SB Vantaan yhteiset tapahtumat

Torstai  12.9.2019Joukkueiden valokuvaus

D-tyttöjen Eliittisarjan aluelopputurnaus

|
14.04.2019

Otteluraportit 14.4.2019

PSS Musta - SB Vantaa                                          3 - 4

Etelä-Suomen aluelopputurnaukseen tiensä SB Vantaan lisäksi olivat raivanneet ErVi Sininnen, Northern Stars ja PSS Musta. SB Vantaan välierävastustajaksi tuli viimeisessä eliittisarjan ottelussa meidät niukasti piessyt PSS Musta. Eliittisarjassa keskinäiset ottelut pelattiin ristiin 4 – 3 ja 3 – 4, joten odotettavissa olisi tiukka vääntö.

Odotukset täyttyivät täysimääräisenä, vaikka porvoolaiset siirtyivätkin 1 – 0 johtoon jo ajassa 0.35 kaukolaukauksella. Tilanteet jatkuivat ajassa 0.45 PSS:lle vihelletyn jäähyn muodossa. Meidän tytöt eivät päässeet ylivoimaa kuitenkaan hyödyntämään kuin yhden hyvän tekopaikan verran. Pelitapahtumat alkoivat tasaantuaan noin viiden minuutin kohdalla. Ajassa 13.05 Saga (2 + 1) tasoitti pellin Elman (0 + 1) syötöstä. Ensimmäinen erä siis tasan 1 – 1 ja pelin aloite siirtyi Vantaalle erän vanhetessa.

Toinen erä alkoi meidän hienoisella painostuksella ja peli pyörikin välillä mallikkaasti PSS:n päädyssä. Meidän aktiivinen karvaaminen oli selvästi myrkkyä PSS:lle, eikä se päässytkään ilmen kovaa työtä omasta päädytään liikkelle. Meidän hieman pehmeä maalinedustapelaaminen kostautui 2 – 1 maalina ajassa 20.07. Johtomaalista ei vastustaja päässyt kauaa nauttimaan, kun Erika (1 + 1) tasoitti pelin Sagan syötöstä ajassa 21.03. Tällä kertaa vastustaja rankaisi nopeasti vain 14 sekuntia edellisestä siirtyen 3 – 2 johtoon ajassa 21.17. Erän loppupuolella ajassa 27.37 Saga tasoitti pelin Erikan syötöstä. Eevi oli selkeästi pelipäällä tehden pari kertaa pallon kanssa kentällä mitä tahtoi. Molemmilla kerroilla pitkän pallollisen dominoinnin päätteksi Eevi sai aikaiseksi vaarallisen vedon, eikä kummallakaan kerralla maali ollut kaukana. Sen verran hienot soolot olivat, että olisi toivonut niistä ainakin yhden maalin Eeville palkinnoksi. Erä oli kokonaisuudessaankin meidän tytöiltä erittäin hienoa taistelua ja taitavaa pelaamista.

Toinen erä oli niin ikään tuloksellisesti tasainen ja kolmas erä aloitettiin kutkuttavissa 3 – 3 lukemissa. Alkuerässä molemmat joukkueet esittivät vaarallisia tilanteita. Erän edetessä otelun suuri panos rupesi näkymään molempien joukkueiden vältellessä riskejä ja pelatessa tarkasti. Ajassa 41.18 Lilli (1 + 0) pääsi Pinjan (0 + 1) syötöstä laukaisemaan oikeasta laidasta rystyllä aivan maalin vasempaan alakulmaan painuneella vedolla SB Vantaan ensimmäistä kertaa ottellussa johtoon. PSS haki tasoitus vimmatusti ja otti aikalisänkin ajassa 44.17, mutta tällä kertaa SB Vantaa kesti ja vei tämän vuotisissa karkeloissa finaalipaikan 4 – 3 voitolla.

Ottelu oli ainakin minun miesmuistiini kauden paras. Jokainen sai itsestään parhaan esiin ja vastustajaa ei jätetty missään vaiheessa rauhaan, joten omalle pelaamiselle annettiin parempi mahdollisuus. Jokainen tyttö näytti olevan pelin sisällä joka hetki. Tästä olisi hyvä lähteä haastamaan ErViä finaaliin.

ErVi Sininen - SB Vantaa                                      5 – 2

Finaalivastustaja ErVi ei ole antanut meille mitään mahdollisuutta kauden aikaisemmissa peleissä. Alkusarjan paras peli on päättynyt vain yhden maalin tappioon, joten ErVi lähti otteluun selkeänä enakkosuosikkina.

