C-tytöt jatkavat kilpasarjan kärjessä

19.01.2019

C-tytöillä oli edessään kohtaamiset sarjan toisena ja kolmantena olevien joukkueiden kanssa. Adan pudottua pois rosterista sairauden takia, siirsi valmennus Emmin pakin paikalle saaden näin kolme ehjää pakkiparia kolmen täyden hyökkäyskentän lisäksi.

C-tytöt - PSS Keltainen

Ensimmäisenä tytöt kohtasivat PSS:n joukkueen, joka ei jostakin syystä ollut saanut täyttä joukkueellista palaajia kasaan. Vastustaja siirtyi hieman vastoin pelitapahtumia johtoon, kun pakkimme peitti vastustajan vetoa. Pakkimme mailan lavasta korkealle kimmonnutta palloa ei siivottu pois maaliltamme sillä vimmalla kuin tarve on,  ja seurauksena oli 1-0 maali ajassa 5:09. Vantaa otti tämän jälkeen pelin haltuun ja tuli tasoihin Erikan hyvällä syötöllä maalille tulleen Noran lapaan. Nora veti aikailematta pelin tasoihin 1-1. Toinen maalimme syntyi syötön katkosta, jonka jälkeen Isla malttoi antaa hyvän syötön Elsalle sivuun. Elsan läheltä tekemä maali vei Vantaa johtoon ajassa 11:24. Ajassa 14:29 C-tytöt pyörittivät peliä laidassa, josta Elsa punnersi väkisin syötön maalille tulleelle Siirille. Siiri nosti pallon hienosti rystyltä yläpeltiin.

Toinen erä oli C-tyttöjen vyörytystä, kun vastustaja alkoi ymmärrettävästi väsyä pelitempoon. Ajassa 16:51 Erika ja Nora uusivat ensimmäisen erän kuvionsa ja peli oli nyt Vantaalle 4-1. Seuraava maali leivottiin syötönkatkon jälkeen ajassa 25:15 kun Elsa sai pallon Islalle. Islan nopea veto painui matalana takanurkkaan. 6-1 maalissa Saga malttoi syöttää pallon maalille rynnänneelle Erikalle, jonka rystyveivaus nousi melkein maalin kattoon. 7-1 maali oli tulos Millan hienosta takaylänurkkaan suunnatusta vedosta. Syötön laitaan nousseen Millan lapaan antoi Lidi. Pelin viimeinen ja 8-1 maali ehdittiin tekemään vielä toisen erän puolella Erikan rymistellessä laidasta läpi. Hieno etuviistoon annettu syöttö mahdollisti Sagan nopean vedon ja maalin reilut puolitoista minuuttia ennen erän päättymistä.

Kolmannen erän merkittävin pöytäkirjatapahtuma oli vastustajan saama rangaistuslaukaus heti erän alussa (22 sekuntia pelattu). Maalilla varmasti torjunut Helana ei lähtenyt mukaan harhautuksiin vaan torjui rankkarin. Kolmannessa erässä C-tyttöjen keskittyminen hieman herpaantui eikä lisämaaleja siis päästy tekemään.

C-tytöt - ÅIF

Toisessa pelissä vastaan asettui ÅIF:n joukkue ja pelistä odotettiin tasaista taistoa. Valitettavasti ÅIF:lla oli myös käynyt kova pelaajakato eikä ÅIF pystynyt vastaamaan Vantaan kovaan tempoon. Ensimmäisen erän aloitus oli yksi vahvimmista mitä on Vantaalta nähty. Pallo liikkui nopeasti palaajalta toiselle ilman virhesyöttöjä. Pallo pelattiin laitaan Siirille, jonka veto tömähti maalivahdin torjuntaan. Koko pelin hyvin maskia tehnyt Isla hyödynsi tilanteen ja löi ilmassa olleen pallon läheltä maaliin vain 22 sekunnin pelaamisen jälkeen. 2-0 maali seurasi jo ajassa 2:33 kun Saga kanttasi vetopaikalle ja veti pallon aivan takatolpan juureen. Kun vauhtiin oltiin päästy, seurasi 3-0 maali ajassa 9:36. Tässä maalissa Erika antoi jälleen hyvän syötön aivan kentän poikki Sagalle, jonka ripeä veto painui etuylänurkkaan. 4-0 maalissa Siiri antoi luukulle kovan poikittaisen syötön, jonka Elsa sai toimitettua läheltä maaliin ajassa 11:56. Erän viimeinen maali tehtiin vaparista, kun Suski syötti pallon Eeville. Eevin kaukoveto painui ohi maskissa olleen veskarin ja erä Vantaalle 5-0.

