C- ja B-tytöillä pitkä mutta tuottelias päivä #HFC2019:ssa

05.01.2019

Lauantai tiedettiin jo etukäteen SB Vantaan tytöille haasteelliseksi päiväksi, koska pelaajia pelasi kummassakin ryhmässä, jonka lisäksi pari pelaajaa pelasi vielä D-joukkueen pelejä. Hyvin tytöt urakasta selvisivät vaikka varsinkin B-tytöillä naisten sarjan pelit venyivät sangen myöhään.

Aloitetaan ottelusuman (yhteensä viisi ottelua) purkaminen C-tyttöjen peleistä.

SB VANTAA – ERVI                   1-0

Ensimmäisessä pelissä vastaamme asettui energinen nuorempi Ervin yhdistelmä, joka tukki tehokkaasti pelin rakenteluamme. C-tytöillä oli päivän peleissä panoksena mahdollisuus suoraan semi-finaaleihin pääsystä ja tämä mahdollisesti näkyi hieman kankeana alkuna. Pelissä tehtiin vain yksi maali ja sen teki runsaslukuisen Ultra-kannattajaryhmän iloksi SB Vantaa. Emmi (Nappari) passitettiin ajassa 3:20 jäähylle myöhästyneestä taklauksesta. Vantaan tytöt eivät tästä hämmästyneet vaan tekivät alivoimalla maalin ajassa 4:35. Siiri karkasi vastustajalta ja löi pallon kohti maalia, kärppänä paikalla ollut Isla teki pelin ainokaisen maalivahdin eteensä torjumasta vedosta. Vantaa hallitsi hienokseltaan peliä ja jäädytti vastustajan hyökkäyksiä minimoiden omia virheitä. Kun Helena pelasi maalissa jälleen varmasti, otti Vantaa pelisiä pisteet 1-0 voitolla.

SB VANTAA – SB-PRO              2-1

C-tyttöjen seuraavassa pelissä kohdattiin SB-Pro:n joukkue jolle oli hävitty kiusallisesti edellinen kilpasarjan peli. Panoksena pelissä oli lohkovoittajista muodostetun lohkon voitto. Vantaa aloitti pelin molemmat erät vahvasti. Vain kolmen sekunnin pelaamisen jälkeen oli Vantaa   1-0 johdossa. Tässä maalissa Isla antoi pallon pienellä sivuttaissyötöllä vauhdissa olleelle Siirille, jonka veto painui maalivahdin torjunnan kautta maaliin. Hyvätempoisessa ottelussa C-tytöt päästivät vastustajan tasoihin ajassa 7:10. Tilanteessa pakin ja sentterin kommunikaatio ei pelannut kunnolla ja vastustaja pääsi pelaamaan pallon laitaan pelaajiemme väliin. Tästä vapaasta paikasta lähtenyt veto meni koko pelin vahvasti esiintyneen Martsan maalin etuylänurkkaan.

Toisessa erässä katsomossa alettiin vasta valmistautua peliin, kun Vantaan tytöt siirtyivät johtoon vain 12 sekunnin pelaamisen jälkeen. Isla katkaisi vastustajan syötön ja jatkoi pallon heti Elsalle. Elsan kova etuylänurkkaan mennyt veto oli ottelun voittomaali. C-tytöt pelasivat tämän 2-1 johtomaalin jälkeen jokaisen tilanteen tarkasti loppuun asti ja näin vältyttiin uusilta takaiskuilta. Päivän voitot takasivat sen, että Vantaan tytöt menivät suoraan semifinaaleihin.

B-tytöt aloittivat kolmen pelin urakkansa pelaamalla ensimmäisen pelin kahden C-tyttöjen pelin välissä.

SB-VANTAA – IHS                     2-3

B-tyttöjen joukkueen ensimmäinen vastustaja oli Itä-Helsingin Salibandyn naisten joukkue. Tytöt ihmettelivät ehkä alkuun vähän turhaankin vastustajan fyysisyyttä, mutta pääsivät nopeasti tempoon mukaan. Jessica ja Tiia sopeutuivat nopeasti fyysiseen peliin ja pelasivat koko päivän muutenkin vahvasti. Vastustaja pääsi johtoon, kun purkumme nurkasta epäonnistui paineessa ja pallo kimposi maalillemme. Maalilla suhteellisen vapaasti ollut vastustaja nosti pallon maalia vartioineen Martsan edestä ylös ja vei joukkueensa ajassa 3:50 1-0 johtoon. Vastustaja sai hieman onnekkaasti pelin toisen maalinsa,  kun B-tyttöjä vahvistaneen Ritun syöttö maalin taakse muutti suuntaa Ritua karvanneen vastustajan mailasta ja lipui maaliimme ohi vahvan pelin pelanneen Martsan.

Toisessa erässä peli selvästi tasaantui ja B-tytöt viettivät enemmän aikaa vastustajan päädyssä. Pääsimme kaventamaan pelin ylivoimalla ajassa 18:48 kun Siiri veti matalan vedon Lidin sivuttaissyötöstä maaliin ja näin tilanteeksi 2-1. Vastustaja päästettiin harmittavasti 3-1 johtoon, kun pelaajamme syyllistyivät perisyntiimme eli vain pallollisen pelaajan tuijotteluun. Keskelle hiipinyt vastustaja pääsi vapaasti vetämään namupaikalta pallon maaliin, kun peliä oli jäljellä vain vajaa 7 minuuttia. B-tytöt kehittelivät kuitenkin lisää tilanteita vastustajan maalille ja paine tuotti tulosta ajassa 29:03. Sara (M) antoi pallon kulmavaparista suoraan luukulle, jossa Nea sai palloon lapansa väliin ja näin pallon maalivahdin jalkojen välistä maaliin. Viimeisen vajaan minuutin aikana Vantaa kehitti muutaman hyvän hässäkän maalille, mutta valitettavasti pelin lopputulos oli vastustajalle 3-2.

