Otteluraportti - Kyykkäys Karjaalla

31.10.2018

FBC RASEBORG - SB VANTAA 7-5  (2-2, 1-1, 4-2)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue vieraili viime lauantaina Karjaalla paikallisessa urheiluhallissa FBC Raseborgin vieraana. Jos on aikaisemmat vierailut kaukana Raaseporissa olleet täynnä outoja käänteitä, ei lauantainkaan ottelu tuosta poikkeusta tehnyt.

SB Vantaa starttasi pelin vahvasti ja siirtyi reilussa seitsemässä minuutissa Leevi Aurasen ja Tero Kosken maaleilla 0-2 johtoon. Kotijoukkue kuitenkin nousi kahdella osumalla erän puolivälissä tasoihin ja kun vieraille tuomitut kaksi rangaistusta avauserän loppupuolella onnistui Edari hoitamaan onnistuneesti pois taululta, lähdettiin ensimmäiselle erätauolle 2-2 tasatilanteessa.

Toinen erä jatkoi samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin, Edaripelaajille kaksi kiintiöjäähyä erän loppupuolella, maalejakin nähtiin kaksi, ajassa 21:08 kaukalon ehdoton kingi Benjamin Iles vei vieraat jälleen johtoon ja kotijoukkueen osalta Rasmus Hellström nosti FBC Raseborgin taas tasoihin kellojen näyttäessä aikaa 35:44.

Päätöserä sitten kruunasi Karjaan lauantai-illan sirkuksen, kotijoukkue siirtyi ylivoimalla johtoon ajassa 40:44, mutta osuman jälkeen otti SB Vantaa pelin komentoonsa. Benjamin Iles tasoitti pelin toisellaan vain minuuttia myöhemmin ja maalin jälkeenkin vei vantaalaisjoukkue peliä miten tahtoi. Komento kuitenkin katkesi aikaan 48:32, kun Lari Lundströmille tuomittiin käsittämätön viiden minuutin rangaistus. Edari pumppasi vitosta pois taululta parhaansa mukaan, kotijoukkue kuitenkin kiitti lahjastaan ja ampui ylivoimalla kaksi osumaa. Lari Sorsan tahtomaali alivoimalla aikaan 52:39 nosti SB Vantaan taas maalin päähän, mutta Raseborg karkasi taas kahden maalin karkumatkalle vain reilu minuutti myöhemmin. SB Vantaa sai oman mahdollisuutensa ylivoimaan jo 57 minuutin pelin jälkeen ja pääsi vielä hetkeksi yrittämään kahdenkin miehen ylivoimalla, kun illan jäähysaldoja lähdettiin tasoittelemaan ottelun loppuhetkillä. Ylivoima oli kuitenkin ikävän ja sangen tehotonta, kotijoukkue hoiti lopulta sarjapisteet itselleen ja kruunasi iltansa kapteeninsa johdolla, kun ensin Niilo Nevalainen SB Vantaan maalilla nollasi helpohkosti Aki Korkiakosken yrityksen, jonka jälkeen kotikapteeni rehdisti vielä ampui pallon maalin kuitaten itselleen käytösrangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Palkitut

Edarin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Benjamin Iles.

Erikoista

SB Vantaa oli melkoisen kohmeessa pelin kaksi ensimmäistä erää, päätöserässä löytynyt draivi katkesi ikävästi kyseenalaiseen viiden minuutin rangaistukseen.

Muuta

Benjamin Iles jyrää vahvassa syysvireessä, lauantain ottelussa Edaripuolustuksen voimahahmo oli pelin tehokkain saldolla 2+1.