P09 Panttereiden sarjakauden avaus Hakaniemessä 6.10.18

08.10.2018

Sarjapelit 2018-2019 käynnistyivät lauantaina 6.10.18 Arena Center Hakaniemessä kilpasarjan turnauksella. Pantterit olivat valmiina jatkamaan siitä, mitä hienosti sujunut Tupla cup oli joukkueesta näyttänyt. Odotettavissa oli kolme kovatasoista peliä missä virheistä vastustaja rokottaa välittömästi.

EräViikingit Pohjoinen - SB Vantaa Pantterit 5-6

Ensimmäiseksi saimme aamupelissä vastaamme EräViikingit. Peli oli tasainen, mutta pallonhallinta oli Panttereilla. Kovalla miespuolustuksella saimme taitavan palloa siirtelevän joukkueen pidettyä aisoissa. Vastustaja rokotti jokaisesta virheestä, mutta onneksi niitä ei tullut kuin muutama. Maalipaikkoja oli meillä enemmän. Ensimmäisen erän osumatarkkuuden puute korjaantui toisessa erässä ja näin ollen veimme tasaisen ottelun 6-5. Kova prässi hyökkäyspäässä oli avainsana.

Toiseen peliin oli pitkä huilaustauko. Taukoa käytettiin itsensä huoltamiseen ja viereisellä kentällä osumatarkkuuden hiomiseen.

SB Vantaa Pantterit – Tiikerit Sininen 6-3

Toisen pelin vastustajana oli tuttu Tiikereiden joukkue. Tämä peli oli parhaimmillaan Panttereiden tavaramerkkiä. Miespuolustus toimi koko ottelun ja syötöt alkoivat löytää lavan ristiin puolustajalta hyökkääjälle. Oli hienoa, että niitä asioita mitä ensimmäisen ottelun jälkeen oli painotettu puolustamisessa ja miehen seuraamista oli mennyt perille. Kova vastustaja kaatui lukemin 6-3. Maalivahtipeli oli huikeaa koko turnauksen ajan, mutta Tiikereitä vastaan jäi hanskaan ylänurkasta sellainen koppi, että siitä olisi voinut tehdä vaikka julisteen. Voitto meille hyvän esityksen jälkeen 6-3.

SB Vantaa Pantterit – AxiA 5-6

Viimeinen ottelu alkoi lyhyen tauon jälkeen, minkä aikana pidimme jalat liikkeessä koko ajan, mutta matalalla pulssilla, jotta ruuti riittää päivän loppuun. Vastaan tuli AxiA, mistä valmennus oli etukäteen scoutannut taktiikan nopeille pitkille avauksille.

Peli oli tasaista ja meidän hallussa, mutta vastustajan viimeistely ja hyvä paine lavassa sai meidät tällä kertaa nurin. Ottelu päättyi kirvelevään maalin tappioon, vaikka johdimme maalilla vielä toisen erän puolessa välissä. Loppulukemat 5-6.

Panttereiden esitys kokonaisuudessaan oli loistavaa, mutta kilpasarjan peleissä virheet maksavat nopeasti kovan hinnan. Leuka pystyssä saavat jokainen kävellä. Hyvä avaus sarjakaudelle. Joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään. Tästä on hyvä jatkaa.