SB VANTAA – GRIFK                 6-2

Välittömästi C-tyttöjen toisen pelin jälkeen alkanut peli GRIFK:n joukkuetta vastaan oli hyvä ja yhtenäinen esitys Vantaan joukkueelta. Vaikka vastustaja siirtyi vastoin pelitapahtumia 1-0 johtoon ajassa 11:20, ei Vantaa tästä hämmentynyt tai mitenkään murentunut. Vajaa minuutti vastustajan johtomaalin jälkeen peli oli tasan 1-1. Ella lähetti vaparin maalille ja maskissa ollut Isla häiritsi veskaria juurin sen verran, että pallo löysi tiensä takaa-alanurkkaan. B-tytöt siirtyivät johtoon vain kaksi sekuntia ennen erän päättymistä. Essi syötti pallon Ritulle takaviistoon ja Ritu toimitti pallon aivan takaylänurkkaan. Toisessa erässä Vantaa ratkaisi pelin lopullisesti tehden vielä neljä maalia. Essi suojasi palloa kropallaan ja pääsi hyvin vetopaikaan tehden 3-1 maalin takanurkkaan vain 35 sekunnin pelaamisen jälkeen. 4-1 maali tehtiin ylivoimalla ”oikealla” tavalla. Ylivoimassa ei hätäilty ja pallo kiersi laidasta Ritulle, joka jatkoi pallon Saralle (H). Saran veto sivusta ylös ja tuloksena malliesimerkki YV -maalista. Ajassa 23:32 tapahtui jotakin jota soisi nähtävän useamminkin. Vantaalla oli vastustajan kulmassa vapari, kun Essi tajusi vastustajan vaihtavan kentällistään. Siiri osasi pyytää palloa, jonka Essi syötti nopeasti. Siirin hyvä veto painui laakana maaliin. Näitä nopeita oivalluksia vapareista toivoisi nähtäväksi enemmänkin. Kuinka ollakaan päästimme kuitenkin vastustajan kaventamaan tilanteeksi 5-2 kun peliaikaa oli jäljellä vain 53 sekuntia. Tässäkin maalissa herpaantui keskittymisemme hieman turhaan. Jessica kuitenkin kuittasi tämän maalin nopeasti katkaisemalla vastustajan syötön laidassa ja etenemällä vetopaikalle. Juoksusta lähtenyt hyvä veto painui takanurkkaan, kun peliä oli vielä jäljellä 19 sekuntia. 6-2 voitto B-tytöille ehjän esityksen jälkeen.

SB VANTAA – BLACKBIRDS    4-1

Molemmat aikaisemmat pelit hyvällä asenteella pelanneet B-tytöt kohtasivat illan viimeisessä pelissä Blackbirdsin joukkueen, jonka kanssa oli jo ehditty pelata tiukkoja kamppailuita kauden aikana. B-tytöt pelasivat päivän parhaan pelinsä ja oikeastaan ratkaisivat pelin ensimmäisessä erässä. Hyvällä asenteella raatanut Tiia kruunasi päivänsä ryöstämällä pallon vastustajalta ja vetämällä laadukkaan vedon verkkoon ajassa 3:35. Hetki edellisestä ja Elsa syötti pallon ilmassa maalille juosseelle Ritulle, joka ohjasi pallon ilmasta ja läheltä melkein maalin kattoon. Peli oli nyt ajassa 4:29 2-0 Vantaalle. Jatkoa seurasi ajassa 6:05 kun yhden parhaista peleistään tällä kaudella pelannut Emmi (Niemi) katkaisi vastustajan syötön ja syötti pallon eteenpäin Nealle. Nea huitaisi palloa yhden käden lyönnillä pompusta ja sai toimitettua pallon maalin alanurkkaan. Seuraavan ja 4-0 maalin teki Elsa Ritun syötöstä takayläpeltiin ajassa 10:06. Toisessa erässä B-tytöt painoivat palloa vastustajan päätyyn ja rikkoivat hyvin vastustajan peliä Pienehkö kauneusvirhe oli vastustajan 4-1 kavennusmaali jossa pallo menetettiin laidassa ja vastustaja päästettiin syöttämään pallo vapaana olleelle hyökkääjälle. Maalilla pelanneen Marian taakse mennyt pallo oli illan viimeinen tilastomerkintä ja näin B-tytöille kolmesta pelistä 4 pistettä.

Koko C/B-joukkueemme pelasi päivän pelit kurinalaisesti ja hyvällä asenteella. Pelaajien kuitenkin toivoisi puhuvan ja ohjaavan toisiaan pelissä enemmän, näin vältyttäisiin monilta turhilta hässäköiltä. BiancoNero kannattajilla- kuten pelaajillakin -on ollut pitkä päivä turnauksessa, mutta sunnuntain pelejä katsoo mielellään jos asenne ja keskittyminen jatkuu lauantain kaltaisena.