B-tytöille Häme Cupista neljäs sija

15.09.2019

B-tytöt suuntasivat Iittalaan kauteen valmistavaan Häme Cupin peleihin. Valmennuksella ei ollut käytössään loukkaantuneita Essiä, Emmiä sekä Emmyä (se, että kaikkien loukkaantuneiden nimet alkoivat e-kirjaimella on puhdasta sattumaa…).  Kun vielä Siirin selkävaivat estivät täyden peluutuksen, kierrätti valmennus turnauksessa pelaajia eri pelipaikoilla ja eri kentällisissä.

B-tyttöjen lohkossa oli kaksi SM-sarjan joukkuetta (Classic ja SB-Pro) sekä SM-karsintoihin osallistunut ja hyvät pelit siellä pelannut Porin Karhujen joukkue. Luvassa oli kovia pelejä ja ensimmäisenä kohdattiin Karhujen joukkue.

Karhut - B-tytöt (2-5)

Karhujen pelissä ensimmäisen ja tasaisen erän ainoa tilastomerkintä oli Elsan ottama jäähy jota istumaan passitettiin Norppa, koska tuomaristo ei osannut yksilöidä rikkonutta pelaajaa.. Hyvällä prosentilla ylivoimia tappanut Vantaa kesti tämänkin ylivoiman. Toisen erän ensimmäisessä vaihdossa Vantaa painosti raskaasti ja Isla antoi pallon vetopaikalla olleelle Lidille. Lidin veto painui maaliin veskarin kautta, ja tilanne oli ajassa 15.23 Vantaalle 1-0.

Jotta pelistä olisi ollut jännittävä, päästi Vantaa vastustajan tasoihin, kun peliä oli pelattu melkein 19 minuuttia. Tässä tilanteessa teimme sarjan virheitä jotka johtivat maaliin. Ensimmäiseksi pakkimme ei luopunut pallosta ajoissa ja sai päälleen useita vastustajia. Toinen pakkimme pudotti maalin taakse odottamaan syöttöä, vaikka pakkipari oli menettämässä palloa, ja kolmas ongelma oli se, että sentterimme jäi tilanteessa turhankin ylös.

Vantaa kuittasi vastustajan tasoitusmaalin ajassa 20.16, kun Isla katkaisi vastustajan hyökkäyksen ja karautti keskeltä kenttää läpiajoon, joka päättyi erittäin tarkkaan ylänurkkalaukaukseen. Vantaa teki tilanteeksi nopeasti 3-1 ja maalin alusti hyvällä syötöllä Elsa. Emppu vei vastustajan pakin mukanaan jättäen tilaa Sagalle, joka veti Elsan poikittaisesta syötöstä pallon yläpeltiin ajassa 21.01. Vain 20 sekuntia tästä maalista ja peli oli 4-1. Wilma antoi pallon laidasta Nellille, jonka matala laukaus painui aivan takatolpan juureen. Seuraava pöytäkirjamerkintä oli Norpan (ent. Keke) saama jäähy. Vantaa pääsi alivoimalla hyökkäykseen, jossa Nelli malttoi odottaa Adan tulevan mukaan hyökkäykseen ja antoi tälle poikittaisen syötön. Ada täräytti sen kummempia viivyttelemättä pallon alanurkkaan. Peli oli tässä vaiheessa jo ratkaisevasti 5-1 ja peliä oli pelattu 29.13. Vastustaja pääsi kuitenkin vielä kaventamaan tilanteeksi ylivoimalla 5-2 kun matala maskista tullut veto yllätti varmasti pelanneen Martsan vain 30 sekuntia ennen pelin päättymistä.

