Otteluraportti - Edarille pisteet Porvoosta

19.02.2019

PSS - SB VANTAA 8-11  (0-4, 1-3, 7-4)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue matkasi perjantaina Porvooseen sarjan keskikastissa majailevan PSS:n vieraaksi. Kiivaita taistoja viime vuosien aikana tahkonneet joukkueet iskivät yhteen toistamiseen tällä kaudella, syyskierroksella tahkottiin aina rankkareille asti, nyt SB Vantaa onnistui kääntämään täyden pistepotin nimiinsä varsinaisella peliajalla.

Ottelun avauserä oli puhtaasti vieraiden näytöstä, illan maalikarkelot avasi tyylikkäällä tavalla Lari Sorsa jo reilun minuutin pelin jälkeen. Kun ajassa 2:28 osui Samuli Raumanni ja pari minuuttia myöhemmin Lari Lundström, oli Edari karannut ensimmäisellä vitosella jo 0-3 johtoon. PSS:n Casper Carlssonin pelin ensimmäistä kaksiminuuttista ei SB Vantaan ylivoima onnistunut hyödyntämään, mutta kun Tero Koski maalasi Matti Siitosen esityöstä ajassa 17:41, lähdettiin ensimmäiselle erätauolle vierasjohdossa 0-4.

Toisen erän alkuun tuomittiin vantaalaisjoukkueelle kaksi rangaistusta, silti seuraavastakin maalista vastasi Edari, kun Toni Koskela naulasi alivoimalla. Tuomas Vaara avasi kuitenkin kotijoukkueen maalitilin aikaan 28:10 ylivoimamaalilla, Edarin kuitti nähtiin viisi minuuttia myöhemmin, myöskin ylivoimalla Isto Ohvanaisen toimesta. Kun Toni Koskela osui erässä toistamiseen ajassa 38:16, oli vieraiden johto venynyt jo kuuteen maaliin kahden erän jälkeen.

Jos haaveili illan isäntä kirin mahdollisuudesta päätöserässä, tylsytti Edarikapteeni Koskela nämä haaveet heti erän ensimmäisessä vaihdossa. Hattutemppu tyylikkäästi täyteen ja taululle jo lukemat 1-8 vain 18 sekunnin pelin jälkeen. PSS onnistui seuraavaksi kahdesti, jonka jälkeen Edarimaalilla vakuuttanut Aleksi Paakkari joutui jättämään pelin kesken lievän alavartalovamman takia. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella sarjapelien merkeissä maalitolppien väliin hypännyt Juha Eriksson yllätettiin Erkko Vanialan toimesta aikaan 47:49, mutta puolitoista minuuttia tästä naulasi Koskela jo ottelun neljännen maalinsa. Kotijoukkueen Carlsson hölmöili itselleen rangaistuksen erän puolivälin jälkeen, joskin selvisi kyseenalaisesta tilanteesta vain kaksiminuuttisella, Edaripyssy Chris Starck kiitti ja kuittasi ampuen ylivoimalla Edarin illan kymmenennen. Pelin ratkettua katkesi vantaalaisryhmän keskittyminen ja PSS pääsi kaunistelemaan ottelun loppupuolella numeroita, lopulta maalisirkuksessa taputeltiin 8-11 päätöslukemat, joiden myötä SB Vantaa hoiti tärkeät sarjapisteet mukaansa Porvoosta.

Palkitut

Edarin ottelun arvokkaimpana pelaajana palkittiin Toni Koskela.

Erikoista

Ajoittain kaudella oikein mallikkaastikin puolustaneen SB Vantaan kaksi viimeistä ottelua ovat revenneet todella runsasmaalisiksi. Kääntöpuolena joukkueen ykköskentällinen on hirmuvireessä, perjantain ottelussa Leevi Auranen saalisti kuusi syöttöpistettä, Toni Koskela vietti viiden tehopisteen (4+1) iltaa.

Muuta

Porvoon salibandyhalli tarjoaa kenties sarjan parhaat puitteet ottelutapahtumalle, erityisesti hallin uusi pelialusta oli täyttä timanttia, josta iso hatunnosto Porvoolle.