SB Vantaan yhteiset tapahtumat

Torstai  27.12.2018 16:30Seuran syyskokous

Tulevat ottelut

5.1.2019 15:00
Naiset - Santa's United Ottelupaikka » 6.1.2019 15:00
Naiset - Blue Fox Ottelupaikka »

Pelatut ottelut

16.12.2018 15:00
Naiset - FBC Loisto1 - 13 » 8.12.2018 12:30
VKTP - Edari6 - 5 »

C-tyttöjen sarjakausi päätökseen voitolla ja tappiolla

|
10.03.2018

C-Tyttöjen mahdollisuus jatkopeleihin oli sulanut edellisenä turnausviikonloppuna, joten lauantaina pelattiin Porvoossa Vantaan tyttöjen kannalta kaksi peliä joissa ei lähtökohtaisesti enää ollut panosta. Lähtökohdat olivat edellistä pelipäivää paremmat kun vain kolme pelaajaa puuttui normaalilta pelaajalistaltamme..

Aamun ensimmäinen peli käynnistyi välittömästi klo 9.00 ja vastassa oli emäntäjoukkue PPS Keltainen. Ensimmäinen erä oli C-tytöiltä hieman hakemista, mutta yksi tilastomerkintä erään saatiin ajassa 11:39 kun Elsa käytti hyvin maalipaikkansa ja laukoi Islan syötöstä pallon maalin takanurkkaan. Tilannetta edelsi myös Wilman hyvä karvaus. Ensimmäisessä erässä oli pelattu vajailla ketjuilla ja toiseen erään tultaessa valmennus nosti Jessican hyökkääjäksi ja Emmin (Nappari) keskushyökkääjäksi. Näin joukkue sai kolme ehjää ketjua ja käyttöön jäi viisi puolustajaa.

Muutoksista oli selvästi hyötyä koska SB Vantaa sai tehtyä erässä neljä maalia. Ensimmäisen näistä teki Emmi (Nappari) ylös suuntautuneella kaukovedolla johon syötön tarjoili Saga. Emmin 2-0 maali tehtiin ajassa 19:43. Seuraava maali syntyi reilun kahden minuutin pelaamisen jälkeen Jessican päästessä laidasta vetämään matalan vedon. Jessican vedosta kimmonneen pallon siirsi Saga aivan maalin nurkalta sisään vieden Vantaan jo 3-0 johtoon. 4-0 maalin tekikin sitten Jessica, jonka veto painuin maalin takanurkkaan pitkän laidalta lähteneen kuljetuksen päätteeksi. Syötön maaliin antoi puolustusalueelta Sini. 5-0 maalissa Helena jatkoi hyvin syötön eteenpäin Tiialle, joka täräytti maalin poikkiputken alle nopean vedon, tehden näin avausmaalinsa SB Vantaan paidassa!

100318pss.jpg

Helena syötti myös seuraavan maalin, joka oli kolmannen erän ainoa tilastomerkintä. Kovan painostuskauden päätteeksi Wilma sai tehtyä hienon maalin ajassa 41:14 ja näin loppulukemat Vantaan tytöille 6-0. Maalissa pelannut Martsa oli itse varmuus ja nollan pitäminen näissä peleissä on aina hieno suoritus.

Toisessa pelissä kohdattiin parin tunnin odottelun jälkeen aktiivinen ja motivoitunut SB-Pro:n joukkue. SB -Pro:n joukkue oli rehellisesti sanottuna liikkuvampi ja taistelevampi kahdesta kentällä olleesta joukkueesta.  Ensimmäisessä erässä vääntö oli tasaista ja Helena teki muutamia avainpelastuksia pitäen vastustajan erässä nollilla. Pientä (mutta ei ratkaisevaa) vääryyttä koettiin erän ehtoopuolella kun tuomari vihelsi turhan herkästi Vantaalle vaparin katsomatta hyötyä loppuun asti Emmi (Nappari) vetäessä vedon vihellyshetkellä maaliin.

Toisessa erässä vastustajalla oli C-tyttöjä enemmän maalipaikkoja, mutta Helenan hyvä pelaaminen rajoitti vastustajan maalimäärän vain yhteen. Vastustajan johtomaali syntyi ajassa 27:51 kun pelaajamme -joita oli tilanteessa riittävästi – eivät peittäneet vastustajan kämmenpuolen vetoa, joka löysi tiensä Helunan maalin takaylänurkkaan. Kaksi ensimäistä erään hyvin pakkina luutinut Julle nostettiin viimeiseen erään sentteriksi, mutta tasoitusmaalin jahtaaminen koki harmittavan kolauksen kun puolustuksessamme tapahtui harmittava uinahdus. Tämän uinahduksen seurauksena pääsi vastustajan hyökkääjä tekemään vapaasti ”vanhanaikaisen” ajassa 34:23 ja viemään joukkueensa johtoon 2-0. Vantaalla oli tässäkin erässä paikkoja, mutta tilanteita ei pystytty hyödyntämään, ennen kuin Siiri sai syötettyä pallon poikittain maalin editse, josta Elsa nosti pallon hienosti rystyltä ylänurkkaan.

