C-tyttöjen vuoden viimeiset sarjapelit Sipoossa

16.12.2018

C-tytöt lähtivät vuoden viimeisiin peleihin sarjajohtajana ilman tappioita. Pelaajalistalta putosi perjantain ja lauantain aikana muutamia pelaajia, mikä johti siihen, että valmennus joutui rukkaamaan ketjujen koostumuksia hieman uusiksi.

C-tytöt – SB-Pro

Ensimmäisenä vastustajana Vantaalla oli SB-Pron joukkue ja liekö syynä ollut aikainen ajankohta vai edellisenä päivänä joidenkin tyttöjen pelaamat B-tyttöjen pelit, mutta ottelu osoittautui melkoiseksi tervanjuonniksi. Vantaan joukkue aloitti maalinteon,  kun Elsa nappasi korkealle nousseen pallon matalaksi Saralle annetuksi syötöksi. Sara veti pallon nopeasti läheltä maalin yläosaan ajassa 4.34. Vastustaja päästettiin jokseenkin voimattoman vaihdon aikana tasoihin, kun maalille noussut vastustaja livahti vetämään suoraan syötöstä. Tämä 1-1 tasoitusmaali syntyi ajassa 6:03 eli aika nopeasti johtomaalimme jälkeen. Vantaa kyllä hallitsi peliä tämänkin jälkeen, mutta syötöt olivat hätäisiä ja huonolaatuisia. Ajassa 12:51 Elsa kuitenkin katkaisi vastustajan syötön ja eteni kohti maalia vetäen pallon veskarin torkunnan kautta maaliin. Tämä 2-1 maali olikin sitten SB Vantaan pelin viimeinen.

Toisessa erässä Vantaan painostus jatkui, mutta vetoyrityksemme tulivat kohti vastustajan veskaria tai vetopaikat pelattiin aina liian lähelle hyvin peittänyttä maalivahtia. Toisen erän 2-2 maaliin johtaneessa tilanteessa C-tyttöjen puolustaja katkaisi hyökkäyksen, mutta syötti heikohkon ja katkaistavan syötön aivan liian lähellä olleelle hyökkääjällemme. Tämä syöttö katkaistiin heti ja siitä seurannut veto painui aivan maalin ylänurkkaan. Peli oli tasan ajassa 17:47.

Kolmannessa erässä Vantaa jatkoi väkinäistä punnertamista ja näennäistäkin hallintaa tehden vastustajan maalivahdista ottelun hahmon. Keskittymisemme herpaantui jälleen ajassa 34:58. Vastustajan maalin johtaneessa tilanteessa myi/ryntäsi hyökkääjämme itsensä keskialueella pois tilanteesta yksinkertaisen peittämisen sijaan. Tämän johdosta pääsi vastustaja lähettämään maalille matalan vedon, joka vielä muutti hieman suuntaan Pron pelaajasta. Pallo ohjaantui Martsan maalin taka-alanurkaan, ja sinetöi näin SB Vantaa ensimmäisen tappion kauden sarjassa lukemiin 2-3.

Tikkurilan Tiikerit – C-tytöt

Toisessa pelissä C-tytöt kohtasivat Tikkurilan Tiikerit ja katsomossa toivottiin joukkueen pelaavan rauhallisemmin ja laadukkaasti syötellen. Tässä pelissä C-tytöt ottivatkin pelin paremmin haltuun ja aloittivat maalien teon melko nopeasti. Energisesti pelannut Ada sai kauhottua pallon sisään Wilman laukauksen kimmokkeesta ajassa 2:14. Vantaan 2-0 maali seurasi nopeasti, kun Emmi syötti pallon maalille, josta Isla laittoi pallon läheltä pömpeliin ajassa 3:41. Vain 20 sekuntia edellisestä ja peli oli 3-0, maalintekijänä oli laidasta lähteneellä kovalla ja veskarin olkapäästä kimmonneella vedolla Néa. Hyvän pienen poikittaisen syötön maalin antoi Ada. Kun maalihanat oli nyt saatu auki, leivottiin seuraava 4-0 maali ajassa 4:17 ja tässä maalissa toimi alustajana tänään paljon maalisyöttöjä antanut Elsa. Maaliin pallon toimitti hyökkääjänä pelannut Sara. Valitettavasti vastustaja pääsi tässä välissä katkaisemaan puolustuksemme hieman toiveikkaan syötön ja vetämään suoraan katkosta tilanteeksi 4-1. Vantaa kuitenkin kuittasi maalin reilun 10 min pelaamisen jälkeen Saran läheltä tehdyllä 5-1 maalilla johon Elsa antoi hyvän kääntösyötön.

Toisessa erässä SB Vantaa jatkoi jauhamista ja voitaisiin perustellusti sanoa maalipaikkojen hukkaamista….. Kun ottelua oli pelattu 16:11 sai Elsa Saralta syötön maalille ja seurasi oman reboundinsa siirtäen vielä ilmassa olleen pallon maaliin. Tätä seurannut 7-1 maali oli Wilman pompusta lähtenyt veto, joka meni sisään veskarin torjunnasta. Syöttäjäksi Wilman maaliin merkattiin Ada. Erän viimeinen maali oli vaparista tehty maali, jossa Isla antoi pienen siirron kulmassa Emmille, joka odotti Islan ehtivän vastustajan maalin etunurkalle. Emmin syöttö tavoitti Islan lavan etunurkalta ja erän viimeinen ja 8-1 maali syntyi ajassa 29:07. Vaihteeksi oli ihan kiva huomata vapareissa jokin suunnitelma.

Kolmannessa erässä C-tytöt iskivät vielä kolme maalia. 9-1 osumassa Elsa suti pallon maalinedustahässäkästä Siirille, jonka kova veto painui maaliin ajassa 30:44 eli heti erän alussa. 10-1 maali syntyi Adan mailasta, kun Suskin maalille lähettämä veto tuli torjunnasta Adalle. Pelin viimeinen ja siis 11-1 maali oli Siirin tekemä ja Elsan syöttämä maali vain 24 sekuntia ennen ottelun päättymistä.

Vaikka SB-Pro pelin lopputulos oli paikalle vaivautuneille BiancoNero faniryhmälle pettymys, oli peli hyvä muistutus C-tytöille jokaiseen otteluun ja vaihtoon keskittymisestä. Kuten jo aikaisemminkin on sanottu, tulevat vastustaja kehittymään ja parantamaan peliään kohti kauden loppua. Meidän tyttöjemme tuleekin parantaa omaa peliään ja sehän alkaa harjoituksista ja siitä, että harjoituksissa tehdään asiat riittävällä vauhdilla. Ada oli tänään Tiikerit pelissä vyöhykkeellä ja pakkina pelannut Raisa hoiti tonttinsa moitteettomasti. Elsakin pääsi esittelemään hyvin syöttövalikoimaansa keräten poikkeukselliset 5 syöttöpinnaa. Vaikka rosterista oli pois jopa kentällisen verran pelaajia, mukautuivat kaikki kiitettävästi poikkeuksellisiin pelipaikkoihinsa. Myös molemmat veskarimme Martsa ja Helena hoitivat hommansa moitteettomasti.