SB Vantaan yhteiset tapahtumat

Perjantai  29.3.2019 17:30 - Perjantai 22:00Seuran joukkueiden toimihenkilöiden illanvietto
Sunnuntai  14.4.2019 11:00 - Sunnuntai 15:00Nuorten harrastemessut
Sunnuntai  5.5.2019 15:00 - Sunnuntai 17:00Salibandykoulujen kauden päätösturnaus
Maanantai  20.5.2019 17:30 - Maanantai 19:00Koko seuran yhteiset kauden päättäjäiset

Tulevat ottelut

21.3.2019 19:15
SBS Kings - Edari Ottelupaikka » 23.3.2019
Blue Fox - Naiset Ottelupaikka »

Pelatut ottelut

17.3.2019 16:00
FBC Loisto - Naiset7 - 3 » 16.3.2019 12:00
Edari - VKTP9 - 5 »

B-tytöille syksyn viimeisistä sarjapeleistä tappio ja voitto

|
15.12.2018

B-tyttöjen joukkue kokoontui lauantaina Porvooseen pelaamaan syyskauden viimeisiä pelejään. Asetelma oli se, että voittamalla molemmat pelinsä olisi SB Vantaalla ollut mahdollisuudet tasaisessa sarjassa ylemmän sarjan jatkopeleihin.

PSS Musta – B-tytöt

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli PSS:n kotijoukkue, joka rehellisesti sanottuna määräsi ottelun tahdin. B-tytöt lähtivät peliin hieman käsijarru päällä ja hävisivätkin läpi pelin monia 1v1 -kamppailuita. Kun tähän yhdistettiin vielä hieman epätarkka viimeistely, oli yhtälö voittamisen kannalta vähän vaikea. Ensimmäisessä erässä vastustaja sai yhden tilastomerkinnän, kun ajassa 8.22 laidasta lähtenyt veto painui etualanurkasta Martsan taakse. Vetäjälle ei tässä tilanteessa luotu juuri mitään painetta.

Toisessa erässä vastustaja käytännössä ratkaisi pelin tekemällä kolme maalia. Ajassa 23:12 päästettiin vastustaja syöttämään maalin takaa maalille rynnänneelle pelaajalle, joka veti lähietäisyydeltä pallon melkein maalin kattoon vieden vastustajan 2-0 johtoon. Seuraava maali tehtiin reilun 26 minuutin pelailun jälkeen. Tässä maalissa emme pystyneet purkamaan oman maalin edessä ollutta sähellystä, jonka seurauksena vastustaja sorkki pallon maaliin ja tilanteeksi jo 3-0. Seuraava ja 4-0 maali tuli tälle pelille tyypillisestä tilanteessa jossa vastustaja päästettiin nousemaan maalin takaa luukulle ja survomaan palloa luukulta maaliin. Ajassa 27.55 tehty maali meni sisään jotenkin Martsan ja etutolpan välistä.

151218PSS.jpg

Kolmanteen erään valmennus herätteli joukkuetta vaihtamalla maalille Martsan tilalle Marian. Maaleja tehtiin erässä vain yksi ja sekin valitettavasti Vantaan päätyyn. Tässäkin maalissa hävisimme kaksinkamppailutilanteen, joka johti siihen, että vastustaja pääsi vapaaksi vetopaikkaan ja täräytti alanurkkaan suuntautuneen vedon maaliin. Ottelun loppulukemat siis 5-0 Porvoolle. PSS pelissä Vantaan tytöt olivat normaalista poiketen hieman passiivisia ja tilanteisiin ei menty kunnolla ja voittavalla asenteella. Vaikka vastustajan veskari pelasi hyvän pelin, olisivat vetomme paremmalla tarkkuudella voineet johtaa maaleihin.

Blackbirds – B-tytöt

Tunnin odottelun jälkeen Vantaan tytöt kohtasivat Blackbirdsin joukkueen, jonka kanssa oli aikaisemmin pelattu tasaisia pelejä. B-tyttöjen asenne oli tässä tasaisessa pelissä paremmin kohdallaan. Ensimmäisestä pelistä putosivat pelaajalistalta Isla sekä nilkkansa loukannut Sara (M). Valmennus järjesteli ketjuja siten, että Lidi ja Sara (H) siirtyivät pakin tontilta hyökkäysvitjoihin.

Vastustaja päästettiin ensimmäisessä erässä nopeasti kahden maalin johtoon. Ensimmäisessä maalissa puolusti hyökkääjämme hieman laiskasti ja päästi nousseen vastustajan vetopaikkaan. Alanurkkaan mennyt veto ja 1-0 maali merkattiin kirjoihin ajassa 9:51. Välittömästi maalin jälkeen seistiin maalilla jäykin jaloin oikein koko porukalla ja päästettiin vastustaja tulemaan maalille ihan estelemättä. Marialla ei läheltä vedetyssä vedossa ollut mitään mahdollisuuksia. Onneksi saimme erään kuitenkin vielä kavennuksen Saran (H) laittaessa hienon poikittaisen syötön maalille Elsan lapaan. Elsan 2-1 kavennus syntyi vain 20 sekunnin kuluttua vastustajan maalista.

