Valmistautumista Tampereelle

19.04.2018

C-tytöt valmistautuivat viikonlopun Tampereen turnaukseen pelaamalla harjoituspelin M-Teamia vastaan. He puolestaan viimeistelivät kuvioitaan omaan haastajasarjan finaaliinsa. Vantaan valmennus painotti ennen ottelun alkua aktiivista karvauspeliä, pelin rakentamista sekä pelivalmiutta. Nämä kaikki asiat ovat tärkeässä roolissa lyhyissä turnauspeleissä.

Ottelu alkoi salama-alulla, kun heti ensimmäisessä vaihdossa pienen hyökkäyspään pyörityksen jälkeen Elsa pääsi vapaalle vetopaikalle ja veti pallon maaliin. Ottelun ensimmäiset minuutit sujuivat Vantaan selvässä hallinnassa. Viidennellä minuutilla Jessica syötti Elsalle, oman peitetyn vedon jälkeen, ja Elsa veti pallon tarkasti maaliin. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä yksi maali, kun Saga pääsi pallonriistoon hyvän karvauspelin jälkeen. Hän pääsi puoliksi yksin läpi, ja veti pallon vastustamattomasti alakulmaan. Erän loppua kohden M-Team sai paremmin juonesta kiinni, mutta Maria maalilla poimi pallot varmasti.

Toiseen erään vaihdettiin hieman kentällisiä. Helena tuli hyökkäykseen, ja kuuluisaksi tullut Helenan "kultainen kosketus" oli lähellä tapahtua taas, kun heti ensimmäisessä vaihdossa luotiin hieno maalintekopaikka mutta ihan ei maalia syntynyt. Vaihto kuitenkin päättyi maaliin, kun Niemi levitti pakkipakkisyötöllä Ellalle, joka taas jatkoi suoraan ykkösellä pystyyn Julialle, jolla oli vapaa tila jatkaa liikettä kohti maalia, ja vetää maali. Siinä oli yksinkertaisen hienosti rakennettu tilanne! Seuraavan maalin teki Nappari, kun hän pääsi vapaasti keskialueen katkonsa jälkeen vetämään. Siinä oli taas hyvää karvauspelaamista koko viisikolta. Erän loppupuolella vaihdot venyivät liian pitkiksi, jonka takia pelistä tuli sekaista. Näin ollen M-Team pääsikin kaventamaan toisen erän lopussa 5-1:een.

Kolmanteen erään lähdettäessä valmennus painotti vaihtojen pituuden lisäksi pallollista malttia. Muutamia hyviä, pitkiä hyökkäyksiä saatiin rakennettua, mutta kiire loisti läsnäolollaan myös viimeisessä erässä. Julia ohjasi Vantaan 6-1 maalin Niemen vedosta. Erän loppupuolella M-Team kavensi vielä kahteen kertaan. Kolmannen erän kohokohtana oli Elsan kikkailut kolmen vastustajan ohi. Sitä taisi ihailla äänestä päätellen katsomo, vaihtopenkki, sekä pelaajat kentällä, mutta harmillisesti syöttöpaikkaa ei kikkailujen jälkeen löytynyt. Ottelu päättyi siis Vantaan 6-3 voittoon.

Ottelun teemoista onnistui aktiivinen karvauspeli koko viisikkona, jossa myös puolustajat uskalsivat nousta tarpeeksi ylös. Myös kuusi tehtyä maalia on aina hyvä suoritus. Pelivalmiutta sekä pallollista peliä lähdetään viikonloppuna parantamaan. Tämä oli kuitenkin hyvää valmistautumista lyhyitä pelejä varten. Kiitos M-Teamille ja tsemppiä haastajafinaaliin! Vantaan joukkue suuntaa siis perjantaina bussin keulan kohti Tamperetta, jossa pelit Tampere Floorball Tournamentissä alkavat lauantaiaamupäivällä! Bussimatka, hotelli, yhdessä olo, pelit, hauskanpito, uudet vastustajat...niistä on meidän joukkueen tuleva viikonloppu tehty!