P09 Eye of the tiger - Tiikerit Myllypurossa 9.12.2018

09.12.2018

Vuoden viimeisen Tiikereiden turnauksen pelipaikaksi oli valikoitunut Myllypuron Arena Center. Pelaajat olivat saapuneet paikalle vesisateisen aamun siivittäminä. Kenttä näytti jälleen kerran hieman lyhkäiseltä, mutta sillä oli mentävä, mikä oli tarjolla. Pirteys taso vaikutti hyvältä, koska pojat olivat heti tarmokkaasti pallon kanssa lämmittelemässä.

AskU - Tiikerit 2-7

Avauspeliin vastapuolelle asettui Askolan Urheilijat eli AskU. Toisto on kaiken A ja O, joten valmennuksen suusta pääsi niin tutut lauseet puolustuksesta ja rauhallisesta pelin rakentamisesta. Pelin alku osoitti heti, että Askola tulee päälle ja kovaa. Palloa ei saatu kunnolla liikkeelle ja menetyksiä tuli paljon. Valmennus oli asettanut puolustukseen joukkueen luotto pakkikaluston, joka hoitikin hommansa loistavasti ja piti AskUn maalintekijöitä kurissa. Matiaksen torjuttavaksi tuli kuitenkin liian monta palloa, joista hän suoriutui kiitettävällä tavalla. Ensimmäinen erä Tiikereille 1-4 ja toistakymmentä torjuntaa meidän maalivahdille. Valmennus painotti erätauolla tiukempaa miesvartiointia ja oman paikkansa pitämistä. Ajoittain joukkueen jotkut yksilöt ottavat koko joukkueen hartioilleen, jonka jälkeen iskee nopeasti väsy. Tästä eroon ja toiseen erään. Ottelu pysyi hyvin Tiikereiden hallinnassa varsinkin, kun puolustus alkoi olemaan paremmin miehessä kiinni sekä Matias jatkoi loistokoppeja. Kolmen lisämaalin siivittämänä avausottelu Tiikereille 2-7

Tiikerit – EräViikingit Musta 7-3

Lyhyen happihyppelyn jälkeen matolle asteli vastaan EräViikingit. Lyhyen tauon jälkeen oli oletettavaa, että sama draivi jatkuu yhä mutta näinhän ei käynytkään. Osa syy tähän oli varmaan Ervin taitavien yksilöiden, joita pelaajamme eivät oikein saaneet kunnolla kuriin ja vastustaja olikin parin vaihdon jälkeen 0-2 johtoasemassa. Peli näytti siltä, että olisi ollut pika aikalisän paikka, mutta tiukan vaihtopenkki keskustelun jälkeen alkoi onneksi tapahtumaan jälleen niitä asioita, joita poikamme osaavat ja olimme saavuttaneet etumatkan. Ja sitten kun peli alkaa sujumaan puolustuksellisesti niin paikkoja avautuu myös hyökkäyksessä, taukotilanne 4-2 henkiin heränneille Tiikereille. Tauon aikana tiukat keskustelut, että mitä oikein tapahtui ja mitä tulee tehdä. Toiseen erään ilme sitten muuttuikin ja vastustajaa pidettiin tiukalla. Ervin muutamat taitavat yksilöt väläyttelivät ajoittain, mutta puolustus ja jälleen hyvää peliä maalilla pelannut Matias pitivät maalimme lähes puhtaana. Meidän hyvän joukkuepelaamisen ansiosta saimme vielä kolme lisäosumaa, mitkä siivittivät Tiikerit 7-2 voittoon.

Blackbirds Musta - Tiikerit 1-9

Kolmas peli vaikutti etukäteen helpoimmalta, mikä mielikuva tuli, kun seurasi Blackbirdsin edellistä peliä. Ennen peliä vietimme reilun tunnin tauon, mikä sitten todennäköisesti aiheutti jaloissa jumin huolimatta hyvästä alkulämmöstä. Pelin alku oli todella tuskaista ja mikään ei oikein onnistunut hyökkäyspelaamisessa. Puolustuksen syötöt eivät menneet perille ja palloa menetettiin liian nopeasti. Vasta melkein 6 minuutin pelin jälkeen alkoi tapahtumaan kun Juuso avasi maalihanat. Onneksemme vastustajan vyörytykset eivät tuottaneet tulosta, kun taas heidän päässään verkot soivat vielä erän aikana kolmasti, joten erä Tiikereille 0-4 ja Valtterille loistava nollapeli maalissa. Fiiliksen nostatus erätauolla ja vuoden viimeiseen erään! Alku oli jälleen hieman varovaista peliä, mutta parin minuutin jälkeen aloitimme maalitehtailun, johon vastustajalla ei ollut enää lääkettä. Yksi laadukas vastustajan veto pilasi hienon ottelun pelanneen Valtterin nollapelin, mutta kun loppusummeri soi niin valotaululla paistoi 1-9 voittolukemat!

Tässä turnauksessa valmennus luotti jokaisessa pelissä pakkipariin nimeltä Vertti - Aleksi ja pojat kiittivät luottamuksesta! Jätkät pelasivat hurmoksessa läpi jokaisen ottelun, kuin olisivat pelanneet yhdessä vaippaikäisestä asti. Myöskin maalivahtipeli oli varmaa jokaisessa matsissa. Eikä voi tietenkään unohtaa muitakaan pelaajia, joiden pelisilmän ja ahkeruuden ansiosta saimme kolmesta pelistä kolme voittoa, HYVÄ TIIKERIT!! Tästä on hyvä suunnata kohti joululomaa... parit treenit tosin vielä ennen sitä :-)