08.09.2019

B-tytöt starttasivat lauantaiaamuna leirille kohti Pajulahden Urheiluopistoa. Perille päästiin aamupäivän aikana, ja leiri aloitettiin palaverilla, jossa joukkue loi säännöt sekä asetti itselleen kauden tavoitteet. Palaverin jälkeen päästiin syömään ja majoittumaan ennen leirin ensimmäisiä treenejä Pajulahti-hallissa. Kaksituntinen treenisessio meni nopeasti, ja melko lailla heti päästiinkin vaihteeksi syömään. (Ihan kun oltaisiin syöty koko ajan, onneksi ruoka oli superhyvää koko leirin ajan). Tytöillä oli leirillä vähän omaa aikaa ennen kuin iltatreenit alkoivat klo 18. Soluhuoneissa ja käytävällä kävikin kuhina..

Illan treenit oli mitoitettu nekin kahden tunnin pituisiksi. Tytöille yllätyksenä valmennus päättikin treenit jo tunnin kuluttua, ja komensi kaikki heittämään treenikamat kämpille ja pukeutumaan ulkovarustukseen – treffit ”kotitalon” edessä jo puolen tunnin kuluttua. Ja sitten alkoikin erilainen iltaohjelma eri rasteja kierrellen. Ekalla rastilla tyttöjen piti siirtyä tietty matka ryhmänä Hesaria apua käyttäen niin, että koko ryhmä on kahden sivun päällä. Toisella rastilla hulavanne piti saada kierrätettyä piirissä koko ryhmän ympäri.

Villen rastilla oli tehtävänä kuljettaa parina cokistölkkiä spagettia apuna käyttäen ajopuomin pituinen matka. Tonin rastilla taas yksi ryhmän jäsen opasti muita puheellaan rakentamaan legoista samanlaisen rakennuksen, joka puhujalla oli edessään mallina. Illan viimeisenä rastina oli suunnitella video, jossa kaikki paikalla olleet toimihenkilöt jollain lailla olisivat esillä. Tähän tytöille annettiin reilusti aikaa (ja välillä taas syötiin iltapalaa), ja videot piti palauttaa Tanjalla klo 22.15 mennessä. Aivan huikeaa kuvamateriaalia saatiinkin, tulemme julkaisemaan loputkin videot jossain kohtaa Instagram- tilillämme. Tässä maistiaisina ensimmäisen ryhmän video 😊

Liekö syynä Pajulahden hyvät pöperöt ja täysi massu vai mikä, mutta valmennus päätti heittää romukoppaan myös alkuperäisen hiljaisuusajan. Tytöt kutsuttiin käytävälle viisi minuuttia ennen ennalta määriteltyä hiljaisuusaikaa, ja sitten alkoivatkin erilaiset korttipelit käytävällä. Toki halukkaille annettiin myös mahdollisuus mennä nukkumaan jo tässä vaiheessa.

Tuli se hiljaisuuskin sitten kuitenkin lopulta…

Aamulla saatiin nukkua yli kahdeksaan, jonka jälkeen vuorossa olikin sitten taas syömistä. Aamiaiselta siirryttiin hallille treeneihin, jotka aloitettiin leppoisasti ryhmissä vaparikuvioita miettien ennen ensimmäisiäkään hölkkäaskelia.

Treenien jälkeen oli vuorossa jo yllättäen syömistä aikaisen lounaan merkeissä. Lounaan jälkeen kokoonnuttiin luokkaan katsomaan edellisillan videotuotokset porukalla. Tulette huomaamaan, että naurussa oli pitelemistä. Palaverin jälkeen siirryttiin laittamaan kamppeet kasaan, luovuttamaan huoneet ja sitten olikin aika suunnata taas kohti hallia ja leiri huipentanutta harkkapeliä Pelicansia vastaan.

SB Vantaa – Pelicans SB leirin päätöspelinä

Valmennuksella oli käytössään koko pelaajistomme lauantaina polvensa loukannutta Essiä ja ranteensa murtanutta Emmyä lukuun ottamatta. Valmennus käytti pelissä eri ketjukoostumuksia ja vaihteli pelaajien pelipaikkoja. Pelin aikana poistuivat kokoonpanosta nilkkansa loukannut Wilma ja ranteensa telonut Emmi.