Toisessa erässä Vantaa repi lisää eroa vastustajaan tehden viisi lisämaalia. Välittömästi erän alussa SB Vantaa sai vaparin reunasta ja Milla antoi pallon Emmille sivuun, Emmin veto painui maaliin pompusta ajassa 15:21 eli jälleen vahva erän alku Vantaalta. Minuutti tästä maalista ja vastustaja sai tehtyä kavennusmaalinsa pienen nukahduksemme jälkeen. Tämä maali kuitattiin välittömästi Elsan syöttäessä pallon etuviiston Saralle, jonka nopea veto painui matalana maaliin (7-1). Seuraavaksi pääsi maalin makuun Néa, joka sai oivallisen syötön maalin nurkalle Nelliltä. Néa teki 8-1 maalinsa rystypuolen vedolla. 9-1 maalin syntyaika oli 20:48 ja tässä maalissa Susa antoi esimerkillisen syötön maalille tulleelle Sagalle, joka toimitti pallon varmasti maaliin. Erän viimeinen ja 10-1 maali saatiin tehtyä, kun pelikellossa oli reilut 23 minuuttia. Isla nousi hyvin hyökkäykseen ja antoi pallon Elsalle, jonka matala takanurkkaan suuntautunut veto päätti erän.

Kolmannessa erässä ei tapahtunut ihan samanlaista keskittymisen herpaantumista kuin PSS pelissä. Valmennus oli jo aikaisemmin aloittanut kentällisten sekä pelipaikkojen sekoittamisen. Nyt lepuutettiin leirille lähteviä pelaajia mahdollisuuksien mukaan ja maalinteko päästiin aloittamaan ajassa 30:11. Emmi avasi pallon laitaan Lidille, joka jatkoi heti pallon maalille tulleelle Saralle, joka teki 11-1 lukemat.  Seuraava ja 12-1 maali saatiin valmiiksi vajaan 35 minuutin pelaamisen jälkeen. Susa antoi pallon keskelle Erikalle, jonka välitön veto saattoi hieman muuttaa suuntaan vastustajasta painuen maalin ylänurkkaan. Vastustaja kavensi jälleen peliä heti Vantaan maalin jälkeen, mutta takaisku kuitattiin nopeasti ajassa 35:19. Emmi antoi pallon Lidille keskeltä suuntautuneella pitkällä syötöllä. Lidi sai maalivahdin kautta pomppineen pallon läheltä maaliin ja peli näin 13-2. Ottelu päättyi ennenaikaisesti ajassa 40:30 tehtyyn maaliin. Wilma antoi syötön Néalle maalille ja Néa sinetöi loppuluvuiksi 14-2.

Vastustaja kamppailivat vähillä pelaajillaan urheasti ja C-tyttöjen ei pidä vetää näistä peleistä vääriä johtopäätöksiä mitä tulee kauden viimeisten kierrosten peleihin. Edessä on vielä paljon tiukkoja pelejä.

Hyvää oli tänään kaikkien pelaajien, kaikkien kentällisten ja kaikkien pakkiparien saumaton toiminta. Asenne oli myös kohdallaan ja sillä voitetaan paljon pelejä, kuten jo entuudestaan tiedetään. Erityisen hienoa oli se, että kaikki kenttäpelaajat saivat tänään pisteitä! Kehitettävää tytöillä on edelleen kentällä puhumisessa eli toistensa ohjaamisessa (varo, käänny, suojaa jne). Toinen asia on turhan pienestä kulmasta lähtevät vedot syöttöjen sijasta. Nyt monet pienestä kulmasta lähtevät vedot torjutaan helposti tai pahimmillaan niistä alkaa nopea vastahyökkäys.