100318pRO.jpg

Kavennus 2-1 syntyi kun erää oli jäljellä vielä 5 minuuttia. Valitettavasti C-tytöt eivät oikein saaneet luotua tarpeeksi voimakasta prässiä vastustajan päätyyn jotta olisimme saaneet enemmän tilanteita vastustajan maalille. Ajassa 14:17 otti valmennus aikalisän ja veti Helenan pois maalilta. Yrityksemme luoda paine vastustajan päätyyn kilpistyi heti aikalisän jälkeen omasta vaparista hermoiltuun tilanteeseen, josta vastustaja pääsi rokottamaan tyhjään maaliin loppunumeroiksi 3-1.

Lauantain peleissä oli hyvää maalivahtien panos ja erityiskiitos menee Marialle, joka oli paikalla molemmissa peleissä, vaikka ei ollut torjuntavuorossa. Tämä on hieno osoitus joukkuehengestä. Ensimmäisessä pelissä oli myös hienoa pisteiden jakautuminen monille pelaajille, sekä tietysti myös Tiian ensimmäinen sarjapelimaali. Kauden lopussa on hyvä jo tulevaakin kautta silmällä pitäen keskittyä muutamiin toistuviin ongelmakohtiin joita ovat:

  • Hyökkäyksiin lähtö seisovilla jaloilla

  • Syöttövarjossa (=pallon odottaminen vastustajan takana) oleminen

  • Syöttöjen vastaanottaminen oikeaan suuntaan ja syöttöjen laatu

  • Syöttöjä ei tulla aina riittävästi vastaan

  • Vaparit (liian usein omat vaparimme aiheuttavat meille vaaratilanteita ja emme saa rakennettua vapareista vetoja)

  • Pelaamme turhaan palloa liian ahtaisiin paikkoihin

Tytöillä on nyt virallinen sarjakausi takana ja edessä on enää turnauspelejä. Bianco Nero-ultrakannattajaryhmän mielestä on kausi ollut erittäin positiivinen ja C-tytöt ovat pärjänneet hyvin kilpasarjassa vaikka joukkueemme runko muodostuukin lähinnä 2004 syntyneistä tai sitä nuoremmista pelaajista. Kauden alussa ja kauden aikana joukkueeseen tulleet pelaajat ovat hitsautuneet joukkueeseen hyvin ja tästä on hyvä lähtökohta ponnistaa kauden viimeisiin turnauspeleihin sekä tulevaan kauteen.

Turnaukseen suunnataan Tampere Floorball Tournamentiin huhtikuussa, ja odotammekin jo innolla uusien tuttavuuksien kohtaamista, sarjaan kun ovat ilmoittautuneet mukaan Vantaan lisäksi jo SB Vaasa, SB Welhot, Ylöjärven Pallo, FBT Karhut, Steelers, Koovee, FBC Remix ja Jeppis FBC.

Ensi kauden B ja C kilpajoukkueiden viralliset ”koelaulut” mukaan joukkueisiin haluaville järjestetään huhtikuussa, mutta treeneissämme voi tulla käymään jo nyt. Sovi käynnistä Tonin tai Tanjan kanssa, yhteystiedot löytyvät sivun oikeasta reunasta.  Ei, ei oo pakko laulaa..  Lisätreenimahdollisuuksia tarjoamme tulevallakin kaudella seuran naisten joukkueiden kanssa ja maalivahtivalmennuksessa, ja pääseepä meidän jengissä aina silloin tällöin myös esimerkiksi kertaamaan pelien välissä esim. kemiaa, kuten tänään..

100318KEMMA.jpg

C-tyttöjen tehot tänään

Elsa Rahikainen                              2+0
Helena Salmelainen                      0+2
Saga Puuska                                   1+1
Jessica Korvenranta                      1+1
Emmi Nappari                                1+0
Tiia Lehtonen                                 1+0
Wilma Paulasuo                            1+0
Isla Piispa                                        0+1
Sini Riikonen                                  0+1
Siiri Santala                                    0+1

Ja koska käytämme sponsorimme äppiä, tässä on vähän myös räppiä. Tsekkaa siis http://bit.ly/rainmaker_sb_vantaa koska siellä niitä #TöitäOn @rainmakertyopaikat #sbvantaactytot

Instassakin ollaan: www.instagram.com/sbvantaactytot

BiancoNero-kannattajajoukon jäsenille voimme tarvittaessa järjestää myös kurssin siitä, mikä se Instagram olikaan 😊

 

17.12.2018Naisten pikkujouluottelulle surullinen päätös
14.12.2018Otteluennakko - Vuoden viimeinen
10.12.2018Kevään harrasteryhmien ilmoittautumiset on avattu
09.12.2018 14:38Pizza Hutista alennusta jäsenkortilla
09.12.2018Seuran syyskokous
07.12.2018Otteluennakko - Puolivälin krouvissa
28.11.2018Otteluraportti - Edarille taas lunta tupaan päätöserässä
23.11.2018Otteluennakko - Tähtiloistoa täynnä oleva sarjakärki Edarin vieraaksi
22.11.2018Black Friday - maksutta mukaan!
21.11.2018Otteluraportti - Edari sukelsi päätöserässä

Siirry arkistoon »