B-tytöt vuorostaan HämeCupissa

16.09.2018

Vantaan B-tytöt valmistautuivat alkavaan kauteen pelaamalla kilpasarjan pelejä HämeCupissa. Sunnuntain urakka tiedettiin haastavaksi, kun vastaan tuli SM-sarjassa pelaavia ja sinne pyrkineitä joukkueita.

Valmennus painotti tytöille koko turnauksen ajan oikeaa asennetta sekä huolellisuutta syöttöihin ja niiden vastaanottamiseen. Nuorehkolle joukkueellemme valmennus asetti tavoitteeksi sen, että jokainen pystyy pelaamaan osaamisensa äärirajoilla. Valmennus myös käytti turnausta hyväksi kokeillen erilaisia ketjukoostumuksia.

B-tytöt – Classic – lopputulos 0-4

Pitkän päivän ensimmäinen vastustaja oli Tampereen Classic, joka myös aloitti maalinteon. Maalia edelsi hieman hätiköiden tehty vaihto, joka avasi vastustajan hyökkääjälle mahdollisuuden vetää pallo laidasta kohti Helenan maalia. Omalta paikaltaan paikkaamaan juossut pakkimme ilmeisesti hieman peitti Helenan näkyvyyttä ja pallo pääsi livahtamaan hitaasti maaliin Helenan torjunnasta vieden Classicin 1-0 johtoon ajassa 5.45. Ensimmäisen erän alussa tytöillä oli muutenkin hieman ongelmia vaihtojensa kanssa (tarinan opetus= jos et tiedä keneen vaihdat, niin kysy!). Toisessa erässä Vantaalla oli mahdollisuus yrittää tasoitusta ylivoimalla, mutta tätä ylivoimaa leimasivat rahtusen hätiköidyt syötöt jotka estivät maalipaikkojen luomisen.

Valitettavasti vastustaja pääsi heti ylivoiman päättymisen jälkeen läpi laidasta ja pommitti pallon etuyläpeltiin ajassa 18.55. Classicin 3-0 maali tekaistiin, kun viimeistä erää oli pelaamatta vain reilu minuutti. Vastustajan hyökkääjän veto lähti oikeaoppisesti aivan puolustajamme jalkojen vierestä ja sujahti maaliin. B-tytöt päästivät vastustajan tekemään vielä 4-0 voittomaalin vain 25 sekuntia ennen ottelun loppua. Tässä maalissa vastustajalla oli myös onnea mukana. Puolustajamme peitti vastustajan vetoa, joka osui pakkimme mailan kärkeen ottaen siitä korkean kimmokkeen. Tämä kimmoke sitten päätyi roikkupallona Helenan maalin takanurkkaan.

SB-Pro – B-tytöt – lopputulos 3-1

Toisessa ottelussa Vantaan tytöt pelasivat SB-Pron joukkuetta vastaan. Ensimmäisen pelin asenne oli hieman hukassa ja aktiivisesti liikkunut vastustaja pääsi pyörittämään peliä turhankin vapaasti. Ensimmäinen takaiskumaali syntyi ajassa 3.52 Helenan taakse päätyneellä kaukovedolla. Siiri sai jäähyn ajassa 7.08, joka herätteli hieman Vantaan joukkuetta. B-tytöt hoitivat tämän alivoiman mallikkaasti. Vastustaja lisäsi erässä vielä johtoaan ja tilanteeksi 2-0. Kello pysähtyi aikaan 12.17 kun pitkähkön pyörityksen päätteeksi, vastustajan hyökkääjä löysi takaviistosta maalille nousseen pelikaverinsa, jonka hyvin painettu välitön veto painui Helenan maalin taka-alanurkkaan.

Ottelun 3-0 maali syntyi vastustajan katkaistessa poikittaisen pakki-pakki syötön. Vastustajan hyökkääjä pääsi aivan nokikkain Helenan kanssa ja viimeisteli loppuluvut hyvällä vedolla. Vantaan tyttöjen turnauksen avausmaali olikin sitten hienon yhdistelmän tulos. Lidi syötti pallon Empulle, joka malttoi odottaa Lidin kelaavan vauhtia ja antoi Lidille etuviistoon pitkän syötön suoraan juoksulinjalle. Lidin juoksusta lähtenyt veto osui aivan takaylänurkkaan. Ottelussa tapettiin vielä yksi vastustajan ylivoima Siirin saatua ajassa 27.0 jäähyn maillaan lyömisestä.

