B/C-tytöt Tallinnassa

21.05.2019

SB Vantaan tyttöjen matka Tallinnan turnaukseen alkoi tolkuttoman aikaisella herätyksellä ja jatkui koko päivän kestävällä urakoinnilla, joka päättyi C-tyttöjen klo 21.15 alkaneeseen viimeiseen peliin. Tyttöjen urakkaa vaikeuttivat myös järjestäjät, jotka pyynnöistä huolimatta onnistuivat sijoittamaan perjantaille C-ja B-tytöille samanaikaiset pelit.

PERJANTAI

B-tytöt aloittivat turnausurakan pelaamalla Blackbirdsin joukkuetta vastaan. Peli alkoi ensimmäisen erän ensimmäisen vaihdon kovalla painostuksella, mutta vastustaja pääsi rankaisemaan kesken hyvän painostuksen vain 45 sekunnin pelin jälkeen. Maali tehtiin ilmasta aivan Marian maalin edestä. Vantaa sai ajassa 3.22 rankkarin, kun maalipaikalle murtautunutta Elsaa rikottiin. Valitettavasti maalivahti torjui Empun rankkarin, mutta peli saatiin tasoihin ajassa 10.05. Siiri antoi pallon nurkkaan Islalle, joka syötti pallon maalille juosseelle Siirille. Siirin takatolpan juureen osunut veto tasoitti lukemiksi 1-1. Vantaa siirtyi 2-1 johtoon maalivahdin torjuttua Islan vedon vetosektorilla olleelle Siirille. Siiri hyödynsi tilanteen nopealla vedolla ajassa 11.57.

Toisessa erässä Vantaa lisäsi johtoaan hyvän pyörityksen päätteeksi. Elsa antoi hyvän syötön maalille tulleelle Siirille, joka pamautti pallon yläputken alle ajassa 18.20. Vastustaja päästettiin lopuksi kaventamaan peli hieman häröilevän jakson päätteeksi. Vapaaksi jätetty vastustaja survoi pallon ihan Marian nokan edestä maaliin kun peliä oli vielä pelaamatta kolmisen minuuttia. Vantaan tytöt kuitenkin pitivät tilanteen hallussaan loppuun asti ja veivät pelin numeroin 3-2.

B-tyttöjen toisessa pelissä saatiin vastustajaksi SM-sarjaa pelannut Steelersin joukkue, joka oli läpi pelin parempi kaksinkamppailuissa sekä viimeistelyssä. Vantaa kuitenkin siirtyi johtoon vain 15 sekunnin pelaamisen jälkeen. Saga veti Erikan poikittaisesta syötöstä pallon kaukovedolla maalin yläpesään. B-tyttöjen esitys ei ollut tänään sillä tasolla, jota olisi vaadittu pelin pitämiseen tasaisena. 1-1 tasoitus tuli tilanteesta jossa pakkimme pelattiin pois tilanteesta ja pallo laitettiin läheltä rystyltä sisään ajassa 2.35. Vastustaja lähti tilanteisiin kovalla nopeudella ja seuraavassa maalissa he loivat nopeudella 2v1 tilanteen, joka päättyi Martsan edestä tehtyyn maaliin. Tätä ajassa 10.01 tehtyä maalia seurasi 3-1 maali jossa vastustaja sai  maalinsa hieman onnekkaasti kun kaukaa lähtenyt veto muutti suuntaa maalille poikittain juosseesta vastustajasta. Toisessa erässä Vantaan tyttöjen keskittyminen herpaantui samalla kun pelaamiseen hiipi tietty löysyys. Vantaa sai vielä erän alkuun mahdollisuuden kaventaa peli, kun meille tuomittiin rankkari Elsan rikkomisesta. Vastustajan maalivahti torjui Empun rankkarin. Vain minuutin kuluttua torjutusta rankkarista sai Vantaa aikaiseksi 3-2 kavennuksen. Essi pääsi laukomaan pallon Siirin syötöstä läheltä ylös , kavennus syntyi ajassa 18.19. Vantaa ei pystynyt hyydyttämään pallovarman vastustajan peliä ja ajassa 19.59 nähtiin kaukovedolla syntynyt 4-2 johtomaali. Tämä maalin jälkeen vastustaja kuittasi pari maalia nopeassa tahdissa. 5-2 maalissa ei vastustajan kämmenvetoa peitetty riittävän aggressiivisesti joka johti yläkulmaan suuntautuneeseen maalin. Seuraavassa tilanteessa pakkimme voitti maalin takana 1v1 tilanteen, mutta jäi seisoskelemaan oman maalin taakse. Kun seuraava kaksinkamppailu hävittiin, toimitti vastustaja pallon nopeasti aivan vapaana olleelle hyökkääjälle maalin eteen ja tilanne oli nyt 6-2 vastustajalle. Seuraavassa maalin johtaneessa tilanteessa pelattiin pallo puolustuksesta vastustajan alueella olleelle hyökkääjälle. Hyökkääjämme ei pystynyt pitämään vastustajaa selkänsä takana, jonka johdosta vastustaja ryntäsi läpi keskeltä kenttää. Kun muut pelaajamme eivät puuttuneet tilanteeseen riittävän aggressiivisesti, sai vastustaja edetä melko vapaasti Martsan maalille ja tilanne oli nopeasti 7-2.  Vastustajan viimeisessä maalissa kuljetti pakkimme palloa maalin takana jolloin vastustaja iski pakkiin kiinni. Hieman pitkän kuljetuksen ja hitusen puutteellisin suojauksen vuoksi vastustaja sai pallon ja vääntäytyi maalille tekemään loppunumeroiksi 8-2.

