P09 Pantterit pistejahdissa Tigersportissa 11.3.2018

11.03.2018

Maaliskuu ja maalien teon aika. Pantterit oli kokoontunut tällä kertaa Tiger sport areenalle Vantaalle. Kasassa oli iskukykyinen lauma vaikka harmillisesti pari poikaa oli sairastunut juuri ennen turnausta.

20180311_turnaus_pantterit_01.jpgEnsimmäiseksi vastustajaksi arvontakone oli valinnut EräViikingit Siniset. Pelin alku oli meille todella tahmeaa kun syötöt eivät löytäneet perille eikä varsinkaan puolustus toiminut. Vastustajat jäivät maalille vapaaksi jolloin laukaukset upposivat lähes joka kerta maaliin. Eikä maalivahdillekaan jätetty mahdollisuuksia. Näin ollen Eräviikingit olivat kahdeksassa minuutissa karannut 5-0 johtoon. Vastustajan liike oli todella hyvää ja syötöt löysivät perille tämä aiheutti sen, että Pantterit olivat liian usein myöhässä tilanteista vaikka saimmekin yhden ylimääräisen pelaajan kentälle. Onneksi vastustajan maaliverkkokin soi ennen erätaukoa jolle lähdimme 6-1 tappioasemassa. Erätaukoa vietimme hieman alakuloisissa merkeissä, mutta valmennuksen ei auttanut muu kuin korostaa puolustuksen tärkeyttä ja, että vastustajaa ei saa päästää vapaana laukaisemaan. Toinen erä olikin jo paljon tasaisempaa vääntöä, johtuen osin extra pelaajastamme. Koko toisen erän saimme pelata viidellä kenttäpelaajalla mutta vastustajan liikkeen ollessa edelleen kovaa emme päässeet hyville maalin teko paikoille. Molemmat joukkueet saivat vielä kaksi lisämaalia jolloin loppusummerin soidessa lukemiksi muodostui 8-3 EräViikingeille.

20180311_turnaus_pantterit_03.jpgToisen pelin vastustajaksi arvontakorista oli vedetty paikallisjoukkue Tiikerit Sininen. Valmennus oli takonut pelien välissä poikien päähän ettei vastustajia voi jättää maalin eteen vapaaksi. Tämä ei ihan vielä ollut mennyt jakeluun, koska Tiikerit ottivat 0-2 johdon pelin alussa. Tämän jälkeen jokin naksahti poikien päissä kun peli alkoi kulkemaan ja olimme nopeasti päässet rinnalle. Pojat puolustivat todella hyvin ja kun vielä maalivahti oli loistavana viimeisenä lukkona niin peli alkoi näyttämään sellaiselta kuten pitää. Erikoismainintana on pakko mainita Nuutin hieno puolustuspelaaminen! Puoliajalle olimme saaneet taisteltua itsellemme 4-3 johdon. Valmennus kehui vuolaasti poikien pelaamista ja he olivatkin silmin nähden nyt pelissä täysillä mukana. Toisen erän alkuun Tiikerit pääsivät tasoittamaan, jonka jälkeen peli oli pitkään tasaista vääntöä. Erän puolivälin jälkeen iskimme täydellä rytinällä. Viidessä minuutissa karkasimme jo turvallisen tuntuiseen 7-4 johtoon. Johto pitikin loppuun asti huolimatta vastustajan kavennusmaalista, joten hienon pelin jälkeen Panttereille 7-5 voitto.

20180311_turnaus_pantterit_04.jpgViimeisen pelin vastus JoKi Musta oli skautattu vaaralliseksi, koska olivat voittaneet EräViikingit jolle Pantterit hävisi ensimmäisen ottelun. Mutta mitä vielä! Tunnin tauko ei ollut jäykistänyt Panttereiden jäseniä, koska sama hyvä vire jatkui. Ajoittaisia lipsahduksia puolustuspäässä tapahtui, mutta sen korvasimme hyvillä hyökkäyksillä ja maalivahtipelillä. Noin viiden minuutin pelin jälkeen saimme 1-2 johdon josta emme enää luopuneetkaan koko pelin aikana. Puolessa välissä erää maalinteko hanat olivat avautuneet jo sillä mitalla, että johtomme oli 2-6. Aikaisemmin mainitut lipsahdukset päästivät vastustajan ennen erätaukoa kahden maalin päähän jolloin tulostaulu näytti 4-6. Nyt valmennuksen oli mainittava miespuolustuksen tärkeydestä. Jostain syystä pojat alkoivat puolustamaan paikkaa ja vetoja alkoi jälleen viuhua verkkoon. Onneksi poikien korvat olivat kuuulolla ja puolustus alkoi jälleen toimia toisessa erässä. Peli aaltoili päästä päähän ja maaleja tehtiin tasatahtiin. Kolme minuuttia ennen loppua tilanne oli todella kutkuttavasti 7-8. Nyt tarvittiin tiukkaakin tiukempaa ja tarkkaa peliä. Ja tämähän onnistui hurmoksessa pelaavilta pojiltamme. Saimme vielä yhden namun saalistettua ja lopputulos loistavasti 7-9 Panttereille.

Tämän turnauksen kahdessa viimeisessä pelissä näimme sellaista puolustus työskentelyä mitä olemme harjoitelleet ja pojilta vaatineet. Tästä on hyvä jatkaa jo kahden viikon päästä olevaan seuraavaan turnaukseen.