28.03.2018

Lauantaiaamupäivällä Haukat suuntasivat Hakaniemeen, jossa oli
ohjelmassa vain yksi ottelu.
Valmennus sai jälleen perjantaina miettiä kokoonpanoja uusiksi, kun peräti kolme poikaa oli kuumeessa muutenkin suhteellisen kapeasta rosterista.

Kotkat oli sijoitettu Myllypuron iltavuoroon, jossa oli kaksi kovaa kamppailua Loisketta sekä KKP:ta vastaan.
Kauden ollessa sarjapelien osalta lähes taputeltu, lähdettiin peleihin hakemaan pieniä onnistumisia, eikä ottamaan paineita voitoista.

Haukat - MaSu mustat 12-0

Vaikka otteluun lähdettiin lopulta vain yhdeksällä kenttäpelaajalla, niin vastustajilla oli heitä vielä kaksi vähemmän.

Ensimmäiset viisi minuuttia mietittiin miten kauaksi vanhemmat olivat joutuneet jättämään autonsa, mutta sen jälkeen alkoi peli kulkemaan. 4 minuuttia ja 28 sekuntia meni Haukoilla neljän maalin tekemiseen, jotka jäivätkin erän ainoiksi. Erän kulkua kuvasi hyvin torjuntatilasto joka näytti lukemia 2-12.

Toinen erä alkoi Haukkojen kannalta hieman onnekkaasti, kun lähes puolesta kentästä lähtenyt veto pomppasi vastustajasta omaan maaliin. Tätä seurasi hyvänolon tunne ja lievä yksinyrittäminen ennenkuin erän puolivälissä saatiin taas vähäksi aikaa pelistä kiinni tekemällä reiluun neljään minuuttiin neljä maalia, joista pari syntyi hienoilla kuvioilla. Vaikka peli olikin täysin Haukkojen hallussa, niin toisessa erässä ei saatu juurikaan vetoja aikaiseksi. Vetopaikalle päästyä oltiin kuitenkin tarpeeksi tehokkaita ja maalit tehtiin hyvällä prosentilla.

Kolmas erä oli lähinnä pelailua ja osa pojista yrittikin väkisin puskea keskeltä yksin läpi maalintekosektoriin tavoitteena vain saada peli laitettua poikki. Lopulta onnistuttiin syöttelemällä  tekemään kolme maalia, jolloin peli keskeytettiin muutama minuutti ennen loppua.

Pelin teemana oli, että lähdetään voittamaan jokaista erää erikseen ja tämä onnistuikin hyvin.
Ilman kovaäänistä ohjeistamista puolustussuuntaan pelaamisen velvoitteesta ei olisi kuitenkaan pelattu nollapeliä.
Vastustaja väsyi, koska pidettiin pelitempoa hyvin yllä sekä pelin edetessä puoluspään pelaaminen tiivistyi ja hyökkääjät tekivät töitä paremmin myös alaspäin. Positiivisena asiana voidaan pitää myös sitä, että kaikki Haukkojen kenttäpelaajat saivat ottelussa vähintään yhden pisteen!
Voitto tuli ihan peruspelillä, joka olikin minimitavoite. Viimeisellä kierroksella ratkeaa lohkovoitto, joka on Haukkojen omissa käsissä, mutta siihen tarvitaan todennäköisesti kaksi voittoa.

Kotkat - Loiske Jellonat 3-12

Ensimmäisenä vastaan asettui Loiske Jellonat, joita vastaan aikaisemmat kohtaamiset olivat päättyneet ei-niin-hyvin Kotkien kannalta.
Kuten lähes joka kerta, niin myös nytkin annettiin vastustajalle heti alkuun muutama maali etumatkaa. Jellonat paineistivat koko ensimmäisen erän hienosti ja erätauolle mentiin motivoivassa 1-5-tappioasemassa.
Valmennuksessa oltiin eri mieltä siitä, oliko ensimmäinen vai toinen erä se "meidän erä" pelillisesti. Joukkueenjohtaja ei kiistaa suostunut ratkaisemaan kummankaan osapuolen hyväksi vaan sortui diplomaattiseen sovitteluun, joten päävalmentajan auktoriteetilla Niklas julisti toisen erän "meidän eräksi", niin tilastollisesti kuin vaihtopenkillä olevien hymysuiden määrässä mitattuna.