B-tytöt - SB-Pro (3-2)

Pitkäksi venyneen päivän toinen peli oli SB-Pron joukkuetta vastaan. Tähän peliin Vantaa sai salama-alun Elsan antaessa pallon laidalta etuviistoon Islalle, joka veti hienon maalin puolittaisella kääntövedolla aivan maalin takaylänurkkaan. Vantaan 1-0 johtomaali syntyi vain 6 sekunnin pelaamisen jälkeen ja oli yksi nopeimmista joukkueemme tilastoiduista maaleista. Vantaa lisäsi johdoksi 2-0 kun peliä oli väännetty reilut 11 minuuttia. B-tytöt loivat vastustajalle maalin takana kovan paineen ja Elsa ryösti pallon itselleen syöttäen pallon nopeasti maalilla olleelle Siirille. Siiri malttoi ottaa muutaman sivuaskeleen ja veti pallon sivuttaisliikkeessä olleen veskarin ohi. Erän viimeisellä sekunnilla tuomittiin kaiken kaikkiaan sekava vapari ja jäähy Vantaalle. Jäähyn syyksi merkittiin väärä etäisyys ja toinen erä aloitettiin vajaalla Empun istuessa jäähyä.

Vantaa hoiti kuitenkin tämä jäähyn kunnialla vain päästäkseen jälleen alivoimalle ajassa 18.40. Tällä kertaa jäähylle lähti Elsa mailaan lyönnistä. Elsan jäähy päättyi Vantaa 3-1 alivoimamaaliin. Isla karkasi läpiajoon kesken vastustajan ylivoiman ja veti pallon kohti veskaria, jonka torjunnasta palloin lipui pitkin maaliviivaan. Siiri syöksyi paikalle ja runnoi pallon yli maaliviivan ajassa 19.00. Vantaa teki kuitenkin pelistä jännittävän kun vastustaja päästettiin kaventamaan peli vaparista ajassa 22.42. Kaukaa lähtenyt vapari meni luvattoman monen pelaajan läpi ja päätyi Maskissa olleen Martsan maalin takanurkkaan. Jotta BiancoNero kannattajien syke saatiin riittävän korkeaksi, päästettiin vastustaja aivan liian vapaasti juoksemaan vetopaikalle . Veto painui Martsan torjunnasta maaliin ajassa 23.13 ja peli oli nyt siis 3-2. Vantaa pääsi vielä ylivoimalle ajassa 26.50. Ylivoimaa pyöritettiin vajaa minuutti, kun Norppa sai 5 min jäähyn väkivaltaisesta pelistä. Vantaa kuitenkin kesti tämän ylivoiman ja peli päättyi 3-2.

Classic - B-tytöt (3-1)

Päivän kolmannessa ja etukäteen erittäin haasteelliseksi tiedetyssä pelissä kohdattiin Tampereen Classicin joukkue. Vantaa lähti peliin todella flegmaattisesti ja huolimattomasti pelaten. Kahden edellisen pelin syke oli poissa ja virheitä tehtiin reilusti aikaisempaa enemmän. Vain Martsan hyvät torjunnat pitivät Vantaan pelissä mukana.

Vastustajalla oli hieman onneakin mukana kun puolittain sokkona annettu syöttö painui pelaajamme jalkojen välistä vapaana olleelle vastustajalle. Takayläpeltiin osunut veto vei Classicin johtoon ajassa 3.17. Vantaa tuli tasoihin vielä samassa erässä ajassa 11.11 kun Isla katkaisi vastustajan syötön ja vapautti Elsan läpiajoon. Elsa vetäisi läpiajosta pallon maalin takanurkkaan ja tilanteeksi siis 1-1. Valitettavasti Vantaan keskittyminen herpaantui ja puolustuksessa ollut hyökkääjämme tuijotti voittopuolisesti palloa päästäen näin vastustajan hiipimään selkänsä takana vetopaikalle. Classic rankaisi Vantaata tästä välittömästi ja siirtyi 2-1 johtoon ajassa 12.16.

