B-tytöt hakivat harjoituspelissä voiton GrIFK:sta

15.11.2018

B-tytöt pelasivat harjoituspelin GrIFK:n joukkuetta vastaan valmistautuen näin viikonlopun sarjapeleihin. Rosterista puuttui tänään joitakin pelaajia, mutta B-tytöt pystyivät silti ehjään esitykseen.

Peli alkoi hieman epäonnisesti, kun pallo kimpoili ja pomppi miten sattui oman maalimme edessä. Koska kukaan tytöistämme ei edes potkaissut palloa pois maalialueelta, pääsi pallo pomppimaan kiusallisesti maaliin ajassa 3.15. Vantaan 1-1 tasoitus syntyi kun Sara (Hietanen) lähti pitkään kuljetukseen omalta maaliltamme ja eteni vetopaikkaan. Saran hieman epäonnistunut veto yllätti vastustajan maalivahdin reilun kuuden minuutin pelaamisen jälkeen.  Hyvän pelin maalilla pelannut Maria kruunasi iltansa loistavalla oivalluksella. Essi irtosi vastustajasta keskialueella ja Maria heitti pitkän läpisyötön Essille, joka vei ylös suuntautuneella vedolla SB Vantaan 2-1 johtoon kun peliä oli pelattu 9.49. Erässä nähtiin vielä yksi maali, jonka teki Emmi (Nappari) maalivahdista kimmonneesta Essin vedosta. Tämä maali syntyi ajassa 12.02.

Toisessa erässä molemmat joukkueet tehtailivat lisää maaleja. Essi hyödynsi vastustajan harhasyötön ja heti katkosta lähtenyt veto painui verkkoon veskarin torjunnasta, kun erää oli pelattu neljä minuuttia. Pakkina tänään pelannut Siiri vei joukkueemme johtoon kaukolaukauksella, joka sekin meni torjunnasta maaliin. 5-1 johtomaali syntyi ajassa 22.19. Tämän maalin jälkeen Vantaa joukkueen syke putosi ja vastustaja pääsi kaventamaan pelin, kun pallolliseen vastustajaan ei oikein kukaan kokenut velvollisuudekseen mennä kiinni. Vapaaseen vetopaikkaan helposti päässyt vastustaja veti 5-2 kavennusmaalin turhankin läheltä Marian maalia. Granin seuraava kavennusmaali syntyi myöskin vähän lepsun pelaamisen jälkeen. Vastustaja pääsi pyörittämään peliä kuin ylivoimalla ja kun etunurkkaa ei pidetty vimmalla kiinni, pääsi vastustaja tekemään maalin vanhanaikaisella. 5-3 kavennus syntyi ajassa 25.20. Erän viimeinen pöytäkirjamerkintä oli Emmin (Nappari) saama 2 min jäähy ajassa 29.45.

Kolmanteen erään lähdetiin tappamaan alivoimaa, joka hoidettiinkin esimerkillisesti. Hieman myöhemmin Emmi (Nappari) ja Essi karvasivat molemmat samaa vastustajaa, jolloin pallo kimposi Emmin mailasta vastustajan kautta Essille, joka veti pallon etualanurkkaan pelikellon pysähtyessä aikaan 32.37. Vantaa siis nyt 6-3 johtoon. Erän viimeinen tapahtuma oli läpi koko pelin hyvin rymistelleen Sara (Mikkola) saama jäähy. Sara passitettiin jäähyaitioon ajassa 33.27, mutta Vantaan tytöt nousivat tilanteen vaatimalle tasolle ja tappoivat hyvin pelin toisen jäähynsä.

Vaikka Vantaan tytöt pelasivat hyvällä sykkeellä, nukahdimme pari kertaa pahasti ja vastustaja pääsi tästä rokottamaan heti. Tulevan viikonlopun sarjapeleissä on keskittymisen oltava huipussaan, jos aiomme pisteitä tuoda Keravalta. Grani pelissä Janica ja Nea pelasivat ehkä kauden parhaan pelinsä ja paremmalla onnella olisi pistetilikin voinut avautua. Tästä esityksestä on hyvä jatkaa Keravan peleihin.

Erityismaininta tästä pelistä menee Granin hankkimalle tuomarille, jolla oli selvä linja ja hyvät perustelut vihellyksilleen. Kiitokset kuuluvat luonnollisesti myös Granille, jonka kutsusta saimme mahdollisuuden pelata tämän harjoituspeliin.