B-tytöt harkkapelireissussa Tampereella

22.09.2019

Vantaan tytöt viettivät sunnuntain alkupuolen kahdessa peräkkäisessä harjoituspelissä Tampereella. Tampere Areenalla kohdattiin ensimmäisenä Classic Sinisten joukkue, joka pelaa tulevalla kaudella oman alueensa kilpasarjaa. Toisessa ottelussa kohdattiin myöskin kilpasarjassa pelaava Koovee/YPA:n joukkue. Koska normaalista pelivahvuudestamme puuttui yhdeksän pelaajaa oli valmennuksella jälleen edessään ketjukoostumusten rukkaaminen ja mahdollisuus antaa tytöille kokemusta erilaisissa ketjukoostumuksissa pelaamisesta.

Joukkueemme avuksi oli C-tytöistä tullut Lilli ja Pinja, jotka pelasivatkin oikein hyvät kaksi peliä.

Classic Sininen - B-tytöt

Classicin pelissä maalinteon aloitti Vantaa. Jo 50 sekunnin pelaamisen jälkeen veti Emmi pallon rystyltä maalin edestä maalin taka-alanurkkaan. Syötön maaliin antoi kovan väännön maalin takana voittanut Sara. Vantaan 2-0 maalin pohjusti Emppu, joka antoi pallon maalin takana Emmille. Emmi löysi etutolpan juuresta pienen tilan ja sai pallon vedettyä veskarin torjunnasta maaliin ajassa 3.05. Sama ketju oli asialla kun Vantaan tytöt siirtyivät 3-0 johtoon ajassa 6.08. Sara jatkoi Emmin syötön Empulle, jolta veto lähti viivyttelemättä. Erän viimeinen merkintä oli Emmin ehkä hieman turhaakin otettu jäähy vaarallisesta pelistä. B-tytöt rikkoivat kuitenkin hyvin Classicin pelinrakentelua eikä vastustaja näin saanut kunnolla ylivoimaansa käyntiin ja ylivoiman aikana säästyttiin takaiskuilta.

Toisessa erässä Vantaan hallinta jatkui, mutta aikaiseksi saatiin vain yksi maali. Tässä maalissa Norppa (edelleenkin ent. Keke) sai pallon maalin eteen Essiltä ja teki läheltä jo pelin kolmannen rystymaalin. 4-0 maali vietiin pöytäkirjaan ajassa 19.09.

Kolmannessa erässä Vantaa sai jälleen vauhdin päälle ja reilun parin minuutin pelin jälkeen teki Nora hienon maalin vetämällä pallon Empun hyvästä tarjoilusta maalin takanurkkaa kohti ja maaliin kattoon osuneella vedolla. Seuraavaksi täräytti Emppu kaukovedon kohti maalia. Pallo osui hyvin maskia tehneeseen Karkkiin muuttaen suuntaa Karkista ja päätyen ajassa 38.39 maaliin. Peli tässä vaiheessa siis 6-0 Vantaalle. Lisää oli luvassa kun Essi raivasi tiensä nurkasta maalille ja pallo päätyi Norpalle maalin eteen. Läheltä- ja jälleen rystyltä- lapioitu pallo maaliin vajaat viisi minuuttia ennen pelin päättymistä ja johto Vantaalle 7-0. Aamun viimeinen maali tuli Empun hyvästä etuviistoon annetusta syötöstä Karkille. Karkin erittäin tarkka veto meni aivan maalin takayläpeltiin ja sinetöi näin pelin loppuluvuiksi 8-0 kun peliä oli pelaamatta enää 28 sekuntia.

B-tytöt - Koovee/YPA

Aamun toisessa pelissä Koovee/YPA:n joukkuetta vastaan nosti valmennus Henkan (nykyään myös ilmeisesti Hene) ja Karkin hyökkäykseen ja siirsi Saran sekä Empun puolustajan tontille. Varman edellisen pelin maalilla pelannut Martsa siirtyi vaihtopenkille ja Ella tuli maalille.

