Otteluraportti - Edari sukelsi päätöserässä

21.11.2018

HIFK - SB VANTAA 12-11ja.  (1-4, 2-4, 8-3, 1-0)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue kohtasi lauantaina vieraspelissä lohkojumbona majailleen HIFK:n. Ottelu mateli kaksi erää laiskavauhtisena ja täysin vantaalaisjoukkueen hallinnassa, mutta päätöserässä tapahtui jotain, HIFK latoi maaleja liukuhihnalta nousten lopulta tasoihin ja jatkoajalla voittoon.

Ottelun avausosumasta vastasi HIFK ajassa 6:02, mutta erän puolivälin jälkeen aukesivat myös Edarihanat ja Leevi Aurasen, Jens Erikssonin, Lari Lundströmin sekä Jone Vallin maalien myötä ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vierasjohdossa lukemin 1-4.

Toisen erän alku noudatti samaa kaavaa, kun Edarikapteeni Koskela osui 41 sekunnin pelin jälkeen Leevi Aurasen syötöstä. Kotijoukkue vastasi pelin kahdesta seuraavasta maalista, mutta taas erän puolivälin jälkeen tyylitteli SB Vantaa useamman osuman, maalintekijöinä Sami Verkkoperä kauden ensimmäisellään, sekä Toni Koskela ja Jone Valli pelin toisillaan.

Päätöserään lähdettiin vankassa 3-8 vierasjohdossa, mutta viimeinen kaksikymppinen heitti voimasuhteet päälaelleen. Edari osui erässä kolmesti, Koskela nosti kahdella osumallaan illan maalimääränsä jo neljään ja Samuli Thamm onnistui kertaalleen, mutta kun HIFK onnistui kaikista mahdollisista paikoista, nähtiin lopulta tulostaululla karmaisevat tasalukemat 11-11 60 minuutin pelin jälkeen. Eikä jatkoaikakaan ehtinyt lopulta vanheta kuin 26 sekuntia, kunnes kotijoukkue löi viimeisen naulan Edariarkkuun vieden voiton hyvin eriskummallisesta ottelusta Campo Centerin illassa.

Erikoista

Päätöserän romahdus Edarin osalta hakee vertaistaan, välillä kun juna lähtee puksuttamaan väärään suuntaan, tai saatika kun se suistuu kokonaan kiskoilta, on alamäkeä vaikea pysäyttää. Mutta silti, 8-3 nuhaan päätöserässä, on hämmästyttävä saldo.