Kiitos järjestäjien oli Vantaan seuravaksi pelattava samanaikaisesti B- ja C-tyttöjen peli.

Kahden ottelun seuraaminen tuotti tuskaa monelle BiancoNero -kannattajaryhmän moniosaajalle ja siksi näitä peleistä on antaa vain typistetty raportti. C-tytöt pelasivat turnauksen avausottelunsa Latvian CPSS/Lerkinsin joukkuetta vastaan. Valmennus oli jakanut joukkueen kahteen osaan ja siirsi C-tyttöjen yhden ketjun B-tyttöjen peliin. C-tytöt pelasivat hieman takkuisen pelin latvialaisia vastaan saamatta oikein -hallinnastaan huolimatta - maalihanoja aukiim, vaikka ensimmäisessä erässä maalinteon aloitti Nelli matalahkolla vedolla vain 50 sekunnin pelaamisen jälkeen. Maalin syöttäjänä oli Susa. Vantaan vapauttavan 2-0 maalin teki Emmi (Nappari) Erikan syötöstä ylänurkkaan pamahtaneella suoralla vedolla. Vain puolitoista minuuttia Vantaan osuman jälkeen, päästettiin vastustaja kääntymään maalin edessä ja vetämään pallon maalissa olleen Martsan ohi. Nora kuitenkin tappoi vastustajan kaikki pyrkimykset päästä peliin mukaan ottamalla pallon itselleen ja vetämällä tarkan laukauksen maalin takatolpan viereen. Peli ja 3-1 voitto C-tytöille ajassa 27.33.

B-tyttöjen peli SM-sarjan VSS/Losbin joukkuetta vastaan pelattiin todella kapeassa kaukalossa. Ilmeisesti järjestäjiltä oli loppunut matto kesken ja siksi kenttä oli parikin laidan palaa viereistä kenttää kapeampi. B-tyttöjen peli alkoi valitettavalla tavalla kun vastustaja unohdettiin täysin vapaaksi maalin takanurkalle. 1-0 johtomaali tehtiin vain 27 sekuntia aloituksesta. Tämä maali pääsi jotenkin määrittelemään ottelun kulun ja hieman rauhallisen pelaamisen jäljiltä päättyi erä vastustajan 4-0 johdossa. Toisessa erässä Siiri pääsi kaventamaan tilanteeksi 4-1 Ellan syötöstä pelikellon näyttäessä 18.31. Motivoitunut, suoraviivainen ja nopea vastustaja nakutteli maaleja tämän jälkeen lisää. Vasta Essin tekemä 8-2 kavennus Nean syötöstä keskeytti vastustajan maalijuhlan. Ennen pelin loppua sai vastustaja väsättyä vielä pari maalia ja näin lopputulos oli Vantaalle surullinen 10-2.