Toisessa erässä peli hieman tasoittui ja Vantaa alkoi saada kiinni pelin juonesta. Valitettavasti emme pystyneet hyödyntämään meille ajassa 16.31 annettua ylivoimaa. Ajassa 26.07 jouduimme itse alivoimalle väärän vaihdon johdosta, mutta B-tytöt kestivät jäähyn ilman takaiskuja. Kohti pelin loppua pääsi Vantaa kehittämään hyviä hässäköitä vastustajan maalille, mutta maalia ei vain saatu aikaiseksi. Pelin viimeinen merkintä oli vastustajan aivan viimeisellä sekunnilla tekemä taidokas 3-1 maali. Vantaan saldoksi jäi alkusarjasta kaksi voittoa ja yksi tappio sekä paikka turnauksen pronssipeliin.

Häme Stars - B-tytöt (4-0)

Päivän neljännessä pelissä ratkaistiin siis pronssisen mitalin kohtalo ja vastustajanamme oli Häme Stars. Valitettavasti Vantaan tytöiltä oli puhti täysin poissa ja pelistä tuli BiancoNero kannattajille suuri pettymys. Vantaan viimeisessä pelissä oli jatkuvasti ongelmia vaihdoissa ja pelin alun kolme vaihtoa olivat turnauksen heikoimpia. Vastustaja meni johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen hienoisen vaihtovirheen seurauksena. 2-0 maali syntyi kun puolustajamme ryntäsi itsensä pois tilanteessa joka sai alkunsa kentän laidalta. Kun vastustaja oli ohi pakistamme oli hänellä tilaa vetoon, joka vei vastustajan 2-0 johtoon kiusallisesti vain 5 sekuntia ennen erän päättymistä.

Vantaa ei oikein päässyt sinuksi tämän pelin kanssa ja päästi vastustajat tekaisemaan vielä kaksi maalia tilanteissa, joissa maalivahti oli käytännössä yksin vastustajan kanssa (läpiajoja). Ajassa 20.13 vaihtoi valmennus maaliin Ellan, joka tekikin muutamia hyviä pelastuksia eikä mahtanut mitään viimeiselle ja pelin päättäneelle 4-0 maalille. Vantaan tytöille turnauksen neljäs sija normaalia sieluttomammalla esityksellä.

Pitkän turnauspäivän parasta antia olivat päivän kaksi ensimmäistä ottelua jossa asenne oli kohdallaan ja palloista taisteltiin. Classic pelissä hyvää oli ryhdistäytyminen vaisun ensimmäisen erän jälkeen ja pelin viimeiset ja vimmaiset viisi minuuttia. Hyvää oli myös Vantaa pelaaminen alivoimalla, päästimme vain yhden maalin, mutta teimme kaksi alivoimamaalia. Hienoa oli myös se, että joukkueen palaajat pääsivät kokeilemaan palaamista erilaisissa ketjukoostumuksissa. Tästä on varmasti hyötyä pitkän sarjakauden aikana. Ylivoimaisesti suurin pettymys oli viimeisen pelin asenne.

Eräs joukkueemme ominaisuuksista on aina ollut aggressiivinen asenne sekä halu taistella voitosta. Tätä osaa joukkueemme DNA:sta ei oikein näkynyt katsomoon pelissä Häme Starsia vastaan. Koko turnauksessa kiinnittyi jälleen huomio siihen miten heikosti pelaajamme ohjaavat joukkuekavereitaan puheellaan. Hyvin harvoin katsomoon kuului ”varo”, ”selkä” tai ”käänny” huutoja. BiancoNero kannattajaryhmän kiihkein osa uskoo tämän päivän viimeisen pelin olleen ns. ”OHI”- peli, joka hyvällekin joukkueelle sattuu joskus. Selvää on kuitenkin se, että näitä pelejä ei voi sattua virallisissa peleissä.

Ensi sunnuntaina B-tytöt matkaavat Tampereelle, jossa kauteen valmistavat pelit jatkuvat kahdella harkkapelillä aikaisin sunnuntaiaamusta.

Kiitokset kaikille mukana olleille joukkueille hyvistä peleistä ja erityisesti Häme Starsille turnauksen järjestämisestä!