C-tyttöjen tie TFT-turnauksessa katkesi puolivälieriin

22.04.2018

Vantaan C-tytöt kohtasivat  TFT turnauksessa sunnuntaina heti aamusta FBT Karhut Porista, joka oli täysin uusi tuttavuus Vantaan tytöille. Karhujen tiedettiin voittaneen kaksi ensimmäistä peliään ja hävinneen viimeisen eli asetelma oli sama kuin Vantaan tytöillä. Josba-pelissä nilkkansa loukannut Lidi oli toipunut pelikuntoon.

Vantaan paikalla ollut kokeneempi kannattajakunta osasi jo hieman pelätä aikaista aamupeliä ja valitettavasti Vantaan peli olikin alusta melko tahmeaa. Karhut saivat tehtyä avausmaalinsa kun C-tytöt eivät saaneet Karhujen omassa päässämme pyörinyttä painostuskautta katkaistua. Kun palloa ei purettu omalta alueelta väljemmille vesille oli lopulta seurauksena läheltä Mariaa tehty 1-0 maali ajassa 5:06. Vastustaja lisäsi johtoaan hieman keskiviivan alta lähteneellä kaukovedolla, joka pomppasi maassa ennen maskissa ollutta Mariaa. Tämän maalin syntyaika oli 8:47.

Toisessa erässä olisi Vantaan pelaajien pitänyt nostaa tempoa, mutta erän alku oli pienehkö pettymys. Vain 30 sekunnin pelaamisen jälkeen pääsi vastustajan hyökkääjä irti puolustajastamme,  ja nousi vapaasti kaukalon nurkasta Marian maalille ja käytännössä survoi 3-0 johtomaalin. Tämä ei ollut turnauksen ensimmäinen maali jossa hyökkääjä pääsi nousemaan maalimme nurkalta maalintekotilanteeseen.

Vantaan valmennus sekoitti pelin aikana ketjujen koostumuksia osittain sovitun lepuuttamisjärjestyksen vuoksi. Ajassa 19:20 palattiin pallo laidalla olleelle Emmille (Nappari) joka syötti pallon keskeltä juosseen Siirin juoksulinjalle. Siiri ei aikaillut ja veti suoraan juoksusta C-tyttöjen 3-1 kavennusmaalin. Vantaa sai parempaa otetta peliin toisessa erässä, mutta seuraavasta maalista vastasi vastustaja. Vantaan alimpana ollut puolustaja ei saanut pomppivaa palloa kunnolla haltuun ja tilanteeseen rynnännyt vastustaja ryösti pallon itselleen. Nopeasti ylös vedetty pallo painui maaliin ajassa 22:26. Vantaa jaksoi kuitenkin taistella ja sai vielä pallon Karhujen maaliin. Tiia syötti pallon Lidille, jonka kaukovedolla saatiin aikaiseksi 4-2 kavennus (ja loppunumerot) ajassa 25:11.

Turnauksesta jäi ensimmäisen päivän osalta paikalla olleille runsaslukuisille BiancoNero -kannattajille hyvä maku suuhun. Joukkue syötteli järkevästi ja asenne oli kohdallaan. Sunnuntain osalta pettymys oli lähinnä se, että panosten noustessa Vantaa pelasi turnausrupeaman heikoimman pelinsä jossa ei nähty täysin samaa edellisen päivän asennetta. Kokonaisuutena oli TFT-reissu jälleen hieno kokemus ja tarjosi paikalla olleille monille vanhemmille jännittävää viihdettä (elvytyskärryille ei onneksi ollut tarvetta…). Yhteinen matka hitsaa aina joukkuetta yhteen ja olemme toivottavasti astetta valmiimpia, kun HJC -turnaus alkaa n. kuukauden kuluttua.

Kahdessa viimeisessä pelissämme napsahtelivat vaparit ja keskialueelta lähteneet syötöt liian usein ensimmäiseen vastustajaan aiheuttaen turhia vaaratilanteita. Kaikkiin pelitilanteisiin täytyy aina keskittyä, jotta turhat ongelmat vältetään. Monesti ajaudumme/hakeudumme myös 1v1 -tilanteeseen, jossa mahdollisuus menettää pallo on 50/50 kun voisimme sen sijaan hakea paremman paikan syöttöjen kautta. Pallo kun todistetusti liikkuu nopeammin kuin yksikään pelaajista…

Linkin takana tunnelmia reissustamme. Ja jos jollain on kuulohavaintoja joukkueenjohtajan kadonneesta äänestä, tiedätte minne sen saa palauttaa..

Kiitokset tytöt taas ikimuistoisesta turnausreissusta, joka nyt toki harmittavan aikaisin päättyi. Kiitokset myös joukkueen mukana reissanneille BiancoNero-kannattajaryhmän jäsenille sekä tietysti valmennukselle. Ja kuten todettua, oli ilahduttavaa nähdä kannattajaryhmämme jäseniä runsaslukuisesti paikan päällä pelejä seuraamassa ja tyttöjä tsemppaamassa.  Meidän Jengi!