B-tytöille voitto Ervi B-Akatemiasta

11.04.2019

B-tytöt kohtasivat ErVi B-tyttöjen Akatemian joukkueen torstain harjoituspelissä Mosahallissa.

Vantaa on aikaisemmin pelannut tiukkoja pelejä ErViä vastaan eikä tämä peli ollut poikkeus. Valmennus kierrätti pelissä myös C-tyttöjä ja vaihteli hieman pelipaikkoja pelin kuluessa.

ErVi aloitti maalien teon ajassa 3.30 kun Vantaa menetti pallon kesken hyökkäykseen lähtöä. Pallo päätyi nopeasti vastustajalle, joka syötti pallon poikittain toisella nurkalla olleelle hyökkääjälle ja peli oli 1-0 kotijoukkueelle. Vantaa sai ajassa 5.21 rankkarin, jonka Emppu veti yläetunurkasta sisään tasoittaen pelin lukemiksi 1-1. Vantaan seuraavassa maalissa Emppu karvasi pallon pois vastustajalta ja syötti hienosti pallon poikittain Essille. Essin alanurkkaan päätynyt veto pysäytti pelikellon aikaan 6.46 ja vei B-tytöt 1-2 johtoon.

Toisessa erässä Vantaa joutui erän alussa alivoimalle, kun Siiri passitettiin jäähylle mailaan lyömisestä. Vantaa pelasi kontrolloidun alivoiman ja säästyi ilman takaiskuja. Vastustaja kuitenkin tasoitti pelin ajassa 22:36. Tässä tilanteessa vastustajalle annettiin hetkeksi sen verran aikaa ja tilaa, että hän pääsi kääntymään ja vetämään hyvän ja matalan takanurkkavedon.  Vantaa kuitenkin hankki takaisin johtoaseman vastustajan menettäessä pallon oman maalinsa edustalla. Kentällä pelannut Helena veti pallon läheltä ylös ja etunurkkaan. Peli 2-3 Vantaalle ja erää oli jäljellä vain reilut kaksi minuuttia. Ikävä kyllä päästimme vastustajan jälleen tasoihin vain reilut 30 sekuntia ennen erän päättymistä. Kaukaa lähtenyt veto painui maskin ja pompun kautta Marian maalin alanurkkaan. Erän päätösnumerot siis 3-3.

Kolmannessa erässä Vantaa repäisi sitten itselleen johdon josta ei enää luopunut. Ajassa 35.29 antoi Elsa maukkaan poikittaisen etuviistoon lähteneen syötön Islalle. Islan matala veto alanurkkaan vei Vantaan 3-4 johtoon. Lisää seurasi nopeasti ja tällä kertaa Essin vaikeahkosta ja hieman suuntaakin muuttaneesta syötöstä. Emppu pelasi tilanteen hyvin loppuun asti ja sai vedettyä oikein kurottamalla vedon maalin ylänurkkaan. Illan viimeinen ja 3-6 maali syntyi Vantaan kovan painostuskauden jälkeen. Elsa sai jälleen syötettyä pallon Islalle, jonka veto painui maaliin ajassa 37.21. Emppu sai vielä jäähyn ajassa 38.44 mutta Vantaa kesti tämänkin alivoiman.

ErVi tarjosi  hyvän vastuksen lisäksi vielä pelipaikan Mosahallissa uhraten taas oman harjoitusvuoronsa. Tästä kiitos vastustajille.

B-tytöillä on edessään vielä sunnuntain haastajasarjan finaali. Toivottavasti pelin vauhti ja intensiteetti ovat vähintään nyt nähdyllä tasolla myös sunnuntaina. Kaikki tytöt hoitivat tänään roolinsa erinomaisesti ja Karkki voitti jälleen ison osan kaksinkamppailuista.