Vantaan ryhmän perjantain urakoinnin päätti C-tyttöjen VSS:n joukkuetta vastaan pelattu klo 21.15 alkanut peli, joka pelattiin luvalla sanottuna surkeimmalla koskaan nähdyllä alustalla. Vantaan tytöt ottivat kuitenkin tässä pelissä heti ohjat käsiinsä. Emmi (Nappari) karvasi pallon itselleen nurkassa ja kaartoi kohti vetosektoria. Ylös suunnattu veto vei SB Vantaan 1-0 johtoon reilun minuutin pelin jälkeen. Runsaan kolmen minuutin kohdalla paukautti Nora vedon kentän päätyyn josta pallo palautui maalille suoraan Sagalle. Sagan veto painui matalana maaliin ja tilanne 2-0 C-tytöille. Seuraavaksi maalin makuun pääsi Erika, joka jatkoi Millan maalille vetämän pallon luukulta sisään ja tilanteeksi 3-0. Peliä oli jäljellä 52 sekuntia kun Erika sai lapioitua pallon hässäkän keskeltä veskarin olkapäiden korkuisena sisään. Erän loppuun saatiin kuitenkin vielä yksi maali kun Vantaa sai rankkarin. Emmi harhautti rankkarissa veskarin ja nosti pallon sivulta maaliin. 5-0 taukoluvut syntyivät vain 45 sekuntia ennen erän loppua.

Toisessa erässä sai pelikentille pitkän tauon jälkeen palannut Sini maalitilinsä auki. Emmi syötti Sinille taakse kohti keskiviivaa ja Sinin matalana lähtenyt veto muutti hieman suuntaa vastustajan pelaajasta päätyen taka-alanurkkaan. 6-0 maali Sinille merkattiin ajassa 17.30.  Seuraava maali lähti liikkeelle Nellin syötöstä Susalle laitaan. Susalle tyypillisellä röyhkeydellä laidasta alkanyt rynnistys päätyi tarkkaan takayläpesään suunnattuun laukaukseen vieden SB Vantaan nyt 7-0 johtoon. Kun peliä oli pelattu 21.16 pohjusti Susa hienolla poikittaisella syötöllä Wilmalle maalintekopaikan. Wilma ei maalin edessä erehtynyt ja siirsi Vantaan jo 8-0 johtoon. Pitkälle venyneen illan päätti Noran tekemä maali kolme minuuttia ennen pelin päättymistä. Nora sai pallon rännistä itselleen ja veti polvenkorkuisen vedon takanurkkaan, loppunumerot siis 9-0 Vantaalle.

LAUANTAI

Lauantain urakoinnin aloittivat sitten C-tytöt kahdella pelillä. Ensimmäisessä pelissä kohdattiin ErVi:n joukkue ja olimme rehellisesti sanottuna hieman jähmeitä ja loivaliikkeisiä läpi koko pelin. Tämä näkyi mm. siinä, että vastustajan avausmaali tehtiin vain 1.17 pelin jälkeen juoksemalla ohi toisesta pakista läpiajoon. Vantaa kuitenkin kuittasi pelin tasoihin vain n.40 sekuntia ErVin maalista. Susa syötti pallon poikittain Wilmalle, joka on oppinut vetelemään palloa suoraan syötöstä. Wilman veto painui alanurkasta sisään ja peli oli tasoissa 1-1. Kolme minuuttia tasoituksesta ja ErVin pakki pääsi jälleen kanttaaman ohi pakkimme kohti maalia ja vetopaikkaa. Pakkimme löi vastustajan mailaan ja tästä tuomittiin vastustajalle rankkari. Maalille vaihdettu  Martsa kuitenkin nollasi rankkarin hienosti. Vantaa päästi tässä pelissä vastustajan luvattoman useasti vedoille ja näin tapahtui myöskin vastustajan 2-1 johtomaalissa. Pakkimme ei mennyt riittävän lähelle laidassa ollutta vastustajaa, joka kääntyi kohti maaliamme ja veti pallon Helenan maalin takanurkkaan. Elsa karvasi tämän jälkeen pallon itselleen maalin takana ja syötti pallon namupaikkaan Sagalle. Saga tasoitti vedollaan pelin 2-2 tilanteeseen ajassa 5.17. Vaikka olimme juuri päässeet tasoihin, annettiin vastustajan seuraavassa hyökkäyksessä pyöriä vapaasti eikä vetäjää taaskaan otettu kiinni. Pallo pamahti maalin takaylänurkkaan ajassa 5.49. Erän viimeinen maali syntyi kaukovedolla, joka lipui kiusallisesti Helenan torjunnasta juuri ja juuri yli maaliviivan. Hengettömän neljään takaiskumaaliin johtaneen ensimmäisen erän jälkeen Vantaa hieman ryhdistyi eikä toisessa erässä kumpikaan joukkue tehnyt lisämaaleja ja näin voitto ErVille luvuin 4-2.

