pelasi monta tuttua poikaa heidän viime kauden 06-joukkueesta.

Vastustaja aloitti pelin samasta kuin mihin edellinen oli sen jättänyt eli pallo pyöri alusta asti meidän päädyssä ja ensimmäinen maali nähtiinkin jo reilun minuutin kohdalla.
Mekin kyllä pääsimme hyökkäyksiin, mutta lähinnä vain nopeilla vastahyökkäyksillä. Omassa päädyssä tehtiin karkeita virheitä, joista vastustaja sai aina erittäin vaarallisen paikan parin maalin lisäksi ja kun itse emme päässeet tolppaa lähemmäksi, niin turnaus päättyi 5-0 tappioon.

GrIFK - Black 2-3
M-Team - Black 5-0

White aloitti sunnuntain pelit Panthersia vastaan ja pelistä tulikin varsinainen trilleri.
White onnistui maalinteossa jo kahden minuutin jälkeen, mutta tämän jälkeen peli pyöri pitkään meidän päädyssä. Erän kulusta kertoo hyvin maalivahtien torjunnat (12-4) ja tulos taululla (1-2).

Toinen erä alkoi Panthersin maalilla ja moni vanhempi oli todennäköisesti jo lähdössä kotiin. Tämän jälkeen peli aaltoili päästä päähän, sillä erolla ensimmäiseen erään, että Panthersia ei päästetty enää vetämään kuin korkeintaan puolesta kentästä ja torjuntatilastoon saatiin näin peräti kaksi viivaa lisää.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, niin sitä enemmän Panthers rupesi varmistelemaan voittoaan. Urheilussa tämä kuitenkin kostautuu usein ja ajassa 27.33 saatiin vihdoin kavennus aikaiseksi.

Viimeistään tämä toi uskoa Whitelle ja tästä alkoi entistä kovempi taistelu, joka palkittiin ehkä jo pienellä tuurillakin, kun tasoitus nähtiin ajassa 28.41. Maali syntyi vaparista, joka vedettiin lähes puolesta kentästä.

Koska pelattiin sijoitusotteluita, niin voittaja oli pakko löytää ja se ratkaistiin tällä kertaa rangaistuslaukauskilpailulla. Ratkaisu nähtiin vasta kuudennessa parissa, jonka jälkeen alkoi Whiten juhlat ja näin saatiin vielä yksi peli lisää.
Hieno nousu ja taistelu pojilta!

Viimeisessä ottelussa vastaan tuli RSS Panthers Red, joka voitettiin alkusarjassa 5-1.
Ottelu oli lauantain tapaan meidän hallinnassa, mutta tällä kertaa ei onneksi nähty ihan saman samanlaista coast to coast - peliä. Kahdeksan minuutin kohdalla johdettiin jo 4-0 ja peli näytti aika selvältä, kun pallo pyöri koko ajan vastustajan päädyssä.

Ottelu päättyi lopulta Whiten 6-2 voittoon ja maalivahtien torjunnat (20-7) kerovat hyvin pelin kulusta.

White - Panthers 4-3 (RL)
RSS Panthers Red - White 2-6