P09 Tiikereiden taistelut Campossa 25.3.

26.03.2018

20180325_turnaus_tiikerit_01.JPGVirvonvarvon tuoreeks terveeks….Kevätkauden viimeinen salibandyliiton alainen Tiikeriturnaus pelattiin palmusunnuntaina Vantaan Campo Centerissä. Tiikerit lähti metsästämään hyviä suorituksia 10 pojan terävä kyntisellä laumalla.

Ensimmäisenä areenalle asteli vastaan raadeltavaksi Helsinkiläinen M-Team. Ennen peliä pojista huokui hyvä asenne ja silmistä näki, että tänään oltiin tultu taistelemaan kynsin hampain. Pelin ensimmäiset minuutit näytti todella hyvältä taistelulta ja pystyttiin pitämään puolustus tiukkana.20180325_turnaus_tiikerit_02.JPG Heti alusta tosin näki kuinka juoksukykyinen vastustaja oli. Saimme luotua ensimmäisessä erässä joitakin maalipaikkoja mutta hieman osoitteettomien laukauksien johdosta maalisaldo näytti ensimmäisen erän jälkeen Tiikerit 0 - M-Team 4. Tauolla valmennus kehui hyvää puolustamista ja korosti sitä edelleen. Myöskin laukauksien laatuun tulisi kiinnittää huomioita. Toiseen erään lähdettiin ylimääräisellä pelaajalla, joka oltiin saatu kentälle jo ensimmäisessä erässä. Tästä huolimatta palloa ei saatu omille ja kun vastustaja oli tällä kertaa huomattavasti nopeampi, niin sitä myöten tiikerit olivat miltei jokaisesta tilanteesta myöhässä. Kova juokseminen alkoi myös tuntua pojilla jaloissa, joten vastustaja rokotti tasaiseen tahtiin. Maalivahtimme taisteli minkä pystyi, mutta useissa tilanteissa maalivahtimme olisi tarvinnut enemmän puolustuksen apua. Tiikereillä jäi kuparinen rikkomatta ja M-Team runnoi 0-12 voittoon.

20180325_turnaus_tiikerit_04.JPGEnnen toista ja tällä kertaa viimeistä peliä alkoi poikien käytöksessä huokumaan ylimääräistä energiaa. Alkulämmittelyn aikana valmennuksen oli muistutettava, että mitä varten täällä oltiin ja hommat tehdään kunnolla loppuun asti. Tämän ryhdistäytymisen jälkeen vastaan asteli Espoon Oilers. Nyt kentällä nähtiin kaksi erittäin tasaväkistä ryhmää ja Tiikeritkin pääsivät kunnolla rakentamaan paikkoja. Huolimatta erän puolivälissä olevasta 3-0 tappio asemasta olivat poikien asenne ja taistelutahto huomattavasti korkeammalla kuin ensimmäisen hieman ylivoimaisen joukkueen edessä. Kenttäpelaajien hyvän taistelun lisäksi maalivahti piti hienoilla pelastuksillaan tilanteen siedettävänä. Ja saimmehan me myös maalin tehtyä joten ensimmäisen erän loppulukemat olivat 3-1. Erätaukoa vietettiin melkeinpä juhlallisissa tunnelmissa mutta edelleen oli muistutettava laukauksien laadukkuudesta. Toiveet olivat korkealla kun toinen erä alkoi. Erä olikin todella tiukkaa ja tasaista vääntämistä. Maalipaikkoja syntyi puolin ja toisin mutta harmittavasti Tiikeri laukaukset suhisivat ohi tai yli maalin. Toisessa erässä vastustaja sai vielä yhden kerran heilutettua verkkoamme. Loppulukemat väkevän taistelun jälkeen 4-1 Oilersille. Erikoiskiitokset Panttereille jotka tulivat kovaäänisesti kannustamaan Tiikereitä. Tätä se yhteishenki on parhaimmillaan!!

20180325_turnaus_tiikerit_05.JPGToisen pelin jälkeen valmennus ilahtui siitä, ettei poikien mielet olleet yhtään allapäin vaikka peli päättyi harmilliseen tappioon. Tämä osoittaa sen, että jätkät alkavat ymmärtämään, että voitot eivät ole aina tärkeimpiä vaan ne pienetkin onnistumiset pelin aikana. Tämä ruokkii sitten jatkossa aina vaan parempiin ja parempiin saavutuksiin.