Kotkat_myllypuro_loiske.JPG

Toisessa erässä päästiin paremmin peliin sisään, kiitos heti erän toisella minuutilla tehdyn maalin! Ketjumuutokset ja vaihtojen rytminvaihto herättivät pojissa tekemisen meiningin kipinän, joka oli selvästi aistittavissa, vaikka se ei valitettavasti näkynyt kuitenkaan tulostaululla.
Peli parani minuutti minuutilta mutta vastustaja oli täysin ylivoimainen viimeistelyssä - summerin soidessa taululla oli lukemat 3-12 Jellonien hyväksi.

Pojat antoivat omalle peliasenteelle 3.5 pistettä viidestä ja lupasivat, että seuraavassa pelissä oltaisiin heti alusta asti hereillä.

Kotkat - KKP 8-8

Iltakamppailuun lähdettiinkin vähän levottomin mielin. Yli kahden tunnin tauko pelien välissä, lähestyvä nukkumaanmenoaika ja mielessä olevat aikaisemmat kohtaamiset (kaksi selvää voittoa, joista toinen keskeytyksellä)  KKP :ta vastaan tekivät tehtävänsä.

Ottelua oli pelattu vain 22 sekuntia, kun vastustajan ensimmäinen veto upposi Kotkien maaliin. Tilanne paikattiin kymmenen minuuttia myöhemmin, mutta erän lopussa annettiin vastustajan taas karata. Tauolle lukemin 1-3 ilman, että vastustajan maalivahti olisi kertaakaan torjunut palloa.

Kotkat_myllypuro_kkp.JPG

Heti erän alussa törmättiin kirjaimellisesti samaan ongelmaan kuin aikaisemmin. Poikien koko- ja voimaerot tässä iässä ovat parhaimmillaan valtavat, joten pieni kontakti muuttui kahden minuutin jäähyksi vaarallisesta pelistä. Alivoimalla hölmöiltiin oikein urakalla ja vain muutaman pelisekuntin jälkeen KKP kiitti ja löi tulostaululle jo lukemat 1-4.
Ilmassa olivat kaikki katastrofin ainekset mutta toistamiseen pojat näyttivät meille aikuisille miten homma hoidetaan. Porukka sopi vaihtopenkillä kuviot kuntoon ja kävi lyömässä kavennusmaalin. Ja toisen.

KKP :n nopeat hyökkäykset olivat Kotkien kannalta ikävää katseltavaa kavennusmaalien jälkeen, mutta erän loppuun saatiin lyötyä vielä yksi maali ja tauolle tappioasemassa 4-6.

Kotkat_myllypuro_kkp2.JPG

Kolmannessa erässä pelattiinkin 13 minuuttia sitä peliä, johon pojat parhaimmillaan pystyvät! Maaleja tuli kuin liukuhihnalta, jalat liikkuivat kuin pikajuoksijoilla, syötöt napsuivat suoraan lapaan eikä yhdessäkään tilanteessa annettu periksi.

Ottelua johdettiin viimeisille minuuteille asti, mutta yksi nukahdus johti notkahdukseen ja KKP kampesi lopulta tasoihin. Ottelu vihellettiin päättyneeksi tilanteessa 8-8.

Junioripeleissä on turha jossitella, mutta tässä tapauksessa pelin voi merkitä omaan kirjanpitoon

voitetuksi. Toinen tuomari riisti Kotkilta kaksi maalia, joista toisen ansaitusti ja toisen täysin ilman syytä.

Ottelussa nähtiin yleisesti myös kovempi tuomarilinja kuin yhdessäkään pelissä aikaisemmin, täysin ilman varoituksia tai edes keskustelua. Jäähyjen ja vapaalyöntien syyt jäivät niin meidän kuin vastustajien pojille mysteereiksi, eivätkä ne aina auenneet valmentajillekaan, saati sitten katsojille.
Vaikka valmennuksen tekikin mieli repiä viimeisetkin hiukset päästä tuomareiden ja pelikellon käyttäjän takia, oli kokemus hyvä opetus pojille mitä kaikkea tähänkin lajiin mahtuu. Asia käsiteltiin hienosti heti pelin jälkeen ja annettiin omasta asenteesta ottelun puolen välin jälkeen 4.8 pistettä viidestä.

Valmennus kiittää poikia hienoista peleistä! Valmennus haluaa myös muistuttaa poikia siitä, miten "tylsät juoksutreenit" maksoivat itsensä takaisin sillä, että jokainen jaksoi juosta täysillä täydet minuutit. Ne "tylsät syöttötreenit" johti todella hienoihin syöttökuvioihin, jotka päättyivät välillä myös maaleihin.
06.04.2024Joukkueiden avoimet harjoitukset käynnissä!
09.03.2024Kesäleirit kesäkuussa, ilmoittaudu nyt!