C-tytöt Grani/Starsin vieraina Kauniaisissa

11.12.2018

Vantaan C-tytöt kohtasivat harjoituspelissä GrIFK/NorthernStarsin yhdistelmäjoukkueen. Vaikka Vantaan rosterista puuttuikin pelaajia, nousivat tytöt tilanteen vaatimalle tasolle ja pelasivat ehjän pelin.

Pelin ensimmäinen maali tehtiin Vantaan kenttäpäätyyn, kun peliä oli pelattu 3:49. Maalissa puolustajiemme väliset etäisyydet olivat päässeet kasvamaan turhankin pitkiksi ja vastustajalle tuli laidalle vapaata tilaa. Estelemätön veto painui Helenan maalin takanurkkaan polvenkorkuisena. Vantaan tasoituksen teki Ada, joka ajassa 7.15 taisteli pallon itselleen laidassa ja eteni vetosektorille. Adan veto painui maaliin yläputken ja vastustajan maalivahdin olkapään välistä. Adan maali oli erän viimeinen tilastoitu merkintä ja tauolle mentiin 1-1- tilanteessa.

Toisessa erässä jatkui joukkueiden tasainen pelaaminen, joskin BiancoNero -kannattajien mielestä SB Vantaalla oli erässä parempia maalipaikkoja sekä hienoinen yliote peliin. Koko pelin pirteästi pelannut Suski avasi pallon hyvällä syötöllä laitaan Elsalle. Elsa näki maalia kohti keskeltä juosseen Siirin ja syötti tarkan syötön juoksulinjalle. Siirin kova veto painui maalin vasempaan ylänurkkaan. Vantaan 2-1 maali syntyi ajassa 22:51 jääden ottelun voittomaaliksi ja viimeiseksi tilastomerkinnäksi.

Kolmannessa erässä joukkueet tahkosivat tasaväkisesti ja hyvällä sykkeellä. Vantaa pystyi hyvin hyydyttämään vastustajien hyökkäyksiä sekä peittämään vetopaikkoja. Maalilla pelannut Helena torjui varmasti muutamat maalia kohti lauotut vedot.

Emme ole tällä kaudella pelanneet yhtään peliä näin pienellä pelaajamäärällä. Valmennus kierrättikin yhtä hyökkääjää vuorollaan kahdessa ketjussa, minkä olisi odottanut aiheuttavan enemmänkin sekaannusta. C-tytöt kuitenkin pelasivat eheän pelin ja toimivat hyvin yhdessä joukkueena. Sentterinä pelannut Wilma rikkoi hyvin vastustajan peliä ja tuntui jälleen ehtivän moneen paikkaan. Joukkueen nuorimmaisiin kuuluva Eevi pelasi jälleen virheettömän ottelun puolustuksessa peittäen vetoja ja katkoen syöttöjä hyvällä prosentilla. Kun vielä tiiviin pelin pelanneen Adan lisäksi kaikki joukkueessa hoitivat tonttinsa hyvin, oli Vantaalla tuomisina kotiin voitto pelistä. Parannettavaa jäi lähinnä puolustuksen etäisyyksissä (jos pakki nousee, joku pudottaa pakin paikalle) sekä joissakin tapauksissa avaavissa syötöissä. Tämän pelin kautta on kuitenkin hyvä jatkaa kohti viikonloppua, jossa pelataan tiukat C-tyttöjen kilpasarjan pelit.

Erityiskiitos kuuluu vielä Grani/Norssin joukkueelle, joka oli kutsunut Vantaan tytöt harjoituspeliin uhraten näin harjoitusvuoronsa.