C-tytöillä hieno päivä HämeCupissa

15.09.2018

C-tytöt heräsivät lauantaihin liki epäinhimilliseen aikaan matkatakseen Iittalaan HämeCup-turnaukseen. Tiedossa oli, että päivästä tulee kova, vastaan kun asettui mm. joukkueita, jotka tulevan kauden pelaavat C-tyttöjen SM-sarjaa.

C-tytöt – GrIFK/Northern Stars  - lopputulos 1-0

Turnauksen ensimmäisessä aamupelissä vastaan asettui SM-sarjan yhdistelmäjoukkue GrIFK/Northern Stars. Valmennuksen toiveet pelaajille olivat hereillä olo, tunne, kova tempo, aktiivinen ja loppuun asti pelaaminen.

HC_GRNS.JPG

Peli alkoi tunnustelevissa merkeissä molempien joukkueiden osalta. Tunnetasolla Vantaa oli koko pelin ajan siellä mitä valmennus oli toivonutkin. Liike oli läpi ottelun erinomaista ja vastustaja ei pahoihin tekopaikkoihin päässytkään ottelussa. Ottelun ainoa maali nähtiin ajassa 14:48, kun Siiri maalasi Elsan syötöstä. Muita tilastomerkintojä pelissä olivat kaksi Vantaan jäähyä, mutta nämäkin alivoimat hoidettiin kunnialla.

Huomioitavaa; jokainen pelaaja taisteli jokaisesta pallosta viimeiseen asti ja sillä saatiin katkottua vastustajan hyökkäykset kovalla prosentilla. Vetojen peitot olivat myös hyvää luokkaa. Vielä kun muistetaan hakea paikkaa aktiivisesti,  kun vastustaja antaa kovan paineen pakille, niin avaaminen helpottuu.

Steelers – C-tytöt -  lopputulos 2-4

Toisessa pelissä kohtasimme turnausjärjestäjä Steelersin joukkueen.

Ottelun ensimmäisen erän alussa kotijoukkue Steelers sai luotua useita hyviä maalintekotilanteita, hieman Vantaan avustuksella, mutta maalissa pelannut Martsa pelasti tilanteet ja antoi joukkueelle avaimet voittoon. Ajassa 5:03 Siiri tuomittiin jäähylle kampituksesta, mutta tämäkin alivoima hoitui joukkueelta mallikkaasti. Vantaa avasi maalitilinsä ajassa 7:37, kun tehokkaasti läpi ottelun pelannut Elsa pääsi maalintekoon Siirin syötöstä.

Toisen erään alkuun Steelers sai tasoitettua pelin ajassa 15:48. Ottelussa päästiin pyörittämään tehokkaasti myös ylivoimaa, ja Vantaa saikin tehtyä ylivoimamaalin ajassa 20:20 kun Lidi löysi Elsan keskeltä, ja Elsan tarkka sijoitus vei Vantaan johtoon.

Ottelun kolmas maali syntyi ajasa 22:55 kun kolmoskentän karvaus toimi. Vastustaja menetti pallon maalin takana Erikalle, joka sai siirrettyä pallon maalin kulmalta Susalle, joka sai laitettua pallon lähes tyhjään maaliin. Vantaan neljäs maali oli hienoa katseltavaa. Lidi sai pallon haltuunsa hyökkäysalueen laidassa, ja löysi toiselta laidalta poikittaisyötöllä Siirin. Siiri nappasi pallon haltuun ja laukaisi vastustamattomasti pallon maaliin. Peliin saatiin vielä yksi tilastomerkintä, kun vastustaja kavensi tilanteen 4-2 tilanteeseenn ajassa 29:46.

Pelissä huomioita kiinnitettiin valmennuksen toimesta seuraaviin asioihin: Karvauksessa porrastus unohtui ajoittain, joka avasi vastustajalle mahdollisuuden avata pitkällä syötöllä maalintekosektorille. Joukkueen yleisilme oli tässäkin pelissä korkealla tasolla, johon valmennus oli erittäin tyytyväinen. Tehtiin joukkueena ahkerasti töitä kentän molemmissa päissä. Ottelussa nähtiin myös, että kun palloa liikuttaa, niin syntyy tilanteita ja sitä kautta maaleja.

