Otteluraportti - Kings nurin Espoossa

06.03.2019

SBS KINGS - SB VANTAA 7-8  (3-4, 2-0, 2-4)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue vieraili viime perjantaina Espoossa sarjakakkosen SBS Kingsin vieraana. Vantaalaisjoukkue onnistui lopulta kääntämään illan pelin nimiinsä päätöserässä ja varmisti samalla paikkansa Etelä-Suomen alueellisissa nousukarsintapeleissä.

Kärkikamppailun avausosumaa saatiin odottaa vaivaiset 5 sekuntia, kunnes Leevi Auranen ampui pallon kotijoukkueen maaliin. Isäntien kuitti nähtiin kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa, kun Sami Strömsten toi SBS Kingsin tasoihin. Ajassa 2:45 vei Lari Lundström Edarin jälleen johtoon komean sommitelman päätteeksi ja reilun viiden minuutin pelin jälkeen iski SB Vantaan tulikuuma ykkösviisikko taas, kun Auranen viimeisteli pelin toisen maalinsa. Kunkkulauma pääsi erän puolivälin jälkeen ylivoimalle ja tähtiosaston Matias Kaartinen kavensi ylivoimalla ja ajassa 18:46 toi Perttu Pajukoski kotijoukkueen tasoihin. Erätaukolukemiksi 3-4 ampui Samuli Raumanni vain 26 sekuntia ennen summeria, syöttöpiste osumaan Matti Siitoselle.

Ottelun toinen erä meni selkeästi kotijoukkueen nimiin, joka tiivisti peluutustaan ja terävöitti erityisesti puolustuspelaamistaan. Erässä nähtiin ainoastaan kaksi maalia ja kummastakin vastasi SBS Kings.

Hurjassa kevätvireessä oleva Edarin ykköskentällinen kuitenkin nosti taas vantaalaisjoukkueen mukaan voittotaistoon, ensiksi Benjamin Iles tykitti hirmupommilla pelin tasoihin, jonka jälkeen vei kapteeni Koskela vieraat taas johtoon ajassa 45:07. SB Vantaa tylsytti onnistuneesti erän puolivälin jälkeen Kingsin ylivoiman ja kun Koskela osui toistamiseen aikaan 55:20, alkoi peli kääntyä vieraiden nimiin. SBS Kingsin äärimmäisen vaarallinen loppukiri käynnisteltiin kuitenkin onnistuneesti, kun Strömsten toi isännät taas maalin päähän puolitoista minuuttia ennen päätössummeria, mutta kun Matti Siitonen viimeisteli onnistuneesti tyhjiin ajassa 59:19, oli Edarin karkumatka taas kahden maalin mittainen. Roope Piiparinen lapioi vielä 20 sekuntia ennen päätöstä kotijoukkueen maalin päähän, mutta kun enempää ei Kings onnistunut tekemään, matkasivat kolme isoa sarjapistettä SB Vantaan mukana Myyrmäkeen.

Maalikooste

Edarin maalikoosteet tarjoaa Seppo Tuomi – linkki

Palkitut

Edarin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Benjamin Iles.

Erikoista

Samuli Raumanni vietti Espoon perjantai-illassa viiden tehopisteen (1+4) iltaa.

Muuta

Perjantai-illan tuloksen myötä varmistui myös se, että SB Vantaa ja SBS Kings kohtaavat pudotuspelien ensimmäisessä vaiheessa, kotiedun tulevaan sarjaan määrittää viimeisen kahden sarjakierroksen tulokset.