C-tytöt harkkapelissä Tiikereiden B-tyttöjä vastaan

22.03.2018

Tikkurilan Tiikereiden B-tyttöjen joukkue oli ystävällisesti lupautunut pelaamaan Vantaan tyttöjä vastaan harjoituspelin Tiger Sportissa.

Ajatuksena pelissä oli antaa C-tytöille kokemusta B-tyttöjen sarjan tasosta ja siinä kyllä onnistuttiinkin. Tiikereiden B-tytöt olivat odotetusti pelinopeudeltaan ja taidoiltaan Vantaan C-tyttöjä edellä. Hienoa oli kuitenkin C-tyttöjen asenne ja hyvä vääntäminen kamppailutilanteissa.

Tiikerit aloittivat maalinteon ajassa 3.36 kun puolustajamme jäi hieman jälkeen tilanteesta, jossa vastustajan pistosyöttö tavoitti hyökkääjän, joka pääsi melko vapaasti vetämään pallon maalin alanurkkaan. Tiikereiden seuraava eli 2-0 osuma tuli kun peliä oli pyöritetty tasan 6 minuuttia. Tämä maali oli hieman kiusallinen koska pallo jäi elämään Marian torjunnasta maaliviivalle josta sitä ei oikein tajuttu ja ehditty sutia pois ennen vastustajaa. 3-0 maalissa vastustaja huomasi vapaana olleen etukulman ja täräytti tarkan vedon maalissa hyviä torjuntoja esittäneen Marian olkapään ja yläputken välin. Maali syntyi harmittavasti,  kun erää oli jäljellä vain 40 sekuntia.

Toisessa erässä Tiikerit tekivät vielä neljännen maalin ennen C-tyttöjen kavennusta. 4-0 maalissa vastustajan hyökkääjä kuljetti palloa laitaa pitkin ja löi nopeasti jarrut kiinni saaden näin mailan vapaaksi. Nopea ja tarkka veto painui takayläpesään ajassa 18.54. Vantaan 4-1 kavennus syntyi Sagan seuratessa oman päätylaudasta kimmonneen vetonsa. Saga tekaisi maalin toiselta tolpalta matalalla nurkka vedolla maalin ajassa 20.07. C-tytöt ehtivät vielä tekemään erässä toisen maalin, kun Siiri katkaisi vastustajan hyökkäyksen ja veti pallon kohti maalia. Elsa seurasi hyvin reboundin ja suti pallon maaliin lähietäisyydeltä, kun peliä oli pelattu 26.04. Toinen erä oli kokonaisuudessaan C-tyttöjen paras erä koko pelissä.

Kolmannessa erässä vastustaja päästettiin tekemään vielä kaksi maalia. Ennen vastustajan maaleja pääsi Vantaan joukkue pelaamaan ylivoimaa vastustajan saadessa jäähyn ajassa 31.18. Ylivoimaa pystyttiin nyt pyörittämään hieman rauhallisemmin kuin aikaisemmissa peleissä, mutta muutamat syötöt lipsahtivat silti harmillisesti, vaikka vastustaja ei luonut painetta syöttäjille. Kokonaisuudessaan ylivoima meni nyt kuitenkin oikeaan suuntaan, vaikka maalia ei saatu väsättyä. 5-2 maali syntyi, kun Vantaan tytöt nukahtivat täysin vastustajan antaessa laidasta nopean vaparin, jonka syötön saanut hyökkääjä veti heti kovaa ja ylös Marian taakse. Viimeinen maali päästettiin jälleen pitkältä tulleen läpisyötön seurauksena. Marian jalkojen välistä hiljaa maaliin lipunut pallo ylitti maaliviivan ihan viimeisellä hetkellä… Maalin syntyaika oli 44:59 eli vain sekunti ennen pelin päättymistä. Peli Tiikereille 6-2.

SB Vantaan tytöt olivat liikkeellä hyvällä ja taistelevalla asenteella. Vantaan tytöt jäivät hieman jälkeen pelinopeudessa ja vastustaja osasi liikkua ja hakea vapaata paikkaa C-tyttöjä paremmin. Hyvä opetus Vantaalle oli myös Tiikereiden paljon käyttämät pitkät ja usein korkeatkin pystyavaukset. Kun peli nopeus nousi, korostui myös ensimmäisen kosketuksen tärkeys. Menetimme usein pallon siihen, että se vastaanotettiin ahtaaseen paikkaan tai kosketus oli liian kova. Kuten monesti tällä kaudella on huomautettu, tulisi tyttöjen kiinnittää huomiota vapareihin. Tiikerit pelissä pelattiin omat vaparit liian usein ahtaaseen tilaan ja kärsittiin turhia pallonmenetyksiä. Kaikesta huolimatta oli C-tyttöjen esitys todella kelvollinen ja pelistä saatiin hyvää kokemusta tulevia pelejä varten.