Tytöt eivät kuitenkaan kuvia kumarrellleet, vaan siirtyivät jo ajassa 0.23 Sagan (1 + 1) syötöstä Siirin (1 + 0) maalivahdin torjunnasta tekemällä maalilla johtoon. Seuraava maali syntyi ajassa 2.42, kun Saga sai irtopallon haltuun keskialueella ja hakeutui laukaisupaikkaan, josta ei erehtynyt. SB Vantaa oli jo 0 – 2 johdossa. Tässä pelissä ei vastustajaan isketty niin ennakkoluulottomasti ja ErVi saikin käännettyä rutinoituneempana joukkueena vääjämättömästi peliä haltuunsa erän puolessavälissä. Muutamina hetkinä Ella piti meitä pystyssä hienoilla torjunnoillaan. Aivan erän lopussa ajassa 14.21 sattui meidän pakille kohtalokas virhe kovan paineen alla, josta ErVi rankaisi 1 – 2 kavennusmaalilla. Erän lopulla saatiin vielä luotua ihan kelpo tekopaikka.

Toinen erä alkoi ErVin komennossa ja heille tuntui sopivan vallan mainiosti meidän pelitapamme, jossa pudotetaan puoleen kenttään. Edelliseen peliin verrattuna se näytti passivoivan meidän pelaamisemme myös omassa päässämme ja ErVi tuntui saavan paikkoja jopa liian helpolla. Peruuttelu kostautui ajassa 20.10, kun ErVi tasoitti pelin 2 – 2. Tasoitusmaali ei ainakaan piristänyt meidän otteita. ErVi siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ajassa 23.19. Meidän tytöissä ei näkynyt enää samanlaista peli-iloa kuin välieräpelissä. Toki vastustajakin oli astetta kovempi.

Kolmas erä alkoi meiltä pirteästi ja tytöt ottivatkin ErVin helpot avaukset pois karvauspelillä. Erän edetessä näytti ihan siltä, että meidän tytöiltä oli jäänyt aamupuuro syömättä ja jalka alkoi painamaan. Erän lopulla meille tapahtui paineen alla pallon menetys maalin takana jonka seurauksena ajassa 41.37 ErVi siirtyi jo 4 – 2 johtoon. SB Vantaa otti ajassa 42.23 aikalaisän, mutta se ei tuonut toivottua tulosta. Tytöt olivat välill’ niin väsyneitä, että lähtivät koko kentällisen voimin vaihtoon vaikka vastustajalla oli meidän kenttäpuoiskolla vapaalyönti. Vaihdosta tuleville tulil hieman kiire. ErVi pääsi aivan lopussa ajassa 44.02 kaunistelemaan loppulukemiksi 5 – 2.

Valitettavasti meidän paukut eivät tällä kertaa riittäneet haastamaan ErViä, vaikka ottelun alku jopa sellaista lupaili. Viime kauteen nähden tytöt saivat kirkastettua pronssin hopeaksi ja pääsivät omaan kauden alussa asettamaansa tavoitteeseensa pelaten lopputurnauksessa. Lisäksi vuoden vaihteessa tuli hopea HFC:stä. Näin ollen kausi on ollut tulosten valossa menestys. Tekemisenkin valossa onnistumista on tullut roppakaupalla. Jokainen tyttö on kehittynyt pelaajana. Pelillisesti on joukkoon mahtunut pelejä, joissa jokainen on antanut parhaansa. Välillä niistä on saatu kaksi pipstettä tai paikka finaalissa ja toisinaan vastustaja on ollut parempi, mutta aina nuo pelit ovat olleet isoja voittoja tytöille.

Tytöille kiitos iloisesta ja innostuneesta pelaamisesta koko kauden aikana. Kiitos tytöille myös hienosta joukkuehengestä, joka näkyy joka tilanteessa joukkuekaverin mukaan ottamisena. Teidän pelejänne on aina mukava katsoa. Kiitos valmentajille, huoltajalle, rahastonhoitajalle ja joukkueenjohtajalle. Ilman teidän työtänne ei tytöillä olisi mahdollisuutta olla noin hieno joukkue. Kiitos myös muille vanhemmille, jotka jaksatte kannustaa tyttöjä katsomossa.

27.06.2019Meille pelaamaan?
03.05.2019Uudet salibandyjoukkueet syksyn eskareille ja ekaluokkalaisille
05.07.2019Seuran toimisto lomailee 6.7.- 14.7.2019
28.06.2019Nuorille lupauksille Edaridiilit
22.06.2019 12:00Ohjaajana SB Vantaan kesäleirillä
22.06.2019SB Vantaan kesäleirit ohi
19.06.2019Edari vahvistuu kahdella pelaajalla
07.06.2019Benjamin Iles jatkaa, Paldanius palaa Vantaalle
28.05.2019Seuran arvojen, vision ja strategian työstäminen alkoi
28.05.2019Teemu Karjalainen Edariin, Jens Eriksson jatkaa

Siirry arkistoon »