Päivän ensimmäisen pelin häviö tarkoitti sitä, että Vantaan oli voitettava seuraavassa pelissään ruotsalainen IK Bron joukkue. Tähän peliin tuli selkeästi parempi Vantaa, joka peitti läpi pelin lähestulkoon kaikki vastustajan vetoyritykset. Vastustaja pääsi parhaimmille maalipaikoilleen vain meidän omien puolustuspään keskittymishäiriöiden seurauksena. Ajassa 2.21 SB Vantaa siirtyi 1-0 johtoon Siirin katkaistua vastustajan hyökkäyksen. Siiri eteni nopeasti vetopaikalle ja veti polvenkorkuisen vedon takatolpan viereen. Vantaan seuraava maali tehtiin erikoistilanteesta. Vaikka Vantaa paukutteli lauantaina luvattoman paljon vapareita vastustajan ensimmäisiin pelaajiin, hoidettiin tämä vapari mallikkaasti. Lidi antoi pienen syötön Siirille, joka veti palloon viipymättä hieman yläputken alle. Kuten päivän edellisessäkin pelissä ei tässä pelissä tehty enempää maaleja toisessa erässä. Vantaa vahvisti voitollaan lohko toisen sijan ja jatkoi näin sunnuntain mitalipeleihin.

B-tyttöjen päivän ainoa peli oli ajoitettu alkamaan vasta 18.45. Vastaan tässä pelissä asettui ruotsalainen Åkersberga IBF. Vastustaja koostui ikäryhmän vanhemmista palaajista ja oli varmistanut sijoituksensa jatkopeleihin. Kahden mollivoittoisen pelin jälkeen oli B-tyttöjen pelissä juuri sellaista sykettä kuin pitikin ja tytöt pelasivat turnauksen ylivoimaisesti parhaan pelinsä. Vantaa siirtyi pelissä johtoon Elsan kamppaillessa pallosta maalin edustalla. Kaiken hässäkän keskellä pallo päätyi Islalle maalin nurkalle. Isla lusikoi pallon maalin ajassa 6.03. Vaikka kaikki tietävät sen, että maalien jälkeen on pelattava supervarmasti, ei tätä oppia ole vielä ilmeisesti täysin sisäistetty. Vastustaja päästettiin tasoittamaan peli runsas 30 sekuntia oman maalimme jälkeen ja vieläpä vanhanaikaisella. Puolustettaessa on maalien nurkat pidettävä suljettuina! Vastustaja piti peliä hallussa kokemuksen tuomalla rutiinilla ja fysiikallaan, mutta Vantaan tytöt pysyivät hyvin kyydissä mukana. Vastustaja sai vaparin laidan vierestä ajassa 10.25 ja Vantaan tytöt unohtivat peittää vetosuunnan riittävän nopeasti. Tarkka vapari painui hyvin torjuneen Marian maalin takanurkkaan ja peli oli vastustajalle 2-1. Vantaa sai erässä vielä jäähyn, jonka kärsi Essi. Vantaan alivoima kuitenkin hoiti kimurantin tilanteen kunnialla. B-tytöt saivat vielä oman ylivoimatilanteen 20 sekuntia ennen erän loppua, mutta toisen eränkin puolelle ulottunutta jäähyä ei pystytty hyödyntämään.

