C-tytöt tasapeliin GrIFK/Northern Starsia vastaan

16.01.2019

C-tytöt saivat keskiviikon harjoituspelissä vastaansa GrIFK/Northern Starsin yhteisjoukkueen EA:n  kovalle parketille. Valmennus sai ennen peliä tiedon muutaman pelaajan poisjäännistä ja harjoituspelin luonteen mukaisesti valmennus myös kokeili eri ketjukoostumuksia ja kentällisiä.

Molemmat joukkueet pelasivat hyvällä sykkeellä ja pelissä oli jatkuvasti hyvä tempo. SM-sarjassa pelaava vastustaja liikkui liukkaasti, mutta Vantaa sai vastustajan pyörimään enimmäkseen kulmissa ja pois vetosektorilta. Pelin ensimmäinen maali merkattiin SB Vantaalle, kun Elsa katkaisi vastustajan hyökkäyksen ja juoksi laidasta kohti maalia ja veti juoksusta tarkan vedon takanurkkaan. Elsa 1-0 maali syntyi ajassa 1:44. Vantaa tappoi erässä vielä Islan jäähyn (6:06), joka tuomittiin mailaan lyömisestä.

Toisessa erässä vastustaja rokotti Vantaan tyttöjä nopeasti erän alussa. Keskittymisemme herpaantui hieman ja pienoisen vaihtovirheen seurauksena pääsi vastustaja vasemmalta vapaaseen vetopaikkaan eikä erehtynyt. 1-1 tasoitus tallennettiin pöytäkirjaan ajassa 16:26.

Kolmannessa erässä tehtiinkin sitten enemmän maaleja. Vastustaja siirtyi johtoon ajassa 35:09 tilanteessa jossa normaalisti koko pelin hyvin toiminut viisikkopelaamisemme herpaantui sen verran, että vastustajalle tuli avoin vetopaikka. Tämä paikka hyödynnettiin taitavasti ylös suuntautuneella laukauksella. Vantaan kannattajajoukon iloksi tämä johto kuitattiin seuraavassa vaihdossa vain 9 sekuntia vastustajan maalista. Elsa syötti Islalle maalin eteen ja Isla malttoi hienosti harhauttaa maalivahdin ennen kuin siirsi pallon rystyltä sisään. Erittäin tarkasti tuominnut tuomari heitti Wilman jäähylle ajassa 43:35 tilanteesta, joka rehellisesti sanottuna ei näyttänyt katsomoon mailaan lyömiseltä. Jäähyä ei kauaa kestänyt, kun vastustaja vetäisi pallon hyvällä matalalla takanurkkavedolla Martsan taakse. Peli oli nyt siis 2-3 ja aikaa oli jäljellä 1:08. Vantaa sai vielä kulmasta vaparin, jonka Saga antoi lyhyenä Emmille. Emmi kanttasi vetopaikalle ja matalana lähtenyt veto painui ohi sivuttaisliikkeessä olleen veskarin tasoittaen pelin loppulukemiksi 3-3 vain 23 sekuntia ennen pelin loppumista.

C-tyttöjen koko joukkue pelasi hyvällä sykkeellä ja pysyi valmennuksen ohjeiden mukaisesti hyvin kasassa. Tytöt olivat hyviä kaksinkamppailuissa ja minimoivat taitavan vastustajan maalitekopaikat. Kelpo työtä myös kummaltakin maalivahdiltamme. Jos lauantain tärkeissä sarjapeleissä pelataan samalla asenteella on vastustajien vaikeaa voittaa C-tyttöjen joukkuetta.

Grani/Starsille kiitos hyvästä harjoituspelistä ja vastavierailusta.