Otteluraportti - Sarjastartista luu käteen

18.09.2019

PIRKAT - SB VANTAA 7-4  (3-0, 2-0, 2-4)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue palasi viime lauantaina kahdeksan vuoden tauon jälkeen Divarikartalle, kun SB Vantaata isännöi sarja-avauksessa Pirkkalan Pirkat. Kahden sarjanousijan kohtaamisessa kotijoukkue karkasi jo 5-0 johtoon ja onnistui lopulta pitämään johtonsa päätössummeriin asti, Edarin kohtaloksi jäi paluu kotiin ensimmäiseltä vierasreissulta tyhjin taskuin.

Avauserässä hermostuneisuus nosti päätään molemmissa joukkueissa ja maalipaikkoja avautui kummallekin. Silti vain Pirkat paikoistaan onnistui ja avauserä kirjattiin isännille murheellisesti numeroin 3-0.

Ottelun toiseen erään sama kaava jatkui ja kotijoukkue karkasi ajassa 26:10 jo 5-0 johtoon. SB Vantaakin pystyi pelin ensimmäisellä puolikkaalla paikkoja luomaan, mutta viimeistelyssä nähty nuhaisuus piti pyöreän nollan taululla vierassarakkeessa myös toisen erän jälkeen. Toisen erän puhuttavin tilanne nähtiin minuutti ennen taukosummeria, kun kotijoukkueen Jere-Matti Ojala laputettiin ansaitusti punaisella pelistä ulos Asko Santeroon kohdistuneen iskun seurauksena.

Edarin YV jauhoi päätöserän alkuun mukavasti ja kun Pirkkojen maalivahti Joona Pesonen hölmöili itselleen kaksiminuuttisen ajassa 41:43, koitti viimein hetki SB Vantaan kauden ensimmäiselle Divarimaalille. Kapteeni Toni Koskela naulasi kahden miehen ylivoimalla pallon maaliin, syöttöpiste Samuli Raumannille. Maali toi isosti uskoa orastavaan kiriin, mutta huuma taannuteltiin vain vajaa minuutti myöhemmin, kun kentän ykkösnimiin kuulunut Aapo Mutanen vei alivoimalla kotijoukkueen taas viiden maalin karkumatkalle. SB Vantaa aktivoi pelaamistaan päätöserässä ja ajoittain hivenen riskilläkin annettu paine tuotti tulosta, pelin toinen ylivoimaosuma nähtiin aikaan 46:11, kun Lari Sorsa ampui pallon ylähyllylle. Benjamin Iles punnersi pari minuuttia myöhemmin väkevästi kotijoukkueen maalille ja reikäpallo tiensä lopulta maaliinkin löysi, tilastoihin osuma merkittiin omaksi maaliksi. Vahvasti Edaridebyytissään esiintynyt Anton Aaltio sai palkinnon isosta työmäärästään reilu viisi minuuttia ennen loppua, kun laituri pääsi viimeistelemään Sami Verkkoperän fantastisen esityön päätteeksi lukemiksi 6-4. Viimeisen naulan Edariarkkuun löi kuitenkin hattutempullaan urheilumaailman se hieman tuntemattomampi Mika Salo, kun pallo iskettiin tyhjään vierasmaaliin tasan minuutti ennen loppua.

Palkitut

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin ensiesiintymisensä Divaritasolla tehnyt Iiro Tenhola. Edarin MVP:ksi valittiin vahvan pelin maalilla torjunut Niilo Nevalainen

Erikoista

Illan vieras tahkosi sarja-avauksen ilman ainuttakaan rangaistusta

Muuta

Askel sarjaporrasta ylemmäs ei ainakaan vielä erityisemmin pelitapahtumassa näkynyt, puitteet olivat kunnossa, mutta tunnelma ja yleisömäärä eivät isommin viime kaudesta totuttuun eronneet. Paikalle oli eksynyt kuitenkin useampi vierasjoukkueen kannattaja, iso respect tästä.