LoSB/VSS – B-tytöt – lopputulos 3-0

Kolmanteen peliin LoSB/VSS:n joukkuetta vastaan valmennus laati tiukan puolustusvoittoisen taktiikan ja sekoitti jälleen kentällisiä. Tarkoituksena oli herätellä joukkuetta ja saada ensimmäisen pelin syke takaisin joukkueeseen. Vaikka kärsimme 3-0 tappion,  pitivät tytöt pelin tasaisena ensimmäisen erän pitäen nipun tiiviinä ja vastustaja kentän nurkissa. Päivän parhaan pelinsä pelannut Helena torjui varmasti kaikki vastustajan vedot.

Toisessa erässä tarkkaavuutemme herpaantui ja vastustaja käänsi painostuksensa alanurkkaan suuntautuneeksi 1-0 maaliksi. Peliä oli pelattu tässä vaiheessa reilut 21 minuuttia. Vastustajan 2-0 maalissa Vantaa hävisi pari kaksinkamppailua ja ripeäjalkainen vastustaja pääsi pujottelemaan itsensä vetopaikalle. Pelin viimeisessä maalissa puolustajamme aikaili oman maalin tuntumassa pallon kanssa, ja ajautui tilanteeseen jossa vastustaja pääsi kiinni palloon. Pallo kimposi kaksinkamppailusta maalin edessä aivan yksin olleelle vastustajalle, jolla oli aikaa leipoa pallo ilmasta Vantaan maaliin. Loppunumeroista huolimatta oli tämä esitys yksi päivän parhaista peleistämme.

GrIFK – B-tytöt – lopputulos 1-2

Päivän viimeisessä sijoituspelissä SB Vantaa kohtasi GrIFK:n joukkueen. Tässäkin pelissä valmennus kokeili erilaisia ketjuja sekä pakkipareja. Avausmaali pelissä meni Vantaan piikkiin. Pitkän painostuskauden lopuksi sai Isla pallon reunaan Noralle, joka syötti pallon poikittain maalin nurkalla olleelle Elsalle. Elsan avausmaalin syntyaika oli 5.21. Siirille tuomittiin jäähy 11 minuutin pelaamisen jälkeen, mutta tänään loistavasti toiminut alivoimamme tappoi tämänkin jäähyn. Valitettavasti vastustaja pääsi tasoittamaan pelin vain 35 sekuntia ennen erän loppua. Tilanteessa ei palloa purettu oman maalin edestä ja niinpä vastustaja sai vetopaikan, joka hyödynnettiin välittömästi.

Toisessa erässä SB Vantaan tytöt pääsivät tekemään 2-1 voittomaalin. 25.30 syntyneessä voittomaalissa Isla jatkoi Lidin vedon verkkoon ja sinetöi näin B-tytöille turnauksen 7. sijan.

Oikealla asenteella ja tilanteisiin keskittymällä voidaan saavuttaa hyviä tuloksia, vaikka vastassa olisi vaikeitakin vastustajia. Kuten valmennuskin totesi, on erittäin tärkeää, että jokainen haluaa antaa aina kaikkensa ja pelata kykyjensä ylärajoilla. Tänään paras todistus tästä venymisestä oli kaikkien jäähyjen selvittäminen ilman takaiskuja.

Iittalaan saapuneita BiancoNero-kannattajaryhmiä hieman hirvitti, kun peleissä nähtiin useita oman maalin välittömässä läheisyydessä tehtyjä huolimattomia poikittaisia syöttöjä tai pitkittäisiä avauksenyrityksiä. Näitä tulisi välttää, jotta katsomossa ei tarvittaisi rauhoittavaa lääkitystä ja minimoitaisiin turhien maalitilanteiden luominen vastustajille.

Turnauspäivä täytti tarkoituksensa ja koko ajan tiivistyvä porukkaamme on entistä valmiimpi alkavaan kauteen.