B-tytöille kevätkauden startista voitto ja tappio

13.01.2019

B-tytöt jatkoivat kauttaan pelaamalla SCH:n ja Blackbirdsin joukkueita vastaan.

B-tytöt – SCH (6-0)

Ensimmäisenä vastaan asettunut SCH:n joukkue ei ollut Vantaalle entuudestaan tuttu ja aamun ensimmäinen peli ei tuntunut lähtevän laukalle oikein millään. Vaikka matalatempoisen pelin ensimmäinen maali merkattiin pöytäkirjaan vain minuutin pelaamisen jälkeen, oli Vantaalta jotenkin vauhti ja sihti kateissa. Sara (Mikkola) syötti pallon Nealle, jonka veto lähti pienestä kulmasta hieman roikkuna ja yllätti vastustajan maalivahdin. B-tyttöjen 2-0 maali tehtiin ajassa 5:11. Essi syötti kulmasta vaparin Emmille (Nappari), joka kanttasi kohti vetosektoria ja vetäisi pallon pienestä kulmasta takatolpan kautta sisään.

Toisessa erässä Jessica pääsi täräyttämään hyvän vedon, jonka veskari torjui vain osittain, Sara (Mikkola) oli heti paikalla ja sohi pallon luukulta maaliin ajassa 19:52 vieden SB Vantaan 3-0 johtoon.  Ajassa 27:26 Vantaa siirtyi 4-0 johtoon kun Elsa sai syötettyä pallon Islalle, joka siirsi pallon maaliin rystyvedolla pienehköstä kulmasta.

Kolmannessa erässä hidas ja tahmea pelaaminen jatkui, mutta Vantaa sai tehtyä vielä kaksi maalia. Erän puolessa välissä Isla antoi hyvän syötön maalin takaa vetosektorille tulleelle Siirille, joka veti matalan pallon maalin perukoille. Pelin viimeinen ja 6-0 maali oli odottamisen arvoinen. Elsa antoi vapaana olleelle Islalle pallon etuviistoon ja Isla veti hirmuvedon suoraan syötöstä maalin takaylänurkkaan.

Blackbirds United – B-tytöt (5-2)

Päivän toisessa pelissä kohdattiin sitten Blackbirdsin joukkue jonka kanssa pelit ovat olleet perinteisesti tiukkoja. Ottaen huomioon SCH pelin epävireisyyden olivat Bianco Nero -kannattajat hieman huolissaan tulevasta pelistä. Kun peli saatiin alkuun, oli nopeasti selvää, että huolestuneisuudelle oli todellakin syytä. B-tytöt nimittäin käytännössä hävisivät pelin ensimmäisessä erässä ihan huolimattomuuttaan. Vastustaja sai ensimmäisen maalinsa ajassa 4:58 tilanteessa, jossa vastustajan pelaajia ei merkattu kunnolla ja tilanteisiin mentiin hieman lepsusti. Vastustajan hienokseltaan epäonnistunut veto lipui alanurkasta sisään. Ajassa 8:12 annettiin vastustajan pelata pallo vapaasti vetopaikalla olleelle pelaajalle eikä vetoa menty peittämään rivakasti. Tarkka taka-alanurkkaan suunnattu veto vei vastustajan 2-0 johtoon. Erässä päästettiin vielä yksi maali, jonka vastustaja leipoi ajassa 12.12. Tässä maalissa vastustaja oli ylivoimalla, joka johtui siitä, että B-tytöillä oli ollut liikaa pelaajia kentällä.

Toisessa erässä vastustaja lisäsi johtoaan jo neljään maliin, kun koko kentällisemme puolustaminen herpaantui oman vaihtomme vuoksi. Vastustajan pelaaja oli täysin vapaana laidassa ja pääsi etenemään kohti maalia. Vastaan rynnänneen puolustajamme jalkojen vierestä matalana painunut veto suuntautui jälleen matalana takanurkkaan ajassa 22:47. Vantaan vedot olivat rehellisesti sanottuna kaukana normaalista tasostamme, kun taas vastustajan vedot napsuivat järjestään maalipuiden väliin. B-tyttöjen maalitili saatiin vihdoin auki ajassa 28:40. Essi sai itselleen hyvän syötön ja jatkoi pallon Empulle sivulle. Emppu ampui pallon maaliin matalana ja maalivahdin torjunnan kautta kaventaen tilanteeksi 4-1.

Kolmannen erän alussa tarjottiin Vantaalle mahdollisuutta kaventaa peli ylivoimalla. Jäähy tuomittiin vastustajalle vain minuutin pelaamisen jälkeen. Valitettavasti tämäkin ylivoima tuhlattiin liian hätäisiin syöttöihin ja malttamattomuuteen. Palloa tulisi pyörittää ylivoimalla rauhallisesti ja vastustajien pelaajia liikuttaen. Tässä ylivoimassa pyrittiin ”ratkaisevaan” syöttöön vain muutaman siirron jälkeen. Jotenkin pelin luonteeseen sopi se, että vastustaja siirtyi 5-1 johtoon laukauksella, joka kilahti käytännössä tolpasta tolppaan. Vastustajan vedot olivat yksinkertaisesti paljon omia vetojamme laadukkaampia ja Blackbirds selvästi halusi voittaa ottelun kipeämmin kuin Vantaa. Ottelun viimeinen maali oli Vantaa värkkäämä. Tässä maalissa Emppu antoi pallon keskelle hyökkääjäksi siirretylle Jessicalle, joka vetäisi suoraan syötöstä kovan vedon maalin yläosaan. Pelin päättänyt 5-2 maali syntyi ajassa 43:48.

SB Vantaa oli kylmästi sanottuna tänään huolimaton vastustajan merkkaamisessa, syötöissä ja pallon vastaanotoissa. Kun normaalisti hyvälaatuiset vetommekin olivat tänään kuin haulikolla ampuisi, ei varsinkaan viimeisestä ottelusta voinut mitenkään saada voittoa. Vastustajan vedot on tulevaisuudessa saatava peitettyä paremmin, nyt maalilla pelannut Maria jätettiin luvattoman huonoon asemaan vetojen napsahdellessa koko ajan kohti maaliamme. B-tyttöjen täytyy saada tulevissa peleissä itsestään enemmän irti, jotta sarjakausi voidaan keväällä päättää iloisemmissa tunnelmissa.