C-tytöt starttasivat kautensa harjoitusottelulla Klaukkalassa

06.09.2018

C-tytöt matkasivat torstaina Klaukkalaan, jossa SB-Pron  uusi kotiareena tarjosi pelille loistavat puitteet.

Kauden ensimmäiseen C-tyttöjen harjoituspeliin valmennus lanseerasi uuden tavan karvata ja hyökkäyksessäkin kokeiltiin hieman uusia kuvioita ja ketjukoostumuksia. Ilmeisesti uudet kuviot johtivat turhaan miettimiseen, jonka mahdollisena seurauksena myös pelitempo laski tahmeaksi tarpomiseksi.

Hieman väsyneen oloisessa ensimmäisessä erässä saatiin Vantaalle yksi tilastomerkintä. Vastustajalle ajassa 12.50 vihelletty jäähy hyödynnettiin Saran matalahkon vedon painuessa torjunnasta maaliin. 0-1 maaliin ei syöttäjää.

Toisessa erässä C-tytöt päästivät vastustajan tekemään kaksi maalia. Ajassa 20.32 menetti puolustajamme pallon vastustajalle laitanousun yhteydessä. Vastustaja siirsi pallon nopeasti keskellä vapaana olleelle hyökkääjälle, jonka veto painui Martsan torjunnan kautta kiusallisen hitaasti maaliin. Toisessa maalissa valmennuksen ohjeistuksen mukaisessa karvauksessa välimatkat näyttivät jääneen pitkiksi. Vastustaja pääsi tulemaan kohti maalia ja kun painetta ei laitettu oikein pallolliselle eikä pallottomille vastustajille, muodostui maalimme eteen ylivoimatilanne. Vastustajan veto laidasta lähti välittömästi syötöstä ja maalin syntyajaksi kirjattiin 22.27. Lidille tuomittiin erässä ajassa 26.10 jäähy, jonka Vantaa selvitti mallikkaasti. Jäähy jäi toisen erän viimeiseksi tilastomerkinnäksi.

Kolmannessa erässä ei maaleja tehty, mutta kumpikin joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa. Vaikka SB Vantaan käsittämättömän asiantunteva kannattajajoukko ihmettelikin vähän hengetöntä pelaamista, on kuitenkin todettava Vantaan hoitaneen pelissä molemmat alivoimatilanteet erittäin hyvin. Myös ylivoimapeleissä saatiin kuvio kuntoon ja malttia oli selkeästi aikaisempaa enemmän.

Pelin lopuksi ammuttiin vielä viidet rankkarit. Rankkarikisan voitti SB-Pro samoin lukemin kuin pelinkin eli 2-1. SB Vantaan ainokaisen nosti maaliin Emmi.

Ensimmäisen pelin C-tyttöjen kanssa pelasi Milla, joka on kehittynyt yhden kauden aikana huimasti. Myös Suski ja Nora pelasivat ensimmäisen pelinsä tässä joukkueessa ja on hienoa, miten tytöt ovat päässeet sisään joukkueeseen. Valmennus valitsi pelin tsemppariksi Adan, joka karvasi erittäin tunnollisesti ja aggressiivisesti, hoitaen näin oman tonttinsa hyvin.

C-tyttöjen kauden ensimmäinen peli on nyt takana ja rutiinin ja kuvioiden sisäistämisen jälkeen tulevat tulokset paranemaan. SB-Prolle kiitokset mahdollisuudesta harjoituspeliin ainakin Vantaalaisille poikkeuksellisen hienossa hallissa.