Ensimmäisessä erässä Vantaa otti pelin haltuunsa ja vyörytti hyökkäyksiä Pelicansin maalille. Vastustaja pystyi kuitenkin kurinalaisella sijoittumisella pitämään luvut siedettävinä. Ajassa 3.03 loi Lidi painetta vastustajan maalin takana ja sai pallon sysättyä myös maalin takana olleelle Sagalle. Saga otti muutamaan askeleen kohti etutolppaa ja laittoi pallon maaliin puolittaisella ”vanhan aikaisella”. Erän toinen maali syntyi, kun Isla syötti Emmille pallon poikittain ja Emmi pamautti kovan ja ylös suuntautuneen rystyvedon maaliin. Maali syntyi, kun erää oli jäljellä enää runsas 30 sekuntia. Emmi oli juuri ennen maalia istunut jäähyaitiossa kampituksesta pari minuuttia. Ensimmäisen erän aikana Vantaa paukutteli kaksi vetoa yläputkeen ja yhden tolppaan.

Toisessa erässä päästettiin vastustaja kaventamaan, kun puolustuksellemme sattui pieni arviointivirhe. Pakkimme empi vain sekunnin liikaa keneen vastustajaan mennä kiinni ja seuranneesta tilanteesta vastustaja sai annettua syötön etuviistoon, josta hyökkääjä veti nopeasti pallon hyvin torjuneen Martsan taakse. Tilanne siis 2-1 ja peliä oli pelattu 24.31. Vantaa kuitenkin pääsi kuittaamaan maalin vajaan neljän minuutin päästä. Henkka veti matalan ja kovan kaukovedon kohti vastustajan maalia. Maalivahdista kimmonneesta pallossa oli ensimmäisenä kiinni Isla, joka ujutti pallon vastustajan hyvän ottelun pelanneen maalivahdin jalkojen välistä maaliin.  Tilanne toisen erän jälkeen Vantaan tytöille 3-1.

Kolmannen erän alku oli Vantaalle suosiollinen. Nora syötti pallon laitaan Norpalle (ent. Keke), joka laukaisi päin vastustajaa, mutta seurasi omaa vetoansa ja pääsi ensimmäisenä palloon käsiksi. Ylös suuntautunut veto vei B-tytöt 4-1 johtoon ajassa 32.21. Vain 90 sekuntia tästä maalista ja Elsa antoi maalin nurkalta mehevän syötön maalille tulleelle Empulle. Empun varma yläpesään suuntautunut maali vei Vantaan nyt siis 5-1 johtoon. Kun peliä oli väännetty reilut 26 minuuttia, yllätti Sagan epäonnistunut veto kaikki kentällä olleet paitsi Millan, joka hyödynsi tilanteen aivan maalivahdin edestä leipoen pallon verkkoon. Tämän 6-1 maalin jälkeen pääsi Vantaa ylivoimalle vastustajan taklatessa pelaajaamme hieman selän puolelta. Yv päättyi Vantaan maaliin,  kun Empun veto meni maskissa olleesta Sarasta sisälle. Vantaa oli nyt 7-1 johdossa ja peliä oli pelattu 40.04. Reilut 40 sekuntia edellistä maalista ja Vantaa siirtyi 8-1 johtoon. Tässä maalissa Milla toimi nopeasti ja antoi kulmassa olleen vaparin nopeasti paikalle tulleelle Henkalle. Henkan veto oli kova ja oikeaoppisen matala painuen sisään takanurkasta. Pelicans pääsi kaventamaan tilanteeksi 8-2 kun peliä oli jäljellä reilu minuutti. Maalin edestä tehty maali olisi ehkä ollut vältettävissä, jos tilanteeseen olisi menty nopeasti koko kropalla ja/tai potkittu pallo pois maaliltamme. Maalissa kolmannen erän hyvin pelannut Ella oli tässä läheltä ronkitussa maalissa voimaton. Päivän viimeisen maalin teki Siiri. Siirin pakin paikalta lähtenyt kaartojuoksu päättyi hienoon ja tarkkaan alanurkka vetoon. 9-2 Maaliin ei syöttäjiä.

Vantaan tyttöjen asenne oli kohdallaan läpi pelin. Vaikka valmennus kokeili toisessa erässä erilaista taktiikkaa ei se sekoittanut Vantaan esitystä mitenkään. Rohkaisevaa oli myös se, miten kaikki pelaajat pystyivät pelaamaan eri ketjukoostumuksissa ja pelipaikoissa. Vaikka vastustaja pisti hyvin kampoihin oli varsinkin ensimmäisessä sekä kolmannessa erässä paljon hyviä syöttöyhdistelmiä ja palloa liikuteltiin rauhallisesti ja varmasti.

Kyseessä oli vasta kauden toinen harjoituspeli josta matkataan sunnuntaina Häme Cupin peleihin saamaan lisää ottelutuntumaa ennen varsinaista kauden avausta lokakuussa.

Kiitokset vielä Pelicansille hyvästä harjoitusottelusta!

Vantaan tyttöjen tehot (juttu jatkuu tehojen jälkeen..)