PSS Musta – C-tytöt - lopputulos 1-0

Ottelun alussa tytöillä oli muutama hyvä mahdollisuus tehdä maali tai jopa kaksikin. Ajassa 3.48 Néa sai jäähyn kampituksesta, minkä aikana vastustaja onnistui tekemään onnekkaan maalin. Ensimmäisessä erässä peli pysyi tasaisena ja tilanteita oli molemmin puolin. Ajassa 10.02 pääsimme vuorostamme ylivoimalle mutta maali jäi tällä kerralla tekemättä, hyvästä pyörityksestä huolimatta. Ottelun edetessä pallonhallinta siirtyi vastustajalle, mutta lisämaaleja ei nähty.

Huomioita: se, että pelaa uhrautuvasti ja ei päästä vastustajaa helpolla missään tilanteessa tai yhdessäkään vaihdossa, antaa aina mahdollisuuden voittoon, niin oli tässäkin pelissä. Olimme ottelussa kolme kertaa alivoimalla, eikä vastustaja päässyt taaskaan luomaan vaarallisia tilanteita, upeaa! Ja pakko on vielä kerran hehkuttaa tyttöjen upeaa taistelua kaikissa kolmessa alkusarjan pelissä, sekä Martsan kylmän viileää torjuntatyöskentelyä!

Vantaan tytöt selvittivät tiensä lohkokakkosina illan pronssiotteluun, eli valmennukselta jäi nyt päivän Fort Boyard jakso katsomatta.  Pronssiottelun vastustajaksi saimme toisesta lohkosta kovan SBS Wirmon.

C-tytöt – SBS Wirmo – lopputulos 1-3

Päivän viimeiseen peliin, pronssipeliin, lähdettiin noin kolmen tunnin tauon jälkeen. Tavoitteena oli pelata vähintään yhtä hyvin, kuin kolme aikaisempaakin peliä tai jopa päivän paras peli. Vastassa oli erittäin kova SBS Wirmo, viimekauden C-tyttöjen Suomen mestari!

Peli alkoi tasaisena vääntönä, kuten aikaisemmatkin pelit. Jo ajassa 0.32 vastustajalle tuomittiin rangaistus ja pääsimme pelaamaan ylivoiman. Vastustaja kuitenkin puolusti mallikkaasti ja YV maalia ei nähty. Pian jäähyn jälkeen Elsa pääsi kuljettamaan pallon omalta alueelta laitaa pitkin ylöspäin ja laukauksin lähti kivasti päätyen vastustajan maalin oikeaan takanurkkaan, 1-0!

Ottelun edetessä, pallovarma vastustaja lisäsi kierroksia ja pyöritystä. Ajassa 9.37 vastustaja lopulta onnistui maalinteossa hienon kuvion päätteeksi. Ei muita tilastomerkintojä ensimmäisessä erässä. Ensimmäisen erän loppu ja käytännössä koko toisen erän kuvio oli selvä: vastustaja pyöritti, meidän tytöt puolustivat tiukasti ja Martsa torjui maalissa loistavasti. Vastustajan hyökkäykset olivat pitkiä mutta parhaat vetopaikat saatiin blokattua, kunnes lopulta ajassa 23.46, vastustaja teki 1-2 voittomaalin.

Ihan lopussa haimme vielä tasoitusta ilman maalivahtia, kun saimme vaparin herkullisesta paikasta vastustajan puolustusalueelta. Hyvä tilanne päättyi kuitenkin vastustajan maalivahdin näppeihin. Tämän jälkeen pitkällä avausheitolla vastustaja onnistui vielä tekemään ottelun lopputulokseksi 1-3 tyhjään maaliin. Loistava peli tappiosta huolimatta! Martsa palkittiin ottelun päätyttyä turnausjärjestäjien toimesta ansaitusti joukkueen parhaaksi pelaajaksi.

Päävalmentajan yhteenveto päivästä: Hyvä turnaus takana. Neljä kovaa peliä. Se mitä tänään haluttiin myös saatiin;  kova taistelu, liike, periksiantamattomuus, aktiivisuus ja Tahto. Niitä elementtejä oli jokaisessa pelissä. Tästä on hyvä jatkaa, usko omaan hyvään joukkuepeliin ja sen toteutamiseen on tärkeää. Hienoa tytöt! Nyt tankkausta, lepoa ja venyttelyä. Huomenna jatketaan HämeCupia sitten B-tyttöjen kanssa!