Pelin ensimmäinen maali syntyi Emmin ja Karkin aktiivisen karvauksen tuotteena. Emmi survoi pallon Karkille maalin takana ja Karkki nousi röyhkeästi maalille survoen pallon sisään luukulta. 1-0 maali värkättiin ajassa 2.48. Vantaan 2-0 maalissa antoi Emmy aivan loistavan poikittaisen syötön Essille. Essin välitön ja matala veto oli myös laadukas lisäten B-tyttöjen johtoa vain minuutti edellisestä maalista. Seuraavasta maalista vastasi Lilli joka kaivoi pallon laidassa itselleen ja nousi röyhkeästi vetopaikalle. Tarkka veto takatolpan juureen ja peli oli nyt 3-0 Vantaalle jo 7 minuutin pelaamisen jälkeen. Taas väsymättömästi juossut Wilma katkaisi vastustajan hyökkäyksen , otti pari askelta ja veti matalan pallon kauempaa omien pelaajien maskissa olleen vastustajan maalivahdin ohi. Peliä oli Wilman 4-0 maalin syntyessä pelattu runsaat 9 minuuttia. Valitettavasti keskittymisemme petti nopeasti tämän maalin jälkeen ja vastustaja pääsi rokottamaan jo seuraavassa vaihdossa. Maalissa muutamia oikein hyviä torjuntoja tehnyt Ella ei voinut läheltä tehdylle 4-1 kavennukselle mitään. Erän viimeiseksi tilastoiduksi tapahtumaksi jäi Lillin tekemä maali, joka muistutti paljon Lillin edellistä maalia. Röyhkeästi vetopaikalle kentän nurkasta noussut Lilli  vei Vantaan vedollaan 5-1 johtoon ajassa 13.14.

Muuten tapahtumarikkaassa pelissä ei toisessa erässä tapahtunut mitään tilastoitavaa, mutta kolmannessa erässä Vantaa jatkoi maalien tehtailua.

Sentterinä pelannut Henkka sai pallon laidassa Millalta, ja veti pallon tyylikkäästi takanurkkaan ajassa 31.41 ja tilanteeksi näin 6-1. Seuraava Vantaan maali tehtiin ajassa 34.07 ja asialla oli jälleen Lilli matalalla vedolla. Maaliin syöttäjäksi Milla. 8-1 maalissa antoi Pinja oivaltavan syötön sivuttain Henkalle, joka ei paljoa aikaillut vaan täräytti heti syötöstä matalan vedon veskarin taakse. Seuraavassa (9-1) maalissa Vantaa pystyi hyödyntämään muutama metri keskiviivasta vastustajan puolella vihelletyn vaparin. Milla antoi pallon pienellä siirrolla vapaana olleelle ja pakkina pelanneelle Empulle. Empun matala veto painui maaliin veskarin torjunnasta. Tilanteessa oli maalilla hieman maskia. Seuraavassa maalissa kiersi Emmi vastustajan maalin takaa itsensä syöttöpaikkaan ja antoi pallon maalille nousseen Henkan lapaan. Henkka veti pallon maaliin suoraan syötöstä, tilanne nyt 10-1 B-tytöille ja peliä oli vielä pelaamatta kaksi minuuttia. Vantaa ehti vielä tehdä yhden maalin ennen pelin loppua. Emppu syötti pallon laidan kautta Norpalle. Norppa kääntyi vetosektorille ja veti tarkan matalan vedon sisään ajassa 13.27 ja peli näin Vantaalle lukemin 11-1.

BiancoNero-kannattajien iloksi oli ryhmällämme nyt tuttu rymistelevä ja taisteleva asenne. Ylhäältä aloitettu karvaus tuntui toimivan hyvin ja aiheutti paljon tilanteita vastustajien maalille. Kun kauden aloitus lähenee on todella rohkaisevaa nähdä miten hyvin Vantaan tytöt pelaavat erilaisissa ketjukoostumuksissa ja pelipaikoissa. Vantaan pelaamissa harjoituspeleissä on ollut hienoa myöskin se miten paljon eri pelaajat ovat tehneet pisteitä. Alkavalla kaudella onkin tärkeää, että ryhmästämme löytyy ratkaisijoita mahdollisimman monista ketjukoostumuksista.

Vantaan tyttöjen ei pidä kuitenkaan vetää tämän päivän peleistä vääriä johtopäätöksiä. Vastustajat olivat loppulukemia parempia ja Vantaalla oli maalipaikoissa hyvä onnistumisprosentti. Kauden alkaessa ei näin helpolla tulla voittoja keräämään. Isot kiitokset vielä Classicin ja Koovee/YPA:n joukkueille harjoituspelien järjestämisestä/mahdollistamisesta. Tampere Areenan puitteet olivat Vantaan olosuhteisiin tottuneille pelaajillemme poikkeuksellisen hyvät.