Toisen erän vaarallisin tilanne oli vastustajan Jessican selkään kohdistama taklaus, joka olisi voinut johtaa pahaankin loukkaantumiseen. Vastustajalle tuomittiin tilanteesta 2 min jäähy vaikka Business -katsomossa sekä kentän laidalla olleiden BiancoNero-kannattajien mielestä isompikin rangaistus olisi voinut olla paikallaan. Tallinnaan matkanneiden kannattajien riemuksi Vantaa sai aikaiseksi tasapainoisen ylivoimapelin jossa Emmille (Nappari) pelattiin laidalle vetopaikka. Vastustajan maalivahti torjui Emmin vedon vain osittain ja näin Isla pääsi runttaamaan pallon luukulta sisään. Vantaan 2-2 tasoitus syntyi ajassa 20.37. Jo aikaisemmin mainitun tilanteen jäädyttämisen sijasta joutui SB Vantaa heti alivoimalle. Jäähylle passitettiin Ella ehkä hieman turhasta tilanteesta. Kliininen vastustaja ei tarvinnut kuin 20 sekuntia hyödyntääkseen ylivoimansa. Vastustajan hyökkääjä sai aikaiseksi kääntövedon läheltä maalia ja siirtyi jälleen johtoon. Åkersbergan 3-2 maali jäi pelin viimeiseksi. B-tytöille pelistä jäi kuitenkin hyvä maku ja peli toimi osoituksena siitä, että oikealla asenteella ja kovalla yrityksellä saadaan tuloksia.

SUNNUNTAI

C-tytöt aloittivat pelit hieman levottoman yön jälkeen klo 9.15. Vastustajana oli SM play-off karsinnoista tuttu Jyväskylän 02. Vantaa aloitti pelin vahvasti ja ajassa 1.09 antoi Erika rystysyötön maalin eteen Sagalle. Sagan nopea veto otti hieman kimmoketta ja painui maaliin. Vantaa piti pelin hallussa koko 30 min eikä päästänyt vastustajaa juurikaan vetopaikoille. Kaikesta hallinnasta huolimatta päästi yksi keskittymisen tai tahdon herpaantuminen vastustajan vetopaikalle. Tässä tilanteessa eivät pelaajamme pudottaneet alas riittävän nopeasti tehden tilaa riittävän ahtaaksi vastustajalle. Reilusta kymmenestä metristä lähtenyt estelemätön veto painui Martsan maalin etualanurkkaan ajassa 4.12. Vantaan tytöt jatkoivat painostamista ja kehittelivät tilanteita maalille, mutta laukauksemme olivat epätarkkoja ja hyvässä vireessä ollut Jyväskylän veskari torjui kaikki maalintekoyrityksemme. Varsinainen peliaika päättyi tasatulokseen 1-1 ja voittajaa etsittiin rangaistuslaukauksilla. Valitettavasti Vantaan kaikki vetäjät epäonnistuivat yrityksissään ja O2:n yksi vetäjistä onnistui. Vantaa tällä tuloksella pienen tauon jälkeen pronssipeliin.

C-tyttöjen pronssipeli pelattiin erittäin kapealla kentällä jonka alusta oli hieman kyseenalainen. Tämä järjestely hyödytti selvästi venäläistä Floran joukkuetta, kun kenttä teki pelistä melkoista painimista. Edellisenkin pelinsä pienessä kaukalossa pelannut Flora ymmärsi miten näissä olosuhteissa tulee pelata. Flora veti kaikista mahdollisista paikoista, rakensi maskia ja toimitti palloa nopeasti hyökkäysalueelle. Flora siirtyi johtoon ajassa 2.23 kun pallo putosi Helenan torjunnasta maalin nurkalle. Vastustaja laittoi reboundin pienestä kulmasta sisälle. 2-0 maali syntyi kun Vantaa ei pelannut maalinedustalla riittävän aggressiivisesti ja vastustaja pääsi vetämään ruuhkaan laukauksen, joka päätyi Helenan maalin ylänurkkaan. Kuten edellisessäkin pelissä ei SB Vantaan sihti ollut aivan kohdallaan ja maalintekopaikkoja ei hyödynnetty hyvällä prosentilla. Ajassa 6.28 energisesti pelannut Susa syötti pallon Sagalle laitaan. Laidasta lähtenyt veto osui tällä kertaa tarkasti maalin takayläpeltiin kaventaen tilanteeksi 2-1. Tasoitusmaali 2-2 saatiin aikaiseksi Lidin antaessa pystysyötön maalilla olleelle Siirille. Siirin rystyltä lähtenyt kääntölaukaus painui sisään etutolpan juuresta ajassa 12.24. Flora jatkoi suoraviivaista peliään ja meni toisessa erässä 3-2 johtoon -yllätys, yllätys- keskeltä ammutulla laukauksella, joka muutti hieman suuntaa ruuhkassa olleista pelaajista. Peli jatkui painia muistuttaneena vääntämisenä ja Vantaa hukkasi jälleen muutamia hyviä paikkoja. Vantaan tytöt osoittivat kuitenkin luonnetta tasoittamalla pelin vain 24 sekuntia ennen pelin päättymistä. Maali tehtiin pelille tyypilliseen tapaan. Siiri veti pallon kohti maalia  ja hieman poukkoillut pallo päätyi Islalle, joka sai jotenkin pallon lirutettua yli maaliviivan. Seurasi siis molemmille joukkueille päivän toinen rangaistuslaukauskisa. Vantaa vetäjistä Saga onnistui maaliteossa, mutta kun vastustajalta onnistui kaksi vetäjää, jäi C-tytöille turnauksesta käteen turnauksesta neljäs sija.

B-tytöt kohtasivat omassa sijoituspelissään toisen lohkon neljänneksi sijoittuneen ErVi Akatemian joukkueen. Tytöt siirtyivät 1-0 johtoon Essin tekemällä maalilla. Vastustaja kuitenkin kuittasi maalimme nopeasti ja erätauolle mentiin 1-1 lukemista. Toisessa erässä ErVi sai tehtyä 3 maalia peräkkäin kunnes Emppu sai kavennettua tilanteeksi 4-2 vajaat kaksi minuuttia ennen pelin päättymistä.

Tallinnan turnauksen järjestelyt takkusivat lievästi sanottuna kohtalaisesti. Turnauspaikan alakerran käymälät jouduttiin sulkemaan Tennisekeskuksessa jo perjantaina ja osassa yläkerrankin käymälöistä oli putkiongelmia. Sama putkiin liittyvä ongelma oli kuulopuheiden mukaan ollut jo viime vuonna. Hallin laidalle tuotuja Bajamajoja oli hieman niukahkosti eikä niitä oikein pystytty pitämään siisteinä. Hallin sisällä ei ollut juurikaan roskiksia minkä johdosta roskia päätyi ajoittain lattioille. Otteluohjelmien laatiminen ei ainakaan SB Vantaan näkövinkkelistä ollut kaikkein onnistunein. B-tytöt pelasivat heti perjantain kolme ottelua, mutta lauantaina vain yhden joka oli aikataulutettu alkamaan 18.45. Lisäksi oli vielä tuo yksi päällekkäinen peli… Kaikista ongelmista suurin oli kuitenkin kenttien kunto. Osa kentistä oli C-ja B-ikäisille aivan liian pieniä eikä niiden pinnoissa ollut kehumisen varaa. Surkein esitys oli kenttä numero 3 jolla pelaaminen oli jopa rahtusen vaarallista. Raportoijan mielipide turnauksesta: ei jatkoon.

Kiitokset tytöille, valmennukselle, toimihenkilöille ja mukana matkanneille vanhemmille reissusta. Erityiskiitos huoltajillemme vesihuollosta! Nyt voitaisiin myös sopia että Saravon Pekan lisäksi Mökkitie on kulutettu loppuun, vaikkakin kilpalaulanta erityisesti ruotsalaisten kanssa on aina kivaa. Iso kiitos myös Tallinnaan asti saapuneille BiancoNero-kannattajille!

#salibandy #ctytot #btytot #rainmakertyopaikat #winled #winledlighting #promonafinlandoy #mbls.fi #hellapoliisi #ravintolavagabonda #mecatrade #ndttukku #meidänjengi #sbvantaa