151218BBU.jpg

Toisessa erässä Vantaa pääsi juonesta kiinni ja tasoitti pelin Emmin (Nappari) maalilla ajassa 19:03. Tässä maalissa Emppu antoi pitkittäisen syötön Emmille, joka kääntyi ja veti pallon maalin ylänurkkaan. Vantaan 3-2 johtomaalissa Sara (H) ja Elsa vaihtoivat rooleja. Nyt Elsa antoi hyvän eteenpäin vetosektorille suunnatun syötön, josta Sara aikailematta täräytti pallon alanurkkaan. Vastustaja tuli jälleen tasoihin, kun hävisimme laidassa 1v1 tilanteen ja vastustaja pääsi rynnimään maalille. Tässä tilanteessa olisi kyseinen kaksinkamppailu voitu välttää pelaamalla vastustajaa vain enemmän laitaa kohti. Tauolle mentiin jännittävissä 3-3 lukemissa.

Kolmatta erää pelattiin vain alle pari minuuttia ja peli oli Vantaalle 4-3. Maalin tekijänä oli Lidi, joka kanttasi vetopaikalle ja veti pallon etuyläpesään. Syötön maaliin antoi Emppu. Ja kuinka ollakaan, päästivät B-tytöt vastustajan jälleen tasoihin…. Tässäkin maalissa puolusti hyökkääjämme vastustajaa jokseenkin laiskasti ja näin syntynyt vetotilanne hyödynnettiin ajassa 34:37. Vantaa osoitti kuitenkin luonnetta viemällä ottelussa loppujen lopuksi voiton. Emmi (Niemi) sysäsi pallon laidassa Elsalle, joka eteni pitkän matkan ahdistettuna laitaa pitkin aina vetopaikalle. Vastustaja odotti Elsan syöttävän maalilla olleelle Saralle, mutta Elsa veti pallon itse maalin matalalla etunurkkalaukauksella. 5-4 maali tehtiin ajassa 43:02. Ottelussa nähtiin tämän jälkeen vastustajan aikalisä ja kun peliä jatkettiin pääsi SB Vantaa tekemään vapauttavan 6-4 maalin vajaa minuutti ennen ottelun päätöstä.  Tässä maalissa Siiri kaivoi pallon laidasta itselleen ja antoi fiksun poikittaisen syötön Elsalle, joka ei epäröinyt ylänurkkaan menneen vetonsa kanssa.

Lauantain pelit osoittivat sen, kuinka tärkeää on keskittyä jokaiseen tilanteeseen. Nyt meitä rankaistiin hetkittäisistä nukahduksista tai arviovirheistä. Selväksi tuli myös se, että oikealla asenteella -kuten monesti todettu – voidaan monet ottelut kääntää voitoiksi. Lauantaina ongelmanamme olivat myös hieman hutiloidusti annetut puolustuksen avaavat syötöt. Hyvää oli tyttöjen asenteen muutos viimeisessä pelissä ja maalien määrä.

Päivän tehot:

Elsa Rahikainen                          3+1
Sara Hietanen                             1+1
Emilia Sibelius                             0+2
Emmi Nappari                            1+0
Lidi Partti                                    1+0
Siiri Santala                                 0+1
Emmi Niemi                                0+1

www.instagram.com/sbvantaabctytot

#salibandy #btytot #rainmakertyopaikat #winled #winledlighting #promonafinlandoy #hellapoliisi #ravintolavagabonda #mecatrade #ndttukku #meidänjengi #sbvantaa

15.03.2019SB Vantaa TryOut 2019 aikataulut
14.03.2019Tule mukaan - uudet tyttöjen joukkueet!
07.03.2019SB Vantaa Kesäleirien ilmoittautuminen on alkanut
23.02.2019Tule ohjaajaksi salibandykouluihin ja perheliikunnan ryhmiimme
17.02.2019SB Vantaa hakee poikien 09 ikäluokkaan vastuuvalmentajaa
18.03.2019Otteluraportti - Areenakiertue voitokkaasti käyntiin
18.03.2019Naisten edustus selvitti tiensä liigakarsintoihin
13.03.2019Otteluennakko - Runkosarja pakettiin Energia Areenalla
12.03.2019Valmentajaksi juniorijoukkueeseen?
06.03.2019Otteluraportti - Kings nurin Espoossa

Siirry arkistoon »