C-tytöillä vaikea sunnuntai

25.02.2018

C-tyttöjen hiiihtolomaviikon peleihin lähtö oli hieman takkuinen, kun sairauden vuoksi joukkueesta putosi viikonloppuna pois neljä pelaajaa. Kun vielä yksi pelaajista oli lomilla, joutui valmennus käyttämään myös maalivahteja kenttäpelaajina saadakseen täysiä kentällisiä. Hätään kutsuttiin myös Raisa D-tytöistä.

Ensimmäiseksi vastustajaksi asettui sarjaa johtava LoSB, ja pelin alku oli Vantaan kannalta lupaava. Sini avasi pitkällä syötöllä pallon laitaan leikanneelle Emmille (Nappari), joka otti pallon haltuun ja harhautti vastustajan päästen vetopaikalle. Maalivahdin odottaman vedon sijasta sai Emmi annettua poikittaisen syötön Sagalle, joka veti pallon ykkösestä maaliin. Peli 1-0 kun pelikellossa oli vasta 1.37. C-Tytöt saivat aikaiseksi toisen maalin kun peliä oli pelattu vasta 2.54.  Lidi antoi pallon omalla puolella Sinille joka pitkän kuljetuksen päätteeksi veti pallon etualanurkasta sisään. Erän seuraava tilastoitu merkintä oli vastustajan kavennus ajassa 6.57. Tässä maalissa vaihto oli hieman vaiheessa kun vastustaja älysi laittaa omalle hyökkääjälleen hienon etuviistoon lähteneen poikittaisen syötön. Vastustajan välitön ja laadukas veto painui voimattoman Marian maalin takanurkkaan. C-tyttöjen keskittyminen petti, kun erää oli jäljellä vain 45 sekuntia. Vastustaja pääsi pyörittämään peliä ja sai aikaiseksi vedon kohti maaliamme, joka painui torjunnan kautta maaliin. Tilanteessa olisi ollut hyvä, jos meillä olisi ollut tyttöjä enemmän maalin ja pallon välissä.

Toisessa erässä kokeneempi vastustaja pääsi hyödyntämään hyvällä prosentilla SB Vantaan virheitä. 3-2 johtomaali syntyi ajassa 27.04 puolustajamme avauksen päädyttyä suoraan vastustajalle. Nopeasti lähtenyt veto painui kiusallisen hitaasti loistopelin pelanneen Marian torjunnasta maaliin. Vastustajan 4-2 maalissa hyökkääjämme karvasivat samaa vastustajaa jolloin LoSB:n pakki pääsi avaamaan vapaalle laidalle vauhdissa olevalle vastustajalle. Tämä nousu päättyi hyvään takanurkkaan suunnattuun vetoon. Erän viimeisessä maalissa puolustajamme ei saanut osumaa pomppivaan palloon ja  vastustaja rokotti tästä välittömästi jälleen aivan erän lopussa (aikaa oli jäljellä vain 51 sekuntia)….

Kolmannessa erässä valmennus koitti saada hyökkäykseen vauhtia nostamalle Lidin hyökkääjäksi ja siirtämällä Emmin (Nappari) keskushyökkääjäksi. Normaalisti puolustajana pelannut Sara oli ollut hyökkääjänä jo pelin alusta. Kolmannessa erässä LoSB teki maalin tilanteessa jossa pallo ”juuttui” maalimme takaverkkoon. Aggressiivisempi vastustaja kävi maalin takana sorkkimassa pallon irti verkosta ja syötti sen maalin eteen, jossa se epäonneksemme kimposi puolustajamme jalasta maaliin. LoSB 6-2 johtoon ajassa 32.41. Seuraava vastustajan maali väsättiin erän 10:llä minuutilla, kun liikkuvat vastustajat saivat hässäkän maalillemme, joka päättyi rystyltä pompusta tehtyyn maaliin. Nelli toi hieman lohtua ajassa 41.25 kun Nellin veto muutti suuntaa vastustajasta ja painui maaliin. 7-3 maaliin ei syöttäjää. Kun vastustaja päästettiin vielä minuutti ennen erän päätöstä väsäämään maali, olivat loppulukemat LoSB:lle 8-3.

Toisessa pelissä C-tytöt kohtasivat Blackbirdsin joukkueen ja ottelusta ajateltiin tulevan tasaisen. Valitettavasti mollivoittoinen viikonloppu alkoi toteuttaa itseään, kun Sara loukkasi nilkkansa nopeasti pelin alussa eikä pystynyt enää jatkamaan. Ajassa 13.44 pääsi vastustaja helposti kiertämään seisovilla jaloilla olleen pakkimme ja luomaan nopeasti maalille 2-1 tilanteen. Ensimmäisen tilanteen Eevi vielä pelasti, mutta koska alas tultiin apuun hieman verkkaisesti, jäi vastustajalle aikaa miettiä vetoaan, joka sitten päätyikin hyvin pelanneen Helena maalin takaylänurkkaan. Vastustaja siirtyi 2-0 johtoon kun toisessa erässä pelikello näytti aikaa 18.47. Tässäkin maalissa sai vastustaja luotua nopeasti vastahyökkäyksestä 3 vs 1 tilanteen. Vastahyökkäys lähti liikkeelle kiusallisesta pallonmenetyksestämme. C-tyttöjen kavennusmaali oli kuitenkin mukavaa katsottavaa. Hyökkääjäksi nostettu Jessica avasi pallon hienolla syötöllä Islalle, joka jatkoi pallon nopeasti paikalle kiiruhtaneelle Siirille. Siirin välitön veto painui vastustajan maaliin ajassa 23.25 ja kavensi vastustajan johdon yhteen maaliin. Kolmannessa erässä olisi Vantaan tehtävänä ollut kierrosten lisääminen ja paineen luonti vastustajalle. Valitettavasti omassa päässä ei puolustettu Helenan maalia riittävällä sykkeellä. Vastustaja sai annettua pienen poikittaisen syötön maalin nurkalla olleelle hyökkääjälle, joka nosti pallon läheltä kohti maalin kattoa vieden vastustajan jo 3-1 johtoon ajassa 32.58.

Heti maalin jälkeen alkoikin sitten mielenkiintoinen vaihe,  kun C-tyttöjen pelaajat (Ei siis valmennus…) kiinnittivät tuomariston huomion vastustajan pelaajan liian käyrään mailaan. Tuomaristo mittasi mailan ja lähetti vastustajan pelaajan 5+20 min jäähylle. Tämä ratkaisu ei ollut ihan pelin hengen mukainen ja C-tyttöjen on hyvä muistaa se, että jos maila olisi ollut sääntöjen mukainen, olisi tilanteesta tuomittu Vantaalle 2 min jäähy. Seurannut ylivoima oli valitettavasti ja rehellisesti sanottuna kauden heikoimpia. Kun vastustaja vielä päästettiin tekemään 4-1 johtomaali vajaalla oli peli käytännössä siinä. Vastustajan 5-1 maali syntyi, kun vedon tielle mentiin laiskasti ja vastustaja pääsi vetämään täysin häiritsemättä pallon Vantaan pömpeliin.

Hieman lohtua saatiin ajassa 39.29 kun C-tytöt voittivat aloituksen, josta Nelli sysäsi pallon Emmille (Nappari), joka täräytti pallon kääntövedolla aivan maalin yläpeltiin. Valitettavasti vastustaja päästettiin tekemään maali käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä. Pelin päättäneen 7-2 maalin vastustaja väsäsi, kun pallo päätyi Helenan torjunnasta maalin nurkalla olleelle vastustajalle. Koska maali oli hieman siirtynyt Helenan torjunnasta, sai vastustaja pallon rystyltä sisään melkein nollakulmasta.

C-tyttöjen täytyy kiinnittää huomiota omaan puolustuspeliinsä. Vastustajalla on maalin edessä liikaa tilaa ja avaavat syöttömme ovat liian helposti arvattavissa. Hyökkäyksiin lähdöissä on pakeilla vaikeuksia löytää järkeviä syöttösuuntia, koska hyökkääjät eivät hae palloa poikittaisella liikkeellä vaan seisovat laidassa. Liian usein pelaamme itsemme ”ulos” puolustustilanteissa ryntäämällä kohti vastustajan täydessä vauhdissa olevaa pelaajaa. Tänä sunnuntaina myös syöttöjen laatu jätti paljon toivomisen varaa.

D-tytöistä apuun tullut Raisa täytti paikkansa hyvin. Maininnan arvoisia olivat myöskin Marian ”kobramaiset” pallon koppaukset kovistakin vedoista.

Tästä jatketaan kohti kauden viimeisiä virallisia pelejä, jotka pelataan 10.3. Painetaan viimeiset pelit täysillä ja jätetään sarjakaudesta hyvä maku suuhun!