Otteluraportti - Maalijuhlasta vieraspisteet

13.02.2019

GrIFK - SB VANTAA 9-11  (3-3, 3-4, 3-4)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue vieraili viime sunnuntaina Kauniaisissa lohkojumbo GrIFK:n vieraana. Illan ottelussa kotijoukkue osoitti olevansa monta pykälää sarjataulukon sijoitusta laadukkaampi ryhmä, Edari onnistui kuitenkin maali-iloittelusta kääntämään lopulta sarjapisteet nimiinsä.

Ottelun avausosumasta vastasi Grani pelin kolmannella minuutilla, SB Vantaan pelin ensimmäinen nähtiin ajassa 6:56, kun Lari Lundström osui Toni Koskelan esityöstä. GrIFK karkasi jälleen johtoon erän puolivälin jälkeen ylivoimamaalilla, Edarikuitista vastasi heti seuraavassa vaihdossa Chris Starck Isto Ohvanaisen syötöstä. Samuli Raumanni vei ajassa 13:14 vaparista SB Vantaan ensimmäisen kerran ottelussa johtoon, GrIFK löi kuitenkin vielä erätaukolukemiksi 3-3 ajassa 16:44.

Toisenkin erän alkuun osui illan isäntä, Lari Lundström toi kuitenkin pelin toisellaan vieraat jälleen tasoihin erän yhdeksännellä minuutilla. Erän puolivälissä ampui Chris Starck ylivoimalla myös ottelun toisen maalinsa ja ensimmäistä kertaa pelissä nähtiin kahden maalin johto, kun Toni Koskela osui Raumannin syötöstä ajassa 32:35. Grani kavensi ylivoimalla kolme minuuttia myöhemmin, Edarin vastaus nähtiin muutama minuutti myöhemmin myöskin ylivoimalla, jälleen maalintekijänä Koskela. Erän viimeisestä vastasi Grani, kun Rasmus Törnqvist onnistui vain 23 sekuntia ennen eräsummeria.

Päätöserässä jatkui sama maalisirkus, kun Benjamin Iles viimeisteli aikaan 42:59 Leevi Aurasen syötöstä. Grani kavensi erän puolivälin paikkeilla, mutta seuraavassa vaihdossa ohjasi Tero Koski pallon maalinedustalta maaliin. Isto Ohvanainen venytti vieraiden johdon kolmeen ajassa 53:45, Grani kavensi lukemiksi 8-10 reilu kaksi minuuttia myöhemmin, mutta kotijoukkueen kirin pysäytti lopulta Koski tyhjään maaliin aikaan 57:10. Grani kaunisteli vielä pelin loppulukemiksi 9-11 reilu minuutti ennen päätösvihellystä, mutta tuon lähemmäksi ei SB Vantaa illan isäntiä päästänyt.

Palkitut

Edarin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin kaksi maalia naulannut Tero Koski.

Erikoista

20 maalia sunnuntai-iltaan tarjonnut ottelu oli SB Vantaan kauden runsasmaalisimpia. Pelin taso ei vakuuttanut, silti tärkeät sarjapisteet onnistui joukkue hoitamaan Vantaalle.

Muuta

Edarin ottelun tehokkaimmat olivat kolme tehopistettä mieheen latoneet Toni Koskela (2+1), Isto Ohvanainen (1+2) ja